Pajulahti Olympic & Paralymic Training Center

Jaakko Erkinheimo
400 m, 400 m aj
jaakko.erkinheimo@sul.fi
Yläkoululeiritys

Pajulahdessa järjestetään paljon erilaista yleisurheilutoimintaa vuosittain sekä seura-, alue-, että maajoukkuetasolla. Pajulahti toimii mm. parayleisurheilun pääleirityspaikkana. Pajulahdessa järjestetään NMJ-leiritystä, ANMJ-leiritystä sekä piirileiritystä. Lisäksi Pajulahti järjestää yleisurheilun yläkoululeiritystä.

Pajulahti Cross Country Carnival kokoaa syksyisin kestävyysjuoksijat maastojuoksukarnevaaliin, joka on Flying Finns-kilpailusarjan päättävä osakilpailu.

Olosuhteet

Harjoitustilat: Pajulahti Hallissa on kesäiset harjoitteluolosuhteet ympäri vuoden. Hallin juoksurata on 330-metrinen ja etusuoralla on pituutta 120 metriä. Radan keskellä on jalkaystävällinen keinonurmi.

Hallista löytyy myös suorituspaikat pituus- ja korkeussuuntaisiin hyppyihin, heittopaikoilla on kaksi rinkiä heittolajeille ja lisäksi keihäänheittopressu. Erillisen varauksen kautta sallimme myös kiekon pitkät heitot sisällä.

Harjoittelua hallissamme tehostavat valojänis, kiinteät valokenno- ja kamerajärjestelmät, jotka ovat koko ajan urheilijoiden käytössä. Eteläpäädyssä seiväshyppypaikalla on alamäki-vauhdinottorata ja sen välittömässä läheisyydessä kuntosali lajiin vaadittavalla välineistöllä.

Ulkotilat: Kesällä yleisurheilijoilla käytössä ovat ulkokenttä (400m), nurmikentät (ala 120m*120m), heitto- ja hyppypaikat, valaistut maastolenkkiradat ja voimaharjoittelu onnistuu päärakennuksen kuntosalilla.

Muut tilat: Pajulahdessa on oheisharjoittelutiloja kymmenille lajeille mm. tennis, squash, sisäpalloilu, uinti sekä Suomen suurin kiipeilypyisto.

Valmennus

Pajulahden valmennuskeskusta johtaa Mikko Levola (mikko.levola@pajulahti.com). Pajulahdessa toimii useita yleisurheiluvalmennuksessa mukana olevia valmentajia. Pajulahden valmennuskeskuksesta ja valmentajista löydät tarkempaa tietoa täältä.

Pajulahdessa toimivat valmentajat

Maajoukkuetoiminnassa ovat mukana Jaakko Erkinheimon lisäksi alla olevat valmentajat.

[row_inner padding="0px 0 0px 0px"] [col_inner span="4" span__sm="12"] [ux_image_box img="25943" image_height="246px"]

Rami Virlander

Kestävyysvalmennus
kestävyyslajien yhteistyöhanke

[/ux_image_box] [/col_inner] [col_inner span="4" span__sm="12"] [ux_image_box img="26033" image_height="246px"]

Steve Rippon
Seiväshyppyvalmennus

[/ux_image_box] [/col_inner] [/row_inner]

Yläkoululeiritys

Yläkoululeirityksen valmennuksessa ovat mukana Jaakko Erkinheimon ja Rami Virlanderin lisäksi, Janne Lahtinen ja Matti Hannikainen.

Tukipalvelut

Tukipalveluja ovat mm. voima-nopeustestit; hyppytestit ja askelanalyysit erivauhtisista juoksuista. Kestävyys- ja nopeuskestävyystesteistä tärkeimmät ovat maitohappomittaukset, tasotestit, mattotestit ja MART- testi.