Yleisurheilulisenssit

Lisenssikauden 2022-2023 tavoitteena on, että seuran jokaisella harrastajalla on lisenssi. Lisenssi tuo harrastajan lajin piiriin ja lapsille ja nuorille kattavan Sporttiturva -vakuutuksen. Suomen Urheiluliiton liittovaltuuston päätöksellä lisenssi on pakollinen kilpailulupa kaikissa virallisissa yleisurheilukilpailuissa. 

Yleisurheilulisenssien hinnat kaudelle 2022-2023

 • Masters -lisenssi 1963 ja aiemmin syntyneet 25 euroa (ei sisällä Sporttiturvaa)
 • Aikuisten lisenssi: 2009-1964 syntyneet 35 euroa (ei sisällä Sporttiturvaa)
 • Nuorten lisenssi: 2010–2015 aikana syntyneet 25 euroa (sis. Sporttiturvan)
 • Lasten lisenssi: 2016 ja myöhemmin syntyneet 10 euroa (sis. Sporttiturvan)
 • Ryhmälisenssi: 2016 ja myöhemmin syntyneet ryhmälisenssi 5 euroa/henk. (sis. Sporttiturvan, ei sisällä kilpailulupaa, ryhmälisenssejä voivat hankkia vain seurat)

Ostaessa lisenssejä joihin kuuluu vakuutus, tulee valita lisenssin lisäksi 8€ vakuutusosuus.

Sporttiturva -vakuutuksen hinnat 2009 ja aiemmin syntyneille

 • Sporttiturva C: 2006–2009 syntyneet  45 euroa
 • Sporttiturva B: 2004–2005 syntyneet  65 euroa
 • Sporttiturva A: 1983–2003  224 euroa
 • Masters -vakuutus: 1982 ja aiemmin syntyneet 224 euroa

Voimassaoloaika
Lisenssit ovat voimassa 1.10.2022–30.09.2023

SPORTTITURVA astuu voimaan 1.10.2022, kun maksat sen lokakuun 2022 aikana. Jos maksat sen myöhemmin, se astuu voimaan maksupäivänä klo 23.59 tai maksuhetkellä. Säilytä maksutosite, josta käy ilmi maksuaika. Sporttiturvan voimassaolo päättyy 30.9.2023.

OSTA RYHMÄLISENSSI (vain seurat voivat ostaa) LISENSSIEN NIPPUOSTO (VAIN SEURAT VOIVAT OSTAA) OSTA YLEISURHEILULISENSSI OSTA SPORTTITURVA

Lasten ryhmälisenssi - ohjeistus

Lasten ryhmälisenssi on edullinen lisenssi 2016 ja sitä myöhemmin syntyneille, seurojen pienimmille lapsille. Lisenssi sisältää kattavan Sporttiturvan. Ryhmälisenssin piirissä olevat lapset voivat osallistua esim. seurakisoihin mutta virallisiin SUL:n alaisiin kilpailuihin osallistuville lapsille tulee jatkossakin hankkia 10 euron hintainen lisenssi, joka sisältää myös kilpailuluvan.
Voimassaoloaika on normaalin lisenssikauden mukainen 1.10.2022-30.9.2023. Sporttiturva ryhmälisenssissä astuu voimaan 1.10.2022, kun tilaat sen lokakuun 2022 aikana. Jos tilaat ryhmälisenssin myöhemmin, Sporttiturva astuu voimaan tilaushetkestä.

Hinta

2016 ja myöhemmin syntyneet 5 euroa/henk. (sis. Sporttiturvan, HUOM! ei sisällä kilpailulupaa)

Ryhmälisenssin ostaminen

Ryhmälisenssi ostetaan alla olevan linkin kautta suomisportista (ilmoittaudu -> itsenäni -> avautuu täytettävät kentät) Jos teet toisen ryhmälisenssitilauksen se tehdään lähettämällä lista urheilijoista ja syntymävuosista osoitteeseen lisenssit@sul.fi, alla on esimerkki taulukosta.

Kun tilaat ensimmäisen kerran ryhmälisenssi, tilaa ne tästä Suomisportin tapahtumasta.
Ryhmälisenssin voivat hankkia vain seurat. Hankintaa varten lomakkeelle tarvitsee syöttää vain lasten nimet sekä syntymävuodet – lapsella ei tarvitse olla Sporttitiliä. Ryhmälisenssi laskutetaan seuroilta jälkikäteen. Ensimmäisessä tilauksessa minimiosto on 10 kpl, lisätilauksissa minimiosto on 5 kpl/tilaus. Liitteenä kuvalliset ohjeet ryhmälisenssin ostamiseen, ohjeen kuvat viime vuodelta.

Ohje ryhmälisenssin ostoon

Esimerkkilomake lisätilauksille

Mikäli haluat tilata ryhmälisenssin yli 40 lapselle, voit olla meihin yhteydessä osoitteeseen lisenssit@sul.fi tietojen toimittamiseksi tiedostona.

Sporttiturva_Ryhmälisenssi_fi_06-221956
Sportskydd_Grupplicens_sv_06-221956
SportsCover_Grouplicence_en_06-221956

SUL_Suomisport_tietosuojaseloste

Lisenssien nippuostaminen - ohjeistus

Lisenssien nippuostaminen seuroille

Suomisportin seurakäyttäjä (kun tämän taso on vähintään ”Lajijaostokäyttäjä 2”) voi hankkia lisenssejä nippuostona Suomisportissa.
Nippuostoon pääset kohdassa Suomisportin seurapalvelussa kohdassa Toiminnan työkalut -> Ostaminen liikkujille -> Ostamaan. Alla kuvalliset ohjeet nippuostamiseen.

Mikäli seura hankkii urheilijoille lisenssit, kannattaa huoltajien suostumus yleisurheilulisenssin ostoon pyytää, kun urheilijat ilmoittautuvat kaudelle ja urheilukouluihin. Yksittäistä lisenssiä ostettaessa ostaja antaa itse suostumuksen.

Ohje nippuostoon

Yleisurheilulisenssi ja Sporttiturva - ohjeistus

Lisenssin maksuohje

Lisenssitiedot ja tietojen luovuttaminen

Lisenssiä ostaessa on huomioitavaa, että Suomisport hakee nimen postin järjestelmän kautta. Mikäli käytät etunimenäsi jotain muuta kuin virallista etunimeäsi, olethan yhteydessä Suomisportin asiakaspalveluun suomisport@olympiakomitea.fi.

Ole huolellinen, että valitset itsellesi / urheilijalle palveluun oikean kansalaisuuden.

Lisenssitiedot tulevat Suomisportiin, josta ne luovutetaan kilpailukalenteri.fi -palveluun, kilpailujen järjestäjille (ml. tulospalvelutoteutus), Tilastopajaan sekä lisenssivakuutuksen osalta vakuutusyhtiölle. SUL:n Suomisportin tietosuojaselosteeseen pääset tästä.

OSTA LISENSSI JA SPORTTITURVA TÄSTÄ

Lisenssien voimassaolotietoja antaa henkilön oma seura.
Maksupalautuksissa on 10 euron käsittelykulut.
Ongelmatilanteissa voit tiedustella asiaa osoitteesta lisenssit(at)sul.fi. Lähettäessäsi sähköpostia lisensseihin liittyen, liitäthän mukaan skannatun kopion maksusta, tiedon, mitä seuraa asia koskee, lisenssinhaltijan nimen, SporttiID:n yms. tietoa, jotta voimme tutkia asiaa.

Sporttiturvan ostaminen jo olemassa olevaan lisenssiin
Mikäli sinulla jo on lisenssi ja haluat ostaa siihen liitettävän Sporttiturvan, voit ostaa sen oman/huollettavasi Sporttitilin kautta. Kirjautuminen tästä.

Seuran jäsenmaksu
Seuran jäsenmaksu SUL:lle tulee olla maksettu, jotta urheilijat voivat ostaa yleisurheilulisenssin tai siihen liitettäviä tuotteita

13–vuotiaiden ja nuorempien Sporttiturva

Sporttiturva lyhyesti

Sporttiturvasta korvataan, kun loukkaannut äkillisen tapahtuman seurauksena. Esimerkiksi akillesjänne repeää tai polvi menee sijoiltaan. Myös rasitusmurtuma tai sen esiaste korvataan. Äkillisen tapahtuman tulee sattua Sporttiturvan voimassa ollessa.
– Hoitokorvaus 15.000 euroa jokaista äkillistä tapahtumaa kohti.
– Haittakorvaus 30.000 euroa.
– Kuolinkorvaus 8.500 euroa.
Lisätietoja ja toimintaohjeet sivuilta vahinkoapu.pohjola.fi ja op.fi sekä palvelunumerosta 0303 0303.
Sporttiturvan vakuutusehdot L1904.

Missä tilanteissa Sporttiturva on voimassa?

Sporttiturva on voimassa 2010 ja myöhemmin syntyneille urheilijoille seuraavissa lajiin liittyvissä tilanteissa:
– ottelu/kilpailu/turnaus.
– harjoitus, joka on lajille ominaista tai valmennusohjelman mukaista.
– kilpailumatkalla ja koulutus-, liikunta- sekä valmennusleirillä koko ajan sekä näihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla niin kotimaassa kuin ulkomaillakin enintään 3 kuukauden pituisilla matkoilla.
Sporttiturva on voimassa myös muiden lajiliittojen alaisissa urheilulajeissa.

Sporttiturva on määräaikainen

Sporttiturva tulee voimaan 1.10.2022, kun maksat sen lokakuun 2023 aikana. Jos maksat myöhemmin, se tulee voimaan maksupäivänä klo 23.59 tai maksuhetkestä. Säilytä maksutosite, josta käy ilmi maksuaika. Sporttiturva päättyy 30.9.2023.

Vahinko sattui – Ota yhteys Pohjola Terveysmestari -palveluun:

Mikäli vahinko sattuu ryhmälisenssin omaavalle henkilölle, tee vahinko ilmoitus alla olevasta linkistä ja käytä vakuutusnumerona: 06-221956

https://vahinkoapu.pohjola.fi/henkiloasiakkaat/tapaturma/loukkasin-itseni-urheillessa

Pohjola Terveysmestari palvelee numerossa 0100 5225 (joka päivä klo 7-23) tai Pohjola Sairaala -sovelluksessa. Puhelun hinta on normaali matkapuhelin- tai paikallisverkkomaksu. Pohjola Terveysmestaripalvelun tarjoaa Pohjola Sairaala Oy.

 • Saat Pohjola Terveysmestarilta asiantuntijan arvion oireistasi ja sinut ohjataan tarvittaessa suoraan sopivalle ammattilaiselle hoidettavaksi lähimpään Pohjola Sairaalaan tai Pohjola Vakuutuksen lääkärikumppanin vastaanotolle.
 • Terveysmestari varmistaa maksullisten lääkäripalvelujen yhteydessä mitä vakuutuksesi kattaa ja hoitaa korvausasian puolestasi. Maksat korvattavasta hoidosta paikan päällä vain mahdollisen omavastuun.
 • Jos lääkärikäyntiä ei tarvita, saat selkeät kotihoito-ohjeet, joiden avulla hoidat itsesi kuntoon.
 • Palveluaikojen ulkopuolella tai akuuteissa kiiretapauksissa voit mennä mihin tahansa lääkäriin tai sairaalaan saadaksesi ensiapua. Maksa lääkärikulut ensin itse ja tee sitten vahinkoilmoitus OP-mobiilissa tai OP:n verkkopalvelussa.

Millaisia hoito- ja tutkimuskuluja korvataan?

Sporttiturva korvaa kattavasti lääkärikäynnistä, lääkkeestä, tutkimuksesta ja leikkauksesta maksamiasi kuluja enintään kolmen vuoden ajan:
– lääkärin tai terveydenhuoltoalan ammattihenkilön vastaanotolla suoritettu tutkimus, hoito ja leikkaus, jokaista äkillistä tapahtumaa kohti.
– maksut apteekista myytävistä lääkevalmisteista ja haavasidoksista.
– sairaalan hoitopäivämaksut.
– maksut hammasvamman tutkimuksesta ja hoidoista, ei enimmäiskorvausaikaa.
– maksut korvattavan vamman takia tarvittaessa. ortopedisestä tuesta tai ortopedisestä sidoksesta.
– maksut murtumasta tai leikkaustoimenpiteestä toipumisen vaatimasta fysioterapiasta. Lisäksi fysioterapia korvataan polven ja olkapään vammoissa, joissa fysioterapiaa annetaan leikkaustoimenpiteen sijaan. Fysioterapiaa korvataan kuitenkin enintään 10 hoitokertaa äkillistä tapahtumaa kohti.
– maksun kyynär- tai kainalosauvojen vuokrasta.
– matkakulun lähimpään hoitolaitokseen.
Edellytämme, että hoidot ja tutkimukset ovat lääkärin määräämiä ja ne ovat yleisesti hyväksytyn lääketieteellisen käsityksen mukaisia ja korvattavan vamman kannalta välttämättömiä.
Kun vakuutetun vakinainen asuinpaikka ei ole Suomi ja vahinko tapahtuu Suomessa, niin edellytämme, että tutkimus ja hoito aloitetaan Suomessa.

Sporttiturva ei korvaa

– rasituskipua, -vammoja tai sairauksia, esimerkiksi penikkatautia, jännetulehduksia tai jänteiden kiinnityskohtien tulehduksia.
– vähitellen syntyviä kiputiloja, vammoja tai sairauksia. Edellä mainituista poiketen korvataan rasitusmurtuma tai sen esiaste.
– sairauksia, esimerkiksi nivelkulumaa tai tulehduksia taikka sydän- tai muita sairaskohtauksia.
– nikamavälilevy-, vatsa-, napa- tai nivustyrä.
– ansiomenetystä tai muita välillisiä menetyksiä.
– jalka-, toiminta-, puhe-, ravitsemusterapeutin, psykologin, neuropsykologin, optikon, kiropraktikon, osteopaatin, naprapaatin tai hierojan tai näihin rinnastettavan terveydenhuoltoalan ammattihenkilön suorittamaa tutkimusta ja hoitoa.
– psykoterapiaa tai siihen rinnastettavaa hoitoa.
– lääkinnällisiä välineitä, apuvälineitä, tarvikkeita tai tekojäseniä, paitsi edellä mainitut ortopedinen tuki tai sidos ja kyynär- tai kainalosauvan vuokra
– silmälaseja, kuulokkeita tai hammasproteesia, vaikka ne olisivat rikkoutuneet äkillisen tapahtuman yhteydessä
– välillisiä kuluja kuten majoitus- ja ateriakuluja.

Edunsaaja

Hoito- ja haittakorvaus maksetaan vakuutetulle. Kuolinkorvauksessa edunsaajana ovat vakuutetun omaiset. Edunsaajan voi muuttaa ilmoittamalla siitä kirjallisesti verkkoviestillä osoitteessa op.fi
Vakuutuspäätös tehdään automaattisesti antamiesi tietojen perusteella maksaessasi vakuutusmaksun. Voit tutustua tarkemmin henkilötietojen käsittelyyn www.uusi.op.fi/tietosuoja/.

14–vuotiaiden ja sitä vanhempien Sporttiturva

 • Sporttiturva C: 2006–2009 syntyneet  45 euroa
 • Sporttiturva B: 2004–2005 syntyneet  65 euroa
 • Sporttiturva A: 1983–2003  224 euroa
 • Masters -vakuutus: 1982 ja aiemmin syntyneet 224 euroa

Sporttiturva lyhyesti

Sporttiturvasta korvataan, kun loukkaannut äkillisen tapahtuman seurauksena. Esimerkiksi akillesjänne repeää ja polvi menee sijoiltaan. Myös rasitusmurtuma tai sen esiaste korvataan. Äkillisen tapahtuman tulee sattua Sporttiturvan voimassa ollessa.
– Hoitokorvaus 15.000 euroa jokaista äkillistä tapahtumaa kohti
– Omavastuu 100 euroa, jokaista äkillistä tapahtumaa kohti
– Haittakorvaus 30.000 euroa
– Kuolinkorvaus 8.500 euroa
Lisätietoja ja toimintaohjeet sivuilta vahinkoapu.pohjola.fi ja op.fi sekä palvelunumerosta 0303 0303. Sporttiturvan vakuutusehdot L1904.

Missä tilanteissa Sporttiturva on voimassa?

Sporttiturva on voimassa seuraavissa lajiin liittyvissä tilanteissa
– ottelu/kilpailu/turnaus- harjoitus, joka on lajille ominaista tai valmennusohjelman mukaista
– kilpailumatkalla ja koulutus-, liikunta- sekä valmennusleirillä koko ajan sekä näihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla niin kotimaassa kuin ulkomaillakin enintään 3 kk pituisilla matkoilla.

Sporttiturva on määräaikainen

Sporttiturva tulee voimaan 1.10.2022, kun maksat sen lokakuun 2022 aikana. Jos maksat myöhemmin, se tulee voimaan maksupäivänä klo 23.59 tai maksuhetkestä. Säilytä maksutosite, jossa käy ilmi maksuaika. Sporttiturva päättyy 30.9.2023.

Vahinko sattui – Ota yhteys Pohjola Terveysmestari -palveluun:

Pohjola Terveysmestari palvelee numerossa 0100 5225 (joka päivä klo 7-23) tai Pohjola Sairaala -sovelluksessa. Puhelun hinta on normaali matkapuhelin- tai paikallisverkkomaksu. Pohjola Terveysmestaripalvelun tarjoaa Pohjola Sairaala Oy.

 • Saat Pohjola Terveysmestarilta asiantuntijan arvion oireistasi ja sinut ohjataan tarvittaessa suoraan sopivalle ammattilaiselle hoidettavaksi lähimpään Pohjola Sairaalaan tai Pohjola Vakuutuksen lääkärikumppanin vastaanotolle.
 • Terveysmestari varmistaa maksullisten lääkäripalvelujen yhteydessä mitä vakuutuksesi kattaa ja hoitaa korvausasian puolestasi. Maksat korvattavasta hoidosta paikan päällä vain mahdollisen omavastuun.
 • Jos lääkärikäyntiä ei tarvita, saat selkeät kotihoito-ohjeet, joiden avulla hoidat itsesi kuntoon.
 • Palveluaikojen ulkopuolella tai akuuteissa kiiretapauksissa voit mennä mihin tahansa lääkäriin tai sairaalaan saadaksesi ensiapua. Maksa lääkärikulut ensin itse ja tee sitten vahinkoilmoitus OP-mobiilissa tai OP:n verkkopalvelussa.