Säännöt ja ohjeet

Kilpailuvaliokunta on päättänyt seuraavat toistaiseksi voimassa olevat poikkeusluvat:

Kilpailuvaliokunta 1/2015:
Mikäli urheilijalla on SM-kisoissa menossa kaksi erillistä lajia, joista hän toisesta jää varmistettuaan pois niin hän menettää tulokset myös siitä lajista johon osallistuu. Mahdollisesti kilpailun aiemassa vaiheessa tehdyt tulokset jäävät voimaan esim. mikäli rike tapahtuu finaalissa, niin alku- tai välierän tai karsintakisan tulokset jäävät voimaan. Valiokunta rajaa täten IAAF:n säännön kohdan 142.4 koskemaan kotimaisessa kilpailutoiminnassa pelkästään SM-tason kilpailuja.

Kilpailuvaliokunta 1/2016:
Kumota seuraavan korvaavan tulosrajan: Miesten ja naisten 10000 m:lle kelpaa myös virallisesti mitatulla 10 km:n maantiereitillä saavutettu tulosraja (Ts. jatkossa maantiekympit eivät kelpaa tulosrajoiksi.).

Lisäksi tarkennuksena mestaruuskilpailusääntöihin: SM-maastoissa 15-vuotiaiden sarjaan voi osallistua joko 15- tai 14-vuotias urheilija. Urheilija voi ilmoittautua ja osallistua vain yhden ikäluokan sarjaan.

Talvimestaruuskisoissa urheilija voi ilmoittautua ja osallistua vain yhden ikäluokan sarjaan. Tämän lisäksi 17-vuotiaiden sarjaan voi osallistua joko 17- tai 16-vuotias urheilija, kuten nuorten SM-hallikisoissa.