Nestlé Yleisurheilukoulu

Yleisurheilu – ylivertainen ykköslaji, kehittävä kakkoslaji

Yleisurheilu sytyttää lasten innostuksen urheiluun sekä valmistaa heille hyvät urheilulliset valmiudet. Yleisurheilussa painotetaan urheilun ja liikunnan kokonaismäärää ja monipuolisuutta. Nestlé yleisurheilukoulussa lapset oppivat juoksemaan vauhdikkaasti, ponnistamaan tehokkaasti ja heittämään välineitä pitkälle. Sadat eri lajien suomalaishuiput ovat aloittaneet oman urheilupolkunsa yleisurheilun kautta – se on ollut heille joko lapsuuden ykkös- tai kakkoslaji.

Mitä yleisurheilu on?

Juokseminen

Lue lisää

Juokseminen kuuluu jokaisen lapsen perusliikuntataitoihin. Nestlé yleisurheilukoulussa lapsi oppii juoksemaan vauhdikkaasti ja taitavasti, myös aitojen yli.

Ponnistaminen

Lue lisää

Nestlé yleisurheilukoulussa lapsi oppii ponnistamaan tehokkaasti yhdellä ja kahdella jalalla ylöspäin ja eteenpäin.

Heittäminen

Lue lisää

Nestlé yleisurheilukoulussa lapsi oppii heittämään välinettä pitkälle yhdellä ja kahdella kädellä yläkautta, sivulta ja taaksepäin olan yli.

Yksin ja ryhmässä

Lue lisää

Tiesitkö, että vaikka yleisurheilu on yksilölaji, yleisurheilijat harjoittelevat ryhmissä. Yleisurheilu sisältää erilaisia joukkuekisoja, kuten viestijuoksuja ja seuraotteluita.

Oman kehittymisen seuranta

Lue lisää

Omaa kehittymistä on koukuttavaa seurata sentteinä ja sekunteina. Kilpailla voi itseään vastaan, kun yrittää parantaa omaa aiempaa ennätystään.

Osaavat valmentajat

Lue lisää

Yleisurheiluvalmentajat ovat koulutettuja ja erittäin osaavia. SUL Valmentajalisenssi on tae valmentajan kouluttautuneisuudesta ja vastuullisen valmennustoiminnan ymmärryksestä.

Tule kokeilemaan yleisurheilua Nestlé yleisurheilukouluun!

Nestlé yleisurheilukouluja järjestetään noin 6–9-vuotiaille. Ikäluokka saattaa vaihdella hieman paikallisen seuran mukaan. Yleisurheilukoulussa lapsi pääsee kokeilemaan yleisurheilun eri lajeja ja harjoittelemaan fyysisiä ominaisuuksia monipuolisesti. Yleisurheilua voi harrastaa myös osavuotisesti ja yksilöllisin harjoitusmäärin. Mukaan on mahdollista tulla myöhemminkin: osa nykyhuipuistakin on aloittanut vasta nuoruusvaiheessa.

Löydä lähin Nestlé Yleisurheilukoulusi Suomisportin Sporttihaun kautta.

Nestlé yleisurheilukoulumateriaalit seuroille

Yleisurheilukouluvalmentajan oppaat ja materiaalit

Tähän päivittyy kevään aikana yleisurheilukouluvalmentajille yleisurheilukoulukäsikirjat ja tulostettava tukimateriaali, joka sisältää mm. valmiita tehtäväkortteja ja eläinkuvia. Eläinkuvia voi käyttää radoissa kertomassa erilaisista etenemistavoista.

Nestlé yleisurheilukoulumateriaaleihin kuuluu myös yleisurheilukouluvihko yleisurheilukoululaisille. Vihko sisältää muun muassa lapsille sopivia kotitreenejä, ravintovinkkejä sekä kaveri- ja nimmarisivut.

Tilaa Nestlé yleisurheilukouluvihkot teidän seuran yleisurheilukoululaisten käyttöön kevään aikana.

Ps. Yleisurheilukouluvihkot on suunniteltu noin 6-9-vuotiaille, mutta kotitreenejä ja tehtäviä ei ole ohjeistettu iän mukaan, vaan enemmänkin helpommat ja haastavammat tehtävät ajatuksella. Vihkot sopivat siis koko ryhmälle, vaikka teidän seurassa ryhmäjako olisi iän puolesta erilainen.

Manuaali 6-7 v.

– Tulossa myöhemmin.

Manuaali 8–9 v.

– Tulossa myöhemmin.

Tulostettavaa materiaalia

Jänis

Rapu

Kirahvi

Karhu

Mittarimato

Sammakko

Flamingo

Nestlé for Healthier Kids on maailmanlaajuinen ohjelma, jonka tavoitteena on edistää lasten terveyttä. Ohjelma koostuu kahdesta osasta: ensimmäinen osa on, miten teemme olemassa olevista tuotteistamme ja uusia lanseerauksistamme terveellisempiä, ja toinen osa on yhteistyömme ulkopuolisten tahojen kanssa ympäri maailmaa, esimerkiksi yhteistyömme SUL:n kanssa Suomessa sekä Ruotsin ja Norjan yleisurheiluliittojen kanssa.

Vuodesta 2014 lähtien Nestlén ja SUL:n yhteistyön puitteissa on järjestetty lapsille liikunnallista toimintaa paikallisten urheiluseurojen kanssa ympäri Suomen. Näissä lapset ovat voineet liikkua ja oppia syömään terveellisesti. Yhteistyö on vahva symbioosi, jossa Suomen Urheiluliitto tarjoaa asiantuntemusta liikunnan ja Nestlé ravitsemuksen osalta.

Nuorisoyleisurheilun yhteistyökumppanit