Iltapäiväkerho koulussa

Nestlé for Healthier Kids (N4HK) iltapäiväkerhot jatkuvat myös 2021! N4HK on Nestlèn ja Suomen Urheiluliiton yhteistyöohjelma.

Sen tavoitteena on lisätä koululaisten liikkumista yleisurheilun kautta ja tietoa terveellisestä ravinnosta. Nestlè for Healthier Kids -ohjelma toimii maailmanlaajuisesti ja Suomessa sitä on toteutettu vuodesta 2014 alkaen vuosittain 20 paikkakunnalla.

Suomen Urheiluliitto (SUL) organisoi ohjelman Suomessa. Ohjelman ravintoasiantuntijana toimii UKK-instituutin Terve koululainen -hanke. Vuonna 2021 ohjelma toteutetaan 15 paikkakunnalla. Ohjelman paikallisina toteuttajina toimivat Suomen Urheiluliiton jäsenseurat, jotka voivat hakea projektiin mukaan.

Syksyn 2021 kerhohaku 1.-31.3.2021! 

Toimintamuodot

Yleisurheileva Iltapäiväkerho

Koulun jälkeen organisoitavan Yleisurheileva iltapäiväkerhon 10 toimintakertaa haastavat lapset mukaan hyppäämisen, heittämisen ja juoksemisen monipuoliseen maailmaan. Paikallisen yleisurheiluseuran ohjaajat toteuttavat kerhon koulun tiloja hyödyntämällä. UKK-instituutin Terve Koululainen -hankkeen oppien mukaisesti lapset saavat kerhossa myös asiantuntevaa tietoa ravinnosta.

Aktiivisuushaaste

Aktiivisuushaasteeseen voi lähteä mukaan mikä tahansa luokka. Kolmessa eri haasteessa oppilaiden ideat ja arjen liikuntaa korostuvat mukavalla tavalla.

Toteuta alla olevista haasteista vähintään kaksi lokakuun loppuun mennessä.

 1. Suunnitelkaa luokan kanssa yhdessä liikuntarata koulun pihalle tai lähiympäristöön. Käyttäkää rataa viikon aikana välitunneilla, iltapäivällä tai ennen koulun alkua. Kuinka monta kertaa luokka kiersi radan? Merkitse kaikkien oppilaiden yhteenlaskettu tulos. Laita radasta video somekanavaan.
 2. Miettikää yhdessä luokan kanssa liikuntatehtäviä, joita voi tehdä kotioloissa. Näitä helppoja arjen liikuntaa tukevia asioita voi olla kotityöt, jumppaliikkeet ja vaikkapa pihapelit ja -leikit. Luovuutta saa käyttää! Jakakaa kivat liikuntatehtävät somessakin.
 3. Millainen on aamupala, joka käynnistää päivän ja antaa energiaa? Ota kuva omasta aamupalastasi ja keskustelkaa tunnilla, miten kunkin aamu lähti käyntiin. Jaetaan aamupalavinkit someen!

 

Kun olette toteuttaneet vähintään kaksi haastetta Ilmoittaudu aktiivisuushaasteeseen osoitteessa: yleisurheilurekisteri.fi à palvelutunnus 2021AKTIIVI

Muista käyttää instapäivityksissä ainakin seuraavia tunnisteita: #nestlekerhot #nestleforhealthierkids #nuorisoyleisurheilu @nuorisoyleisurheilu @nestlenordic

Hyvät ideat ja päivitykset palkitaan tuotepalkinnoin.

Lisätiedot: Ilpo Koponen

Lasten yleisurheilun valmennuspäällikkö, Suomen Urheiluliitto

050 414 5085 / ilpo.koponen@sul.fi

Ohjelman seurat

2021 kevään ja syksyn seurahaku uusille seuroille alkaa 1.2.2021!

Kevät  2021

Keväällä Nestlé for Healthier Kids -iltapäiväkerhojen toteuttajiksi valitaan 5 seuraa, jotka voivat pitää iltapäiväkerhot sekä nyt keväällä että syksyllä 2021.

Syksy 2021

Syksyn seurojen haku aukeaa maaliskuussa 2021!

SEURAHAKU 1.-31.3.2021

Mitä seura saa Nestlé for Healthier Kids – ohjelman toteuttaja?

 • Toteutusrahaa 1000 € (2000€ viidelle seuralle, jotka pitävät kerhoja sekä keväällä että syksyllä)
 • Helpon ja täysin valmiin 10 kerhokerran toimintamallin, jolla olla mukana liikuttamassa koululaisia
 • Markkinointikanavan kertoa oman seuran toiminnasta paikallisissa kouluissa
 • Nestlé for Healthier Kids toteuttajan oppaan, sisältäen:
  • Yleisurheileva iltapäivä -kerhon 10 x toteutus sisällön (10. kerta seuran omissa harjoituksissa)
  • Ravintovarttien materiaalit x 10
  • Aktiivisuushaasteen toteutusmateriaalin
  • Ohjaaja t-paidat
  • Yleisurheiluvälinepaketin (arvo n. 200€)

2021 kerhohaku syksyn kerhoille 1.-31.3.2021
Haku osoitteessa yleisurheilu.fi tunnuksella 2021N4HKSEURAHAKU

HUOMIO! Syksylle haetaan 10 seuraa kerhototeuttajiksi.

Kysy lisää:
Suomen Urheiluliitto, Ilpo Koponen, ilpo.koponen(a)sul.fi , p. 050 414 5085

Lisätiedot

Suomen Urheiluliitto, Ilpo Koponen, ilpo.koponen(a)sul.fi , p. 050 414 5085

Nuorisoyleisurheilu