Tampere

Tommi Evilä – valmennuspäällikkö
tommi.evila@sul.fi

Tampereen toimintaympäristön paikallinen kehittäminen ja osallistuminen rinkilajien valtakunnalliseen kehittämiseen.

VISIO / MITÄ:

Paras voit olla joskus, mutta paremmuutta kohti voi alati pyrkiä – menestymisen hetkelläkin!
Tavoitteena on mahdollistaa valmentautumisympäristö, mikä tarjoaa monipuolisen laadukkaat puitteet urheilijalle ja hänen tiimilleen päivittäisellä tasolla heidän pyrkimyksissään kohti oman potentiaalin maksimointia.

VERKOSTOT / MITEN:

Menestymistä saavutetaan harvoin sulkeutumalla omaan kuoreen.
Tampereen kaupunkivalmennuskeskus toimiikin avoimesti yhteistyössä niin Tampereen kaupungin, kuin Tampereen Urheiluakatemian kanssa. Saumaton dialogi paikallisten seurojen kanssa ylläpitää olosuhteiden kehittämistä toivottuun suuntaan vallitsevien olosuhteiden raameissa.
Olosuhteet – laatu, saavutettavuus ja riittävyys – ovat olennaisia tekijöitä osana valmentautumisprosessia ja näiden suhteen Tampereen kaupunki on keskeinen tekijä. Valmentautuminen – lajitaidot, fysiikka, life coaching, ravinto, lääkäripalvelut – on mahdollista vain verkostoitumisen kautta ja siinä urheilijan avuksi on Tampereelle saatu toimimaan mm. Olympiakomitean ja Suomen Urheiluliiton asiantuntijoita – vuosikymmenten mittainen osaamisen kumuloituma, joka on tuottanut lukuisia arvokisaedustuksia. Verkostot ulottuvat valtakunnalliselta aina kansainväliselle tasolle asti.

Olosuhteet

Ympärivuotisessa harjoittelussa keskeisin paikka on Tampereen Messu- ja Urheilukeskus – A-halli on käytössä talven urheilukaudella (joulu-huhtikuu) ja B-halli ympärivuotisesti. 2018 uusittu Pirkkahallin heittopuisto takaa laadukkaat harjoittelumahdollisuudet kaikkiin heittolajeihin. Ainutlaatuinen on myös B-hallin yläkerrassa oleva Terapiatila, joka mahdollistaa palauttavan harjoittelun, mutta myös koulutehtävien teon / levon vailla siirtymistä koulusta kotiin ja kodista harjoittelupaikkaan.

Kesäaikaan yleisurheilukenttiä on käytössä useita vailla sisäänpääsymaksua.
Akatemian muita jäsenetuja olosuhteiden suhteen on myös useita.

Valmennus

[row_inner] [col_inner span="4" span__sm="12" padding="0px 0 0px 0px" margin="0px 0 0px 0px"] [ux_image_box img="31031" image_height="100%" text_padding="0px 0 0px 0px"]

Kalle Lehmusvuori

moukarinheiton NOV

Varalan Urheiluopisto

[/ux_image_box] [ux_image_box img="31089" image_height="100%" text_padding="0px 0 0px 0px"]

Anssi Mäkineni

Heittovalmentaja

[/ux_image_box] [/col_inner] [col_inner span="4" span__sm="12" padding="0px 0 0px 0px" margin="0px 0 0px 0px"] [ux_image_box img="49246" image_height="100%" text_padding="0px 0 0px 0px"]

Matti Liimatainen

Keskusvalmentaja

[/ux_image_box] [/col_inner] [col_inner span="4" span__sm="12" padding="0px 0 0px 0px" margin="0px 0 0px 0px"] [ux_image_box img="31037" image_height="100%" text_padding="0px 0 0px 0px"]

Mika Lönnblad

heittovalmentaja

[/ux_image_box] [/col_inner] [/row_inner]

Verkostossa myös Tampereen Urheiluakatemian asiantuntijuutta mm. Jenni Puputti (NOV fysiikkavalmennus). Testauspalveluita saatavilla myös sopimushinnoin Varalasta testauspäällikkö Marko Haveriselta. Akatemian lajivalmentajina yleisurheilussa toimivat Pauliina Savijoki ja Anssi Mäkinen.
Keskusurheilija statuksen omatessasi pääset mukaan urheilukauden aikaiseen (marras-toukokuu) keskiviikon osallistuvaan fysioterapiaan, jossa on mahdollisuus mm. henkilökohtaiselle konsultaatiolle, mutta myös ajatuksille ja harjoitteille koskien omaa valmentautumista. Valmennusresurssin hyödyntäminen keskusurheilija statuksella on myös mahdollista rinkilajeissa (erikseen sovittavalla tavalla).

Tukipalvelut

2019 keväälle SUL:n tukiurheilijoille luotiin kokonaisuus, jossa fysioterapia, ravinto- ja psyykkisen valmennuksen palvelut ovat laajalti käytössä ilman maksua. Samalla kahdeksalle valmentajalle aloitettiin räätälöity koulutuskokonaisuus ytimessä ’excellence’ ja oman valmennusosaamisen kehittäminen. Akatemian jäsenmaksun maksamalla avautuu urheilijalle kattava palvelurosteri aina oman taloudenhallinnasta pilatekseen ja lääkärin palveluihin saakka – lisätietoa palveluista täältä.

Urheilijat

Tampereen toimintaympäristössä valmentautuu vuosittain +15 SUL:n kolmeen ylimpään valmennusryhmään kuuluvaa urheilijaa. Vuosittain heistä puolen tusinaa ovat HUY:n tukiurheiijoita sekä OKM:n apurahaurheilijoita.

[row_inner] [col_inner span="6" span__sm="12"]

Maria Huntington – Matti Liimatainen
Reetta Hurske – Marjukka Suihko
Aleksi Jaakkola – Harri Huhtala
Arttu Kangas – Mika Halvari
Aaron Kangas – Jarmo Kangas
Jarkko Kinnunen – Valentin Kononen
Arttu Korkeasalo – Kari Korkeasalo
Urho Kujanpää – Raimo Eskola
Helena Leveelahti – Anssi Mäkinen

[/col_inner] [col_inner span="6" span__sm="12"]

Nea Lento – Teemu Ylilauri / Sanni Antonen
Henri Liipola – Kari Pihkanen
Inga Linna – Anssi Mäkinen
Aleksi Ojala – Vellu Ranta
Kristian Pulli – Seppo Pulli
Salla Sipponen – Tanja Komulainen / Jorma Haaranen
Krista Uusi-Kinnala – Anne Lehto
Johanna Witka – Kari Pihkanen

[/col_inner] [/row_inner]