Pajulahti Olympic & Paralymic Training Center

Jaakko Erkinheimo
400 m, 400 m aj
jaakko.erkinheimo@sul.fi
Yläkoululeiritys

Pajulahdessa järjestetään paljon erilaista yleisurheilutoimintaa vuosittain sekä seura-, alue-, että maajoukkuetasolla. Pajulahti toimii mm. parayleisurheilun pääleirityspaikkana. Pajulahdessa järjestetään NMJ-leiritystä, ANMJ-leiritystä sekä piirileiritystä. Lisäksi Pajulahti järjestää yleisurheilun yläkoululeiritystä.

Pajulahti Cross Country Carnival kokoaa syksyisin kestävyysjuoksijat maastojuoksukarnevaaliin, joka on Flying Finns-kilpailusarjan päättävä osakilpailu.

Olosuhteet

Harjoitustilat: Pajulahti-hallissa on kesäiset harjoitteluolosuhteet ympäri vuoden. Hallin juoksurata on 330-metrinen ja etusuoralla on pituutta 120 metriä. Radan keskellä on jalkaystävällinen keinonurmi.

Hallista löytyy myös suorituspaikat pituus- ja korkeussuuntaisiin hyppyihin, heittopaikoilla on kaksi rinkiä heittolajeille ja lisäksi keihäänheittopressu. Erillisen varauksen kautta sallimme myös kiekon pitkät heitot sisällä.

Harjoittelua hallissamme tehostavat valojänis, kiinteät valokenno- ja kamerajärjestelmät, jotka ovat koko ajan urheilijoiden käytössä. Eteläpäädyssä seiväshyppypaikalla on alamäki-vauhdinottorata ja sen välittömässä läheisyydessä kuntosali lajiin vaadittavalla välineistöllä.

Ulkotilat: Kesällä yleisurheilijoilla käytössä ovat ulkokenttä (400m), nurmikentät (ala 120m*120m), heitto- ja hyppypaikat, valaistut maastolenkkiradat ja voimaharjoittelu onnistuu päärakennuksen kuntosalilla.

Muut tilat: Pajulahdessa on oheisharjoittelutiloja kymmenille lajeille mm. tennis, squash, sisäpalloilu, uinti sekä Suomen suurin kiipeilypyisto.

Valmennus

Pajulahden valmennuskeskusta johtaa Mikko Levola (mikko.levola@pajulahti.com). Pajulahdessa toimii useita yleisurheiluvalmennuksessa mukana olevia valmentajia. Pajulahden valmennuskeskuksesta ja valmentajista löydät tarkempaa tietoa täältä.

Pajulahdessa toimivat valmentajat

Maajoukkuetoiminnassa ovat mukana Jaakko Erkinheimon lisäksi alla olevat valmentajat.

Rami Virlander

Kestävyysvalmennus
kestävyyslajien yhteistyöhanke

Yläkoululeiritys

Yläkoululeirityksen valmennuksessa ovat mukana Jaakko Erkinheimon ja Rami Virlanderin lisäksi, Janne Lahtinen ja Matti Hannikainen.

Tukipalvelut

Tukipalveluja ovat mm. voima-nopeustestit; hyppytestit ja askelanalyysit erivauhtisista juoksuista. Kestävyys- ja nopeuskestävyystesteistä tärkeimmät ovat maitohappomittaukset, tasotestit, mattotestit ja MART- testi.