Suomisport

Suomisport on koko liikunta- ja urheiluyhteisön yhteinen digitaalinen palvelu, joka helpottaa liikkujien, seurojen ja liittojen arkea. Suomisport tarjoaa palvelualustan niin urheilijoille ja heidän huoltajilleen, seuroille kuin liitoillekin.

Suomen Urheiluliiton lisenssit sekä niihin liitettävät tuotteet (esim. Sporttiturva-vakuutus) myydään syksystä 2021 alkaen Suomisportin kautta. SUL kannustaa seuroja ottamaan käyttöön Suomisportin myös laajemmin, sillä Suomisportissa hallinnoit kätevästi muun muassa ryhmiä ja tapahtumia.

Suomisportissa myös ylläpidetään seuran ajankohtaisia yhteystietoja. Seuran tietoja pääsee päivittämään sekä toimihenkilöitä pääsee lisäämään seuran etusivulta. Alla linkki tiedostoon, jossa ohjeet palveluun kutsumisesta ja linkki video-ohjeisiin.

https://www.yleisurheilu.fi/wp-content/uploads/2023/02/Flow-Chart-Whiteboard-in-Red-Blue-Basic-Style-3.jpg

Liitä seurasi Suomisport-palveluun, saat vuoden 2023 palvelumaksut 50 prosentin alennuksella Lempäälän Kisa Yleisurheilun siirtymä Suomisportiin tapahtui vauhdilla – ”On ymmärrettävä, että digitalisaatio on osa nykypäivää”

Webinaarit

Kauden Startti Suomisportissa 20.9.2022

Usein kysytyt kysymykset

Siirtyvätkö yleisurheilurekisterissä olevat tiedot Suomisportiin? Saako vanhoja jäseniä siirrettyä ”köntässä” excelinä Suomisporttiin?

Ei. Vanhojen jäsenten siirto excelinä ei ole enää tietosuojalain mukaista toimintaa.
Mitään henkilötietoja ei siirretä Suomisportiin, vaan my data -periaatteen mukaisesti jokainen luo itselleen Suomisporttiin sporttitilin, mistä itse hallinnoi omia tietojaan ja maksujaan ja liittyy jäseneksi seuraan / ryhmään / joukkueeseen, mihin haluaa kuulua. Suomisportissa voidaan liikkujat tai jäsenet kutsua kutsulinkillä (jonka voi jakaa s-postilla, seuran nettisivuilla, somessa, wa:ssa tai muussa halutussa paikassa) liittymään niin jäseneksi kuin ryhmään.

Suomisport -sivulla puhutaan urheilijoiden henkilötunnuksesta, mihin sitä tarvitaan? Yu-lisenssiä hankittaessa kysytään syntymäaika ei henkilötunnusta, muuttuuko tämä?

Suomisporttiin jokainen ihminen luo itse oman profiilin. Kutsumme sitä Sporttitiliksi. Henkilötunnus toimii vain henkilön yksilöinnin välineenä, ja sen keräämiseen palvelussa on lainmukaiset perusteet. Palvelussa on nyt jo yli 530 000 käyttäjää ja on tärkeää, että jokainen yksilöidään, jotta henkilöiden tilit eivät sekoitu – kyse on myös tietoturvasta. Hetua ei sporttitilin luomisen jälkeen käytetä enää palvelussa, vaan jokaiselle muodostuu Sportti-ID mikä toimii siitä eteenpäin yksilöinnin välineenä. Henkilötietolain (GDPR) mukaan jokaisella ihmisellä tulee olla oikeus hallinnoida itse omia tietojaan digitaalisissa palveluissa. Suomisport on rakennettu siten, että henkilötietolaki toteutuu. Voit lukea lisää aiheesta selosteesta henkilötietojen käsittelytoimista Suomisportissa.

Onnistuuko lisenssien nippuosto myös Suomisportissa?

Kyllä. Nippuostossa seuran toimihenkilön tulee tietää henkilön nimi, hetu, osoite, yhteystiedot ja myös vanhemman yhteystiedot, mikäli henkilö on alaikäinen. Jos henkilöllä on jo tili palvelussa toimihenkilö voi ostaa lisenssin sukunimen ja sportti-ID:n avulla.

Oman sporttitilin voi luoda esim. jäseneksi liittymisen tai lisenssinoston yhteydessä.

Siirtyykö urheilijoiden vakuutuksen osto myös Suomisport-palveluun?

Kyllä, sekä lisenssien että Sporttiturvien myynti siirtyy Suomisportiin. SUL:n Sporttiturva liitetään aina lisenssiin (eli sitä ei voi hankkia, ellei ole lisenssiä), joten myynti tapahtuu samaa kanavaa pitkin.

OP Pohjolan Sporttiturva on jatkossakin lisenssivakuutus/lisenssiin liitettävissä oleva vakuutus ja sen myynti tapahtuu jatkossa lisenssin tavoin Suomisportin kautta.

Voiko seura liittyä Suomisport-palveluun ilman, että tekee maksupalvelusopimuksen?

Palvelun käyttöönotto on maksutonta, eikä maksupalvelusopimus velvoita sen käyttöön. Se on kuitenkin edellytys, että seura saa Seurapalvelun toiminnot (hallinnon ja toiminnan työkalut) tutustuttavaksi ja käyttöönsä. Seuran etusivulta onnistuu kehittämisen työkalujen (tällä hetkellä Tähtiseurakehittäminen ja OKM:n tukien haku) hyödyntäminen ilman maksupalelusopimusta.

Ilman maksupalvelusopimusta seura voi tehdä liittojen palveluihin liittyviä asioita eli nähdä lisenssi- ja vakuutusurheilijat ja niiden määrän, tehdä nippuostoja ja nippuilmoittautumisia sekä luoda yksinkertaisia ilmaisia tapahtumia.

Suomisport-tiimi tukee seuroja monella tapaa

Suomisport-asiakaspalvelu auttaa arkisin kello 8-16: suomisport@olympiakomitea.fi

Varaa seurallesi aika maksuttomaan etäesittelyyn Tutustu suomisporttiin Tutustu tukisivuihin
SUL:n suomisport tietosuojaseloste