​SUL:n ja Elovenan yhteistyö jatkuu, Elovena Voimapäivä liikuttaa tuhansia alakoululaisia 2019

​SUL:n ja Elovenan yhteistyö jatkuu

Koulujen suositut liikunnalliset Elovena Voimapäivät saavat jatkoa. Raisio ja Suomen Urheiluliitto (SUL) ovat sopineet, että yli vuosikymmenen kestänyt yhteistyö jatkuu ensi vuonna. Se tarkoittaa, että Elovena Voimapäiviä nähdään ensi vuonna alakouluilla ympäri Suomen.

Tänä vuonna Elovena Voimapäivän järjesti kolmekymmentä koulua. Liikunnallinen toimintapäivä järjestetään kevään tai syksyn aikana valituissa kouluissa. Koulut pääsevät mukaan haun kautta.

– Elovena Voimapäivä on SUL:lle tärkeä kosketuspinta ja yhteistyömuoto koulujen kanssa. Se on myös tapa innostaa lapsia liikkumaan. Elovena Voimapäivä liikuttaa vuosittain tuhansia koululaisia, sanoo SUL:n nuorisopäällikkö Piia Jäntti.

Elovena Voimapäivä on 3.-6.-luokkalaisille tarkoitettu liikunnallinen toimintapäivä. Sen aikana oppilaat tutustuvat yleisurheilun ja liikunnan perustaitoihin juoksemiseen, hyppäämisen ja heittämiseen osaavien ohjaajien johdolla.

– Voimapäivän tarkoitus on kertoa terveellisen ravinnon ja liikunnan merkityksestä iloisella ja innostusta tartuttavalla tavalla. Päivän aikana opettajille annetaan myös toteutusvinkkejä liikuntatunneille. Samalla lapsia opastetaan, kuinka paljon erilaista liikuntaa on mahdollisuus toteuttaa omassa lähiympäristössä.  Se on tärkeää, koska tutkimuksista tiedetään, että lapset eivät tänä päivänä liiku tarpeeksi, Jäntti sanoo.

Lisätiedot:

Ilpo Koponen

Suomen Urheiluliitto

Aluepäällikkö, Voimapäivien yhteyshenkilö:

050 414 5085

ilpo.koponen@sul.fi


_5090604.jpg