Yleisurheilulisenssit

KAUDEN 2021-2022 LISENSSIT TULEVAT MYYNTIIN 22.9.2021. Myös lisenssinostoa koskevat ohjeet päivitetään näille sivuille samana päivänä.

Suomen Urheiluliiton liittovaltuuston päätöksellä lisenssi on pakollinen kilpailulupa kaikissa virallisissa yleisurheilukilpailuissa. Yleisurheilulisenssien ja Sporttiturvan hinnat kaudelle 2021 ovat 1.10.2020 alkaen

Yleisurheilulisenssien hinnat

2007 tai aiemmin syntyneet 30 euroa (HUOM! ei sisällä Sporttiturvaa)
2008–2013 aikana syntyneet 20 euroa (sis. Sporttiturvan)
2014 ja myöhemmin syntyneet 10 euroa (sis. Sporttiturvan)
2014 ja myöhemmin syntyneet ryhmälisenssi 5 euroa/henk. (sis. Sporttiturvan, HUOM! ei sisällä kilpailulupaa)

Sporttiturvan hinnat 2007 ja aiemmin syntyneille

Sporttiturva 2007–2004 syntyneet  25 euroa (C-vakuutus)
Sporttiturva 2003–2002 syntyneet  36 euroa (B-vakuutus)
Sporttiturva 1981–2001 150 euroa (A-vakuutus)

Voimassaoloaika
Lisenssit ovat voimassa 1.10.2020–30.09.2021

SPORTTITURVA Sporttiturva astuu voimaan 1.10.2020, kun maksat sen lokakuun 2020 aikana. Jos maksat sen myöhemmin, se astuu voimaan maksupäivänä klo 23.59 tai maksuhetkellä. Säilytä maksutosite, josta käy ilmi maksuaika. Sporttiturvan voimassaolo päättyy 30.9.2021.

Yleisurheilulisenssien ostaminen

Lisenssin maksuohje

KAUDEN 2021-2022 LISENSSIT TULEVAT MYYNTIIN 22.9.2021. Lisenssinotosta koskevat ohjeet päivitetään näille sivuille samana päivänä.

Yleisurheilulisenssi on voimassa 1.10.2020-30.9.2021.Sporttiturva tulee voimaan 1.10.2020, kun maksat sen lokakuun 2020 aikana. Jos maksat myöhemmin, se tulee voimaan maksupäivänä klo 23.59 tai maksuhetkestä. Säilytä maksutosite, josta käy ilmi maksuaika.

Lisenssitiedot
Lisenssitiedot tulevat yleisurheilurekisteriin, josta ne luovutetaan kilpailukalenteri.fi -palveluun, kilpailujen järjestäjille (ml. tulospalvelutoteutus), Tilastopajaan sekä tarvittaessa lisenssivakuutuksen voimassaolon tarkistamiseksi vakuutusyhtiölle. Liitteenä yleisurheilurekisterin tietosuojaseloste.

Henkilötiedot ja SULOmapalvelu
Kunkin henkilön oma seura on velvoitettu päivittämään jäsenensä tiedot ajan tasalla rekisterissä; nimi, syntymäaika, yhteystiedot sekä sähköpostiosoite. Yleisurheilulisenssin haltija voi itse päivittää tietonsa, mikäli seura on antanut siihen suostumuksen yleisurheilurekisterissä.
Ainoastaan seurasiirrot tapahtuvat SUL:n toimesta – kaikkien muiden tietojen paikkansapitävyydestä ja muutoksista vastaa seura. Mikäli siis esim. syntymäajassa tai nimessä on virhe – olethan yhteydessä seuraasi tiedon korjaamiseksi.

OSTA LISENSSI JA SPORTTITURVA TÄSTÄ

Maksun jälkeen nimi tulee maksettujen lisenssien listalle. Nimen tulo listalle Paytrail maksun jälkeen pienellä viiveellä ja paperilaskulla maksettaessa kahden pankkipäivän sisällä maksutapahtumasta.
Lisenssien voimassaolotietoja antaa henkilön oma seura. Maksupalautuksissa on 10 euron käsittelykulut.
Ongelmatilanteissa voit tiedustella asiaa osoitteesta lisenssit(at)sul.fi. Lähettäessäsi sähköpostia lisensseihin liittyen, liitäthän mukaan skannatun kopion maksusta, tiedon, mitä seuraa asia koskee, lisenssinhaltijan nimen, SporttiID:n yms. tietoa, jotta voimme tutkia asiaa.

Sporttiturvan ostaminen jo olemassa olevaan lisenssiin
Mikäli sinulla jo on lisenssi ja haluat ostaa siihen liitettävän Sporttiturvan, voit kirjautua yleisurheilurekisteriin omalle jäsenkortillesi sähköpostiosoitettasi käyttäen SULOmapalvelua.
Mikäli kirjautuminen ei onnistu, olethan yhteydessä seuraasi ja pyydät heitä antamaan sinulle luvan näyttää omat tietosi rekisterissä, jotta pääset kirjautumaan jäsenkortillesi. HUOM! Kirjaudu sillä sähköpostiosoitteella, jonka olet yleisurheilurekisteriin/seuralle/lisenssioston yhteydessä ilmoittanut.

Yleiskuvaus maksamisesta verkkomaksupalvelussa
Lisenssin verkkomaksupalvelussa on mahdollisuus syöttää urheilijan henkilötiedot ja seuran nimi (henkilötunnus ei ole pakollinen). Alaikäisen kohdalla huoltajan nimi ja sähköpostiosoite on pakollinen. Lisäksi henkilölle luodaan lisenssi tälle kaudelle. Monitorin ruudulla näkyy toimintaohjeet.
Tämän jälkeen henkilö voi tilata laskun sähköpostiosoitteiseensa tai maksaa lasku Paytrail verkkomaksustandardia hyödyntäen, joka vaatii laskun maksajalta pankkitunnukset. Jos em. toimenpiteet eivät ole mahdollisia, maksetaan lasku pankkitili- ja viitenumeroa käyttäen.

Seurojen käyttöoikeudet ja nippulisenssin (useampi lisenssi) maksaminen
Seura voi maksaa ja kirjata omat lisenssiurheilijansa yleisurheilurekisteriin. Tällöin esim. seura voi maksaa yhden ”könttäsumman” ja rekisteröidä summaan kuuluvat urheilijat. Seura tarvitsee käyttöoikeuden yleisurheilurekisteriin, jotta se pääsee käyttämään nippulisenssitoimintoa. Tunnuksia voi kysellä Suomen Urheiluliitosta (toimisto(at)sul.fi). Käyttöohjeet voidaan ladata rekisteristä, kansiosta Järjestösäännöt/ohjeet. Mikäli seura hankkii urheilijoille lisenssit, kannattaa huoltajien suostumus yleisurheilulisenssin ostoon ottaa kun urheilijat ilmoittautuvat seuraavalle kaudelle ja urheilukouluihin. Yksittäistä lisenssiä ostettaessa ostaja antaa itse suostumuksen.

Seuran jäsenmaksu
Seuran jäsenmaksu SUL:lle tulee olla maksettu, jotta urheilijat voivat ostaa yleisurheilulisenssin tai siihen liitettäviä tuotteita. Seuran yhteyshenkilö näkee Yleisurheilurekisteri/seuran jäsen- ja lisenssirekisteristä, onko jäsenmaksu suoritettu.
Lisenssilaskuja maksaessasi, käytäthän oikeaa viitenumeroa ja pankkitiliä. Mikäli laskun oikeaa summaa, tilinumeroa tai viitenumeroa ei käytetä, eivät urheilijan tiedot siirry maksettujen lisenssien listalle.

Yleisurheilurekisteriin pääset tästä: https://www.yleisurheilurekisteri.fi/

Lasten ryhmälisenssi

Lasten ryhmälisenssi on edullinen lisenssi 2014 ja sitä myöhemmin syntyneille, seurojen pienimmille lapsille. Lisenssi sisältää kattavan Sporttiturvan. Ryhmälisenssin piirissä olevat lapset voivat osallistua esim. seurakisoihin mutta virallisiin SUL:n alaisiin kilpailuihin osallistuville lapsille tulee jatkossakin hankkia 10 euron hintainen lisenssi, joka sisältää myös kilpailuluvan.
Voimassaoloaika on normaalin lisenssikauden mukainen 1.10.2020-30.9.2021. Sporttiturva ryhmälisenssissä astuu voimaan 1.10.2020, kun tilaat sen lokakuun 2020 aikana. Jos tilaat ryhmälisenssin myöhemmin, Sporttiturva astuu voimaan tilaushetkestä.

Hinta

2014 ja myöhemmin syntyneet 5 euroa/henk. (sis. Sporttiturvan, HUOM! ei sisällä kilpailulupaa)

Ryhmälisenssin ostaminen

Ryhmälisenssin hankita tapahtuu yleisurheilurekisteri.fi -osoitteessa palvelutunnuksella: RYHMÄ2014. Hankintaa varten rekisteriin syötetään vain lasten nimet sekä syntymävuodet. Ryhmälisenssi laskutetaan seuroilta jälkikäteen.
Ryhmälisenssi tulee hankkia vähintään kymmenelle (10) lapselle/ostokerta.

Sporttiturva_tuoteopas_lasten ryhmälisenssi
Sportskydd_Produktguide_grupplicens för barn

13–vuotiaiden ja nuorempien Sporttiturva

Sporttiturva lyhyesti

Sporttiturvasta korvataan, kun loukkaannut äkillisen tapahtuman seurauksena. Esimerkiksi akillesjänne repeää tai polvi menee sijoiltaan. Myös rasitusmurtuma tai sen esiaste korvataan. Äkillisen tapahtuman tulee sattua Sporttiturvan voimassa ollessa.
– Hoitokorvaus 15.000 euroa jokaista äkillistä tapahtumaa kohti.
– Haittakorvaus 30.000 euroa.
– Kuolinkorvaus 8.500 euroa.
Lisätietoja ja toimintaohjeet sivuilta vahinkoapu.pohjola.fi ja op.fi sekä palvelunumerosta 0303 0303.
Sporttiturvan vakuutusehdot L1904.

Missä tilanteissa Sporttiturva on voimassa?

Sporttiturva on voimassa 2008 ja myöhemmin syntyneille urheilijoille seuraavissa lajiin liittyvissä tilanteissa:
– ottelu/kilpailu/turnaus.
– harjoitus, joka on lajille ominaista tai valmennusohjelman mukaista.
– kilpailumatkalla ja koulutus-, liikunta- sekä valmennusleirillä koko ajan sekä näihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla niin kotimaassa kuin ulkomaillakin enintään 3 kuukauden pituisilla matkoilla.
Sporttiturva on voimassa myös muiden lajiliittojen alaisissa urheilulajeissa.

Sporttiturva on määräaikainen

Sporttiturva tulee voimaan 1.10.2020, kun maksat sen lokakuun 2020 aikana. Jos maksat myöhemmin, se tulee voimaan maksupäivänä klo 24.00 tai maksuhetkestä. Säilytä maksutosite, josta käy ilmi maksuaika. Sporttiturva päättyy 30.9.2021.

Vahinko sattui – Ota yhteys Pohjola Terveysmestari -palveluun:

Pohjola Terveysmestari palvelee numerossa 0100 5225 (joka päivä klo 7-23) tai Pohjola Sairaala -sovelluksessa. Puhelun hinta on normaali matkapuhelin- tai paikallisverkkomaksu. Pohjola Terveysmestaripalvelun tarjoaa Pohjola Sairaala Oy.

  • Saat Pohjola Terveysmestarilta asiantuntijan arvion oireistasi ja sinut ohjataan tarvittaessa suoraan sopivalle ammattilaiselle hoidettavaksi lähimpään Pohjola Sairaalaan tai Pohjola Vakuutuksen lääkärikumppanin vastaanotolle.
  • Terveysmestari varmistaa maksullisten lääkäripalvelujen yhteydessä mitä vakuutuksesi kattaa ja hoitaa korvausasian puolestasi. Maksat korvattavasta hoidosta paikan päällä vain mahdollisen omavastuun.
  • Jos lääkärikäyntiä ei tarvita, saat selkeät kotihoito-ohjeet, joiden avulla hoidat itsesi kuntoon.
  • Palveluaikojen ulkopuolella tai akuuteissa kiiretapauksissa voit mennä mihin tahansa lääkäriin tai sairaalaan saadaksesi ensiapua. Maksa lääkärikulut ensin itse ja tee sitten vahinkoilmoitus OP-mobiilissa tai OP:n verkkopalvelussa.

Millaisia hoito- ja tutkimuskuluja korvataan?

Sporttiturva korvaa kattavasti lääkärikäynnistä, lääkkeestä, tutkimuksesta ja leikkauksesta maksamiasi kuluja enintään kolmen vuoden ajan:- lääkärin tai terveydenhuoltoalan ammattihenkilön vastaanotolla suoritettu tutkimus, hoito ja leikkaus, jokaista äkillistä tapahtumaa kohti.- maksut apteekista myytävistä lääkevalmisteista ja haavasidoksista.- sairaalan hoitopäivämaksut.- maksut hammasvamman tutkimuksesta ja hoidoista, ei enimmäiskorvausaikaa.- maksut korvattavan vamman takia tarvittaessa. ortopedisestä tuesta tai ortopedisestä sidoksesta.- maksut murtumasta tai leikkaustoimenpiteestä toipumisen vaatimasta fysioterapiasta. Lisäksi fysioterapia korvataan polven ja olkapään vammoissa, joissa fysioterapiaa annetaan leikkaustoimenpiteen sijaan. Fysioterapiaa korvataan kuitenkin enintään 10 hoitokertaa äkillistä tapahtumaa kohti.- maksun kyynär- tai kainalosauvojen vuokrasta.- matkakulun lähimpään hoitolaitokseen.
Edellytämme, että hoidot ja tutkimukset ovat lääkärin määräämiä ja ne ovat yleisesti hyväksytyn lääketieteellisen käsityksen mukaisia ja korvattavan vamman kannalta välttämättömiä.
Kun vakuutetun vakinainen asuinpaikka ei ole Suomi ja vahinko tapahtuu Suomessa, niin edellytämme, että tutkimus ja hoito aloitetaan Suomessa.

Sporttiturva ei korvaa

– rasituskipua,- vammoja tai sairauksia, esimerkiksi penikkatautia, jännetulehduksia tai jänteiden kiinnityskohtien tulehduksia.- vähitellen syntyviä kiputiloja, vammoja tai sairauksia. Edellä mainituista poiketen korvataan rasitusmurtuma tai sen esiaste.- sairauksia, esimerkiksi nivelkulumaa tai tulehduksia taikka sydän- tai muita sairaskohtauksia.- nikamavälilevy-, vatsa-, napa- tai nivustyrä.- ansiomenetystä tai muita välillisiä menetyksiä.- jalka-, toiminta-, puhe-, ravitsemusterapeutin, psykologin, neuropsykologin, optikon, kiropraktikon, osteopaatin, naprapaatin tai hierojan tai näihin rinnastettavan terveydenhuoltoalan ammattihenkilön suorittamaa tutkimusta ja hoitoa.- psykoterapiaa tai siihen rinnastettavaa hoitoa.- lääkinnällisiä välineitä, apuvälineitä, tarvikkeita tai tekojäseniä, paitsi edellä mainitut ortopedinen tuki tai sidos ja kyynär- tai kainalosauvan vuokra- silmälaseja, kuulokkeita tai hammasproteesia, vaikka ne olisivat rikkoutuneet äkillisen tapahtuman yhteydessä- välillisiä kuluja kuten majoitus- ja ateriakuluja.

Edunsaaja

Hoito- ja haittakorvaus maksetaan vakuutetulle. Kuolinkorvauksessa edunsaajana ovat vakuutetun omaiset. Edunsaajan voi muuttaa ilmoittamalla siitä kirjallisesti verkkoviestillä osoitteessa op.fi
Vakuutuspäätös tehdään automaattisesti antamiesi tietojen perusteella maksaessasi vakuutusmaksun. Voit tutustua tarkemmin henkilötietojen käsittelyyn www.uusi.op.fi/tietosuoja/.

14–vuotiaiden ja sitä vanhempien Sporttiturva

A-vakuutus: 20–40-vuotiaat (s. 1981–2001) Sporttiturva 150 euroa
B-vakuutus: 18–19-vuotiaat (s. 2002–2003) Sporttiturva 36 euroa
C-vakuutus: 14–17-vuotiaat (s. 2004–2007) Sporttiturva 25 euroa

Sporttiturva lyhyesti

Sporttiturvasta korvataan, kun loukkaannut äkillisen tapahtuman seurauksena.Esimerkiksi akillesjänne repeää ja polvi menee sijoiltaan. Myös rasitusmurtuma tai sen esiaste korvataan. Äkillisen tapahtuman tulee sattua Sporttiturvan voimassa ollessa.
– Hoitokorvaus 15.000 euroa jokaista äkillistä tapahtumaa kohti
– Omavastuu 100 euroa, jokaista äkillistä tapahtumaa kohti
– Haittakorvaus 30.000 euroa
– Kuolinkorvaus 8.500 euroa
Lisätietoja ja toimintaohjeet sivuilta vahinkoapu.pohjola.fi ja op.fi sekä palvelunumerosta 0303 0303.Sporttiturvan vakuutusehdot L1904.

Missä tilanteissa Sporttiturva on voimassa?

Sporttiturva on voimassa seuraavissa lajiin liittyvissä tilanteissa- ottelu/kilpailu/turnaus- harjoitus, joka on lajille ominaista tai valmennusohjelman mukaista- kilpailumatkalla ja koulutus-, liikunta- sekä valmennusleirillä koko ajan sekä näihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla niin kotimaassa kuin ulkomaillakin enintään 3 kk pituisilla matkoilla.

Sporttiturva on määräaikainen

Sporttiturva tulee voimaan 1.10.2020, kun maksat sen lokakuun 2020 aikana. Jos maksat myöhemmin, se tulee voimaan maksupäivänä klo 23.59 tai maksuhetkestä. Säilytä maksutosite, jossa käy ilmi maksuaika. Sporttiturva päättyy 30.9.2021.

Vahinko sattui – Ota yhteys Pohjola Terveysmestari -palveluun:

Pohjola Terveysmestari palvelee numerossa 0100 5225 (joka päivä klo 7-23) tai Pohjola Sairaala -sovelluksessa. Puhelun hinta on normaali matkapuhelin- tai paikallisverkkomaksu. Pohjola Terveysmestaripalvelun tarjoaa Pohjola Sairaala Oy.

  • Saat Pohjola Terveysmestarilta asiantuntijan arvion oireistasi ja sinut ohjataan tarvittaessa suoraan sopivalle ammattilaiselle hoidettavaksi lähimpään Pohjola Sairaalaan tai Pohjola Vakuutuksen lääkärikumppanin vastaanotolle.
  • Terveysmestari varmistaa maksullisten lääkäripalvelujen yhteydessä mitä vakuutuksesi kattaa ja hoitaa korvausasian puolestasi. Maksat korvattavasta hoidosta paikan päällä vain mahdollisen omavastuun.
  • Jos lääkärikäyntiä ei tarvita, saat selkeät kotihoito-ohjeet, joiden avulla hoidat itsesi kuntoon.
  • Palveluaikojen ulkopuolella tai akuuteissa kiiretapauksissa voit mennä mihin tahansa lääkäriin tai sairaalaan saadaksesi ensiapua. Maksa lääkärikulut ensin itse ja tee sitten vahinkoilmoitus OP-mobiilissa tai OP:n verkkopalvelussa.