Kuortaneen urheiluopisto

Petteri Piironen
Keihäänheiton nuorten olympiavalmentaja
petteri.piironen@sul.fi
yleisurheiluvalmennuksen koordinointi.

Tero Pitkämäki
Keihäänheiton nuorten olympiavalmentaja
tero.pitkamaki@sul.fi

Valmennuspäällikkö

Mika Hormalainen, puh. (06) 516 6201, 050-512 2168
– valmennus ja asiantuntijapalvelut

Kuortaneen Urheiluopisto toimii suomalaisen keihäänheiton osaamiskeskuksena ja maajoukkueohjelman pääasiallisena toteuttamispaikkana. Kuortaneella harjoittelee myös muiden lajien huippuja.

Lue lisää alla olevista linkeistä.
Kuortane keihäänheiton valmennuskeskus
Aikuishuipun on mahdollista päästä mukaan Kuortane TOPTeamiin.

Kuortaneella toimii leirityspaikkana sekä NMJ-leirityksissä, ANMJ-leirityksissä sekä järjestää yläkoululeiritystä yleisurheilussa.

Olosuhteet

Kuortaneen Urheiluopiston Valmennuskeskus, Olympic Training Center(OTC)

Kuortane on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu harjoittelu- ja leirityskeskus. Tästä hyvänä esimerkkinä on mm. kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n myöntämä Accredited Training Center status (heittolajit, seiväshyppy,korkeushyppy ja moniottelut).

Urheiluopistolla leireilee lähes jatkuvasti myös kansainvälisiä yleisurheilijoita.Kuortaneen urheilulukio  https://kuortane.fi/opetus-ja-koulutus/lukio/urheilulukio/yleisurheilu/ sijaitsee Kuortaneen Urheiluopiston vieressä, joten harjoituspaikat ovat aivan välittömässä läheisyydessä.

Harjoitusolosuhteet yleisurheilun harrastamiselle ovat erinomaiset. Kuortanehallista löytyy mm. 200m:n kiertävä rata, hyvät hyppy- ja heittopaikat sekä monipuoliset voimaharjoittelutilat. Kuortaneen keskusurheilukenttä peruskorjattiin kansainväliset mitat täyttäväksi kahdeksanrataiseksi harjoittelu ka kilpailupaikaksi vuonna 2017.

Valmennus

Urheilulukiovaiheessa yleisurheiluvalmennuksen tavoitteena on luoda riittävät ja monipuoliset edellytykset aikuisvaiheen urheilu-uralle. Urheilijat harjoittelevat lajiryhmittäin 1-2 kertaa päivässä. Jokaisella lajiryhmällä on valmentaja/valmentajat, jotka vastaavat harjoittelusta ja arvioinneista. Kestävyysjuoksijat harjoittelevat kestävyysurheiluryhmässä

Valmentajina Kuortaneella toimivat Petteri Piirosen, Tero Pitkämäen ja Teemu Rauhalan lisäksi:
Mikko Latvala, Hypyt- ja ottelut, yleistaitovalmennus
Ari Saarikoski, kestävyysvalmennus
Antti Haapakoski, pikajuoksuvalmennus

Harjoittelun ohjelmoinnista vastaa lukion valmentaja yleisurheilun yhteisen ohjelman mukaisesti ja hän laatii myös harjoitusohjelmat. Viikkorytmin sisällä on mahdollista painottaa harjoittelua urheilijan yksilöllisten tavoitteiden suunnassa yhteistyössä muiden valmentajien kanssa. Ohjelmaan kuuluva yleistaitoharjoittelu (telinevoimistelu) toteutetaan 1-2 kertaa viikossa iltaisin erillisen aikataulun mukaisesti.

Asiantuntijapalvelut

Etelä-Pohjanmaan Urheiluakatemian koordinoimana urheilijalla on käytössään maksullisia ja maksuttomia asiantuntijapalveluita valmentautumisen tueksi. Näitä ovat ovat urheilijan terveystarkastus, urheilupsykologin ja ravitsemusasiantuntijan palvelut. Testauksessa ja kehittymisen seurannassa valmennuskeskuksen fysiologin ja biomekaniikan asiantuntijat ovat myös käytettävissä joustavasti päivittäisvalmennuksen tukena

Tukiharjoitteluun löytyy erinomaisia tiloja (mm. uimahalli, telinevoimistelu, Core-huone, hiihto- ja lenkkeilymaastot ). Urheilija voi lisäksi hyödyntää palautumiseen mm. urheiluopistolta löytyviä hieronta- ja fysioterapeuttipalveluja sekä palautumiskeskusta.