Yleisurheilupäivä koulussa

Yleisurheilupäivä koulussa

 

Elovena Voimapäivä on Suomen Urheiluliiton ja Elovenan yhteinen toimintamuoto, jonka avulla tuodaan Suomen koululaisille liikunnan iloa ja ravitsemustietoa.

Info

Elovena Voimapäivät valtaavat koulujen pihat liikunnallisilla toimintapäivillä, joiden aikana koululaiset pääsevät hyppäämään, heittämään, juoksemaan kisailemaan yleisurheilun perustaitoja oppien. Voimapäivän tarkoituksena on saada toiminnan kautta koululaisille viestiä terveellisen ravinnon ja iloisen liikunnan merkityksestä elämään. Vuonna 2019 valittiin yhteensä 30 voimapäiväkoulua.

Elovena Voimapäivinä 3-6-luokkalaiset oppilaat voivat kokeilla erilaisia yleisurheilulajeja miniyleisurheilukentällä, jonne tehdään yleisurheilun erilaiset lajipisteet mukavine harjoitteineen kahden ohjaajan johdolla. Elovena Voimapäivän yhtenä tarkoituksena onkin tuoda liikuntapaikka lähelle koululaista, ilman siirtymistä pois koulualueelta. Voimapäivä tarjoaa myös uusia ideoita niin oppilaille kuin opettajille siitä, miten voidaan yleisurheilla ja saada vinkkejä tärkeistä ravintoasioita uudella ja hauskalla tavalla! Opettajat toimivat Voimapäivässä apuohjaajina ja pääsevät näin osallisiksi vauhdikkaaseen päivään!

Elovena Voimapäivän leikkimielisissä kisailuissa on mukana monipuolisesti eri yleisurheilun lajeja sekä koululaisia innostavia ongelmanratkaisutehtäviä. Elovena Voimapäivä alkaa Voimajumpalla, jonka Voimapäivän ohjaaja vetää. Voimajumpan ohjeet löydät yleisurheiluvinkeistä! Yleisurheilulajeista mukaan on valittu sellaisia, jotka eivät välttämättä ole kaikille kovin tuttuja. Nykyisellä yleisurheiluvälineistöllä kaikki lajit ovat kuitenkin turvallisia toteuttaa kaikissa kouluissa. Näin jokainen nuori voi löytää itsestään uusia voimia ja taitoja.

Voimapäivät

Vuonna 2020 ei ole Elovena Voimapäiviä.

Yhteystiedot

Ilpo Koponen 0504145085 / ilpo.koponen@sul.fi