Yleisurheilupäivä koulussa

Elovena Voimapäivä on Suomen Urheiluliiton ja Elovenan yhteinen toimintamuoto, jonka avulla tuodaan Suomen koululaisille liikunnan iloa ja ravitsemustietoa.

Haku ja info

Miten pääsen mukaan?

2023 Voimapäivähaku on päättynyt.

Tänä vuonna on mukana 20 uutta koulua ja päiväkotia, joissa toteutamme Voimapäivän kevään ja syksyn aikana.

Valitut koulut näet otsikon ”Voimapäivät” kohdalta. Kiitokset kaikille hakeneille kouluille! Lähetämme kaikille manuaalin kuinka koulu voi pitää koulullaan oman Voimapäivän pihaan / koulun lähialueelle rakennettujen liikuntaratojen avulla.

Mitä Voimapäivä pitää sisällään?

Elovena Voimapäivät valtaavat koulujen pihat liikunnallisilla toimintapäivillä, joiden aikana koululaiset pääsevät hyppäämään, heittämään, juoksemaan ja kisailemaan yleisurheilun perustaitoja oppien. Voimapäivän tarkoituksena on saada toiminnan kautta koululaisille viestiä terveellisen ravinnon ja iloisen liikunnan merkityksestä elämään. Vuonna 2022 valitaan yhteensä 20 voimapäiväkoulua.

Tänä vuonna Voimapäivän kohderyhmänä kouluissa ovat 1-3-luokka-asteen koululaiset sekä eskarilaiset. Voimapäivää voivat hakea myös päiväkodit!

Elovena Voimapäivinä oppilaat voivat kokeilla erilaisia yleisurheilulajeja oman koulunsa lähiympäristössä, jonne tehdään yleisurheilun erilaiset lajipisteet mukavine harjoitteineen ohjaajien johdolla. Elovena Voimapäivän yhtenä tarkoituksena onkin tuoda liikuntapaikka lähelle koululaista, ilman siirtymistä pois koulualueelta. Voimapäivä voidaan toteuttaa myös koulun lähellä olevalla urheilukentällä.

Voimapäivä tarjoaa ideoita niin oppilaille kuin opettajille, miten voidaan yleisurheilla ja saada vinkkejä tärkeistä ravintoasioista uudella ja hauskalla tavalla! Opettajat toimivat Voimapäivässä apuohjaajina ja pääsevät näin osallisiksi vauhdikkaaseen päivään!

Elovena Voimapäivän aikana kokeillaan monipuolisesti erilaisia liikuntaratoja heittämiseen, juoksemiseen ja hyppäämisiin liittyen sekä tutustutaan eri yleisurheilulajeihin. Voimapäivissä toiminnassa käytetään turvallisia lasten yleisurheilussa käytettyjä välineitä. Liikuntaradat on suunniteltu siten, että jokainen voi taitotasosta riippuen ne suorittaa.

Voimapäivät

Voimapäiviä toteutetaan 2023 keväällä ja syksyllä yhteensä 20. eri koululla.

Toteutukset tehdään yhteistyössä paikallisen lähialueen seuran kanssa. Urheiluliitto vastaa toteutuksesta ja paikallisen urheiluseuran kontaktoinnista. Voimapäivien toteutusajankohta touko-syyskuu 2023.

Yhteystiedot

Ilpo Koponen 0504145085 / ilpo.koponen@sul.fi

Nuorisoyleisurheilun yhteistyökumppanit