Suomen Urheiluliitto on mukana kolmessa Erasmus+ -hankkeessa. Yhdessä hankkeessa liitto toimii koordinaattorina ja kahdessa hankkeessa kumppanina. Kolmen hankkeen yhteistyöverkostoissa on 20 kumppania.

Erasmus+ Sport on Euroopan unionin ainoa liikuntaan ja urheiluun keskittyvä ohjelma. Tukea voi saada eurooppalaisiin yhteistyöhankkeisiin ja voittoa tavoittelemattomiin eurooppalaisiin urheilutapahtumiin. Hankkeissa vaihdetaan hyviä käytäntöä, pilotoidaan ja mallinnetaan ratkaisuja toimialan hyödyksi. 

Lisätietoa erasmus+ sport ohjelmasta

High quality sports clubs: networking and joint development

Eurooppalaisten huippuseurojen verkostoitumiseen ja yhteiseen kehittämiseen keskittyvä oma hankkeemme sai 18 kuukauden rahoituksen Erasmus+ Sport -ohjelmasta. Yhteiseurooppalaista rahoitusta tavoitteli 1142 hakemusta, josta rahoituksen sai 315 hanketta.

Suomen Urheiluliitto rakentaa Tanskan yleisurheiluliiton, portugalilaisen Juventude Vidigalense ja ruotsalaisen Gothenburg Athletics Federation yleisurheiluseurojen kanssa yhteistyöverkoston, jonka tavoitteena on löytää uusia malleja tehdä yhteistyötä suomalaisten ja eurooppalaisten huippuseurojen kanssa.

Projektin materiaaleihin ja tuloksiin pääset tutustumaan alta.
Meeting one opening
Meeting two opening
Meeting three opening
Lahden Ahkera_Erasmus-kidsathletics
Kids athletics – competition
Kids Athletics NOC Viitanen 22.10.2021
Copenhagen 2022-04 ERAMUS – Lars
Team work

The European Commission’s support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents, which reflect the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Lisätietoja:
Jorma Kemppainen, jorma.kemppainen@sul.fi

Athletics 4 Health

”Athletics 4 Health” on Puolan yleisurheiluliiton koordinoima hanke, jossa Suomen Urheiluliitto on yksi neljästä kumppanista. Hanke on käynnistetty, koska WHO:n suositukset lasten liikunnan määrästä eivät toteudu. Hankkeen päätavoitteena on ehkäistä lasten ja nuorten liikuntaharrastusten vähenemistä yleisurheilun avulla. Kolmevuotinen hanke päättyy 31.12.2023.

Puolan, Bulgarian, Itävallan, Slovakian ja Suomen yleisurheiluliittojen hankkeessa kerätään eri maiden ruohonjuuritasolla olevia hyviä käytäntöjä. Tätä ennen kartoitetaan tietoa, millaisilla resursseilla toimintaa järjestetään. Yhteisiä kokouksia hankkeeseen on suunniteltu viisi kappaletta.

A4H-loppuraportti.pdf

Lisätietoja:
Suomen Urheiluliitto Piia Jäntti, piia.jantti@sul.fi
Hankevastaava Pawel Jesien, erasmus@plza.pl

[logo img="50388"] [logo img="50390"]

Analysing and making visible the skills acquired through volunteering in sport in Europe (V4V)

European Observatoire of Sport and Employment (EOSE) hallinnoi ja koordinoi hanketta, jossa Suomen Urheiluliitto on mukana yhtenä 12 kumppanista. Laaja kolmevuotinen hanke pureutuu seuratoiminnan vapaaehtoistyöhön.

Vapaaehtoistyön arvo tunnistetaan ja tiedostetaan sekä ruohonjuuritasolla että kilpaurheilussa.  Huolimatta monesta myönteisestä asiasta, vapaaehtoistyö on kuitenkin vähentynyt Euroopassa, työn tulosta ei arvosteta ja työn tulos jää usein näkymättömäksi.

Laajassa hankkeessa on tavoitteena tehdä kattava kartoitus urheilun ja liikunnan parissa olevasta vapaaehtoistyövoimasta. Erittäin merkittävä tavoite on luoda eurooppalaisille urheilujärjestöille innovatiivinen työkalupakki, jonka ansiosta saadaan pidettyä nykyiset vapaaehtoistoimijat mukana ja hankittua uusia vapaaehtoisia mukaan. Lisäksi tavoitteena on järjestää kautta aikojen ensimmäinen vapaaehtoistyön osaamiseen ja taitoihin pohjautuva huippukokous.

Lisätietoja:
Suomen Urheiluliitto Tapio Rajamäki, tapio.rajamaki@sul.fi
Hankevastaava Aurelien Favre, aurelien.favre@eose.org

Yhteystiedot

Jorma Kemppainen, jorma.kemppainen@sul.fi