EA löi lukkoon arvokisoja ja sääntötarkennuksia

Grano ja Suomen Urheiluliitto merkittävään yhteistyöhön

Euroopan yleisurheiluliitto (EA)  on päättänyt, että EM-maastot kilpaillaan vuonna 2020 Dublinissa Irlannissa ja 19-vuotiaiden EM-kilpailut  2021 Tallinnassa. 10 000 metrin Euroopan cup pysyy Lontoossa vuoteen 2020 mennessä. EA on tehnyt tarkennuksia myös EM-hallien ja sekä 17-, 19 ja 22-vuotiaiden EM-kisojen kilpailusääntöihin.

Dublin palaa EM-maastojen järjestäjäksi 11 vuoden jälkeen. Edelliset EM-maastot siellä juostiin 2009. EM-maastot ovat tänä vuonna Hollannin Tilburgissa ja  ensi vuonna Lissabonissa. Tallinnassa 19-vuotiaiden EM-kilpailut olivat viimeksi 2011. Ensi vuonna kisat ovat Ruotsin Boråsissa.

Lontoossa juostava 10 000 metrin Euroopan cup pysyy seuraavat kaksi vuotta osana Night of the 10 000 meters -tapahtumaa, ja juostaan Highgatessa Pohjois-Lontoossa. Tänä vuonna show-henkinen iltatapahtuma keräsi paikalle tasokkaan juoksijajoukon ja 8000 katsojaa.

Suoritusjärjestys muuttuu kahdesti, naisten 50 km:a eurocupiin

EM-hallien ja 22-vuotiaiden EM-kisojen pituushypyssä ja kolmiloikassa suoritusjärjestys vaihtuu jatkossa kahdesti, ensin kolmen ja sitten viiden kierroksen jälkeen. Järjestys muuttuu kummallakin kerralla edellisen kierroksen tuloslistan mukaiseen käännettyyn järjestykseen, eli kilpailua johtanut hyppääjä on vuorossa viimeisenä.

EA päätti myös, että Berliinin EM-kisoissa mukana ollut naisten 50 kilometrin kävely sisältyy kävelyn Euroopan cupin ohjelmaan. Euroopan cup on ensi vuonna toukokuussa Liettua Alytusissa.

17, 19- ja 22-vuotiaiden EM-kisoissa viestiryhmään, josta lopullinen nelikko kilpailuun vahvistetaan, voidaan jatkossa nimetä kaikkiaan kahdeksan juoksija per maa. Aiemmin viestiryhmään sai nimetä kuusi urheilijaa.

Viisi heikointa putoaa Superliigasta Bydgoszczissa

Maajoukkueiden EM-joukkuekilpailun systeemi muuttuu kaudelle 2021, joten myös vuoden 2019 kilpailun nousu- ja putoamissäännöt muuttuvat, sillä 2020 maajoukkueiden EM-kilpailua ei ole. Kaudesta 2021 eteenpäin Superliigassa on vain kahdeksan joukkuetta ja ykkös- ja kakkosliigoissa 12 joukkuetta. Loput joukkueista ovat kolmosliigassa.

Nykyisin Superliigassa on ykkös- ja kakkosliigojen tapaan 12 joukkuetta, joten ensi vuonna Superliigassa Puolan Bydgoszczissa, jossa Suomi on mukana, viisi heikointa joukkuetta putoaa ykkösliigaan, josta vain paras joukkue nousee Superliigaan vuodeksi 2021. Myös ykkös- ja kakkosliigoista viisi heikointa tippuu alempaan liigaan ja yksi nousee pykälän ylöspäin..