Iltapäiväkerho koulussa

Nestlé for Healthier Kids (N4HK) iltapäiväkerhot jatkuvat myös 2022! N4HK on Nestlèn ja Suomen Urheiluliiton yhteistyöohjelma.Sen tavoitteena on lisätä koululaisten liikkumista yleisurheilun kautta ja tietoa terveellisestä ravinnosta. Nestlè for Healthier Kids -ohjelma toimii maailmanlaajuisesti ja Suomessa sitä on toteutettu vuodesta 2014 alkaen vuosittain 20 paikkakunnalla.Suomen Urheiluliitto (SUL) organisoi ohjelman Suomessa. Ohjelman ravintoasiantuntijana toimii UKK-instituutin Terve koululainen -hanke.

Vuonna 2022 ohjelma toteutetaan 20 paikkakunnalla. Ohjelman paikallisina toteuttajina toimivat Suomen Urheiluliiton jäsenseurat. Nyt keväälle 2022 on valittu 12 seuraa toteuttamaan Nestlén yleisurheilukerhoja iltapäivätoimintona.

Toimintamuodot

Yleisurheileva Iltapäiväkerho:

Koulun jälkeen organisoitavan Yleisurheileva iltapäiväkerhon 10 toimintakertaa haastavat lapset mukaan hyppäämisen, heittämisen ja juoksemisen monipuoliseen maailmaan. Paikallisen yleisurheiluseuran ohjaajat toteuttavat kerhon koulun tiloja hyödyntämällä. UKK-instituutin Terve Koululainen -hankkeen oppien mukaisesti lapset saavat kerhossa myös asiantuntevaa tietoa ravinnosta.

Aktiivisuushaaste:

Aktiivisuushaasteeseen voi lähteä mukaan mikä tahansa luokka. Kolmessa eri haasteessa oppilaiden ideat ja arjen liikuntaa korostuvat mukavalla tavalla.Toteuta alla olevista haasteista vähintään kaksi lokakuun loppuun mennessä.

 1. Suunnitelkaa luokan kanssa yhdessä liikuntarata koulun pihalle tai lähiympäristöön. Käyttäkää rataa viikon aikana välitunneilla, iltapäivällä tai ennen koulun alkua. Kuinka monta kertaa luokka kiersi radan? Merkitse kaikkien oppilaiden yhteenlaskettu tulos. Laita radasta video somekanavaan.
 2. Miettikää yhdessä luokan kanssa liikuntatehtäviä, joita voi tehdä kotioloissa. Näitä helppoja arjen liikuntaa tukevia asioita voi olla kotityöt, jumppaliikkeet ja vaikkapa pihapelit ja -leikit. Luovuutta saa käyttää! Jakakaa kivat liikuntatehtävät somessakin.
 3. Millainen on aamupala, joka käynnistää päivän ja antaa energiaa? Ota kuva omasta aamupalastasi ja keskustelkaa tunnilla, miten kunkin aamu lähti käyntiin. Jaetaan aamupalavinkit someen!

Kevään 2022 osalta aktiivisuushaaste muuttuu hieman ja tästä tiedotetaan toteuttaville seuroille tammikuun 2022 aikana.

Lisätiedot: Ilpo Koponen, Lasten yleisurheilun valmennuspäällikkö, Suomen Urheiluliitto050 414 5085 / ilpo.koponen@sul.fi

Ohjelman seurat

Kevään 2022 Nestlé for Healthier Kids -iltapäiväkerhojen toteuttajiksi on valittu seurat, jotka järjestävät iltapäiväkerhot keväällä 2022. Seurat ovat:

Helsingin Kisa-Veikot
Virtain Urheilijat
Someron Esa
Kankaanpään seudun Leisku
Hämeenlinnan Tarmo
Lempäälän Kisa yleisurheilu
Evijärven Urheilijat
Pihtiputaan Tuisku
Janakkalan Jana
Kuopion Reipas
Jyväskylän Kenttäurheilijat
Oulun Pyrintö
Syksy 2022
Syksyn iltapäiväkerhojen toteuttajat valitaan huhtikuun alussa!

Seurahaku syksy 2022 ja seurojen kannusteet

Kerhohaku 2022 syksylle on 1.3. – 31.3.2022

Lähetä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen ilpo.koponen@sul.fi josta selviää:– seura + yhteyshenkilö– koulu jossa kerho/t toteutetaan– ajankohta toteutukselle

Mitä seura saa Nestlé for Healthier Kids – ohjelman toteuttamiseen?

 • Toteutusrahaa 1000 € (2000€ viidelle seuralle, jotka pitävät kerhoja sekä keväällä että syksyllä)
 • Helpon ja täysin valmiin 10 kerhokerran toimintamallin, jolla olla mukana liikuttamassa koululaisia
 • Markkinointikanavan kertoa oman seuran toiminnasta paikallisissa kouluissa, toteutetaan 10 somepäivitystä
 • Nestlé for Healthier Kids toteuttajan oppaan, sisältäen:
  • Yleisurheileva iltapäivä -kerhon 10 x toteutus sisällön (10x75min) (10. kerta seuran omissa harjoituksissa)
  • Ravintovarttien materiaalit x 10
  • Aktiivisuushaasteen toteutusmateriaalin
  • Ohjaaja t-paidat
  • Yleisurheiluvälinepaketin (arvo n. 200€) uudet seurat

Kysy lisää: Suomen Urheiluliitto, Ilpo Koponen, ilpo.koponen(a)sul.fi , p. 050  414 5085

Lisätiedot

Suomen Urheiluliitto, Ilpo Koponen, ilpo.koponen(a)sul.fi , p. 050 414 5085

Nuorisoyleisurheilu