Elovena Voimapäivällä liikunnan iloa kouluun ja päiväkotiin

Elovena Voimapäivä on koulun tai päiväkodin pihalle tai läheiselle urheilukentälle rakentuva liikunnallinen toimintapäivä, joka koostuu yleisurheilun perustaidoista, leikkimielisistä kisailuista sekä ravinto-osuudesta, jossa keskustellaan muun muassa ateriarytmistä ja terveellisistä välipaloista.

Koulut ja päiväkodit voivat hakea Elovena Voimapäivää helmikuun aikana. Haku tapahtuu Suomisport-palvelun kautta. Linkki hakuun löytyy klikkaamalla yleisurheilu.fi -sivusto Lapset ja nuoret -päävalikosta alavalintaa Yleisurheilupäivä koulussa.

Miten Elovena Voimapäivä toimii?

Elovena Voimapäivän tulevat vetämään Suomen Urheiluliiton paikallisen tai lähialueen yleisurheiluseuran koulutetut ohjaajat.

– Voimapäivän aikana oppilaat voivat kokeilla erilaisia yleisurheilulajeja oman koulunsa lähiympäristössä, jonne tehdään yleisurheilun erilaiset lajipisteet mukavine harjoitteineen ohjaajien johdolla, Ilpo Koponen kertoo.

Oppia ja vinkkejä myös opettajalle

Elovena Voimapäivän idea on tuoda liikuntapaikka lähelle koululaista. Voimapäivä toteutetaan koulun pihalla, mutta voidaan viedä myös läheiselle urheilukentälle.

– Voimapäivän aikana käytetään turvallisia, lasten yleisurheiluun tarkoitettuja välineitä. Kaikki liikuntaradat on  suunniteltu siten, että jokainen voi viedä ne läpi taitotasostaan riippumatta, Koponen sanoo.

– Voimapäivä tarjoaa myös uusia vinkkejä opettajille, miten voidaan yleisurheilla. Opettajat toimivat Voimapäivässä apuohjaajina. Yhden Elovena Voimapäivän aikana ohjaajat pystyvät pitämään neljä noin 20 oppilaan toimintatuokiota, eli koulun koosta riippuen jopa kaikki koulun 1.–3.-luokat ehtivät mukaan.

Hae nyt, hakuaikaa on helmikuun ajan

Vuonna 2023 Elovena Voimapäivä järjestetään 20 koulussa. Haku on käynnissä helmikuun ajan eli 1.2. – 28.2.2023.

–  Haemme mukaan tälle vuodelle 20 uutta koulua ja päiväkotia, joissa toteutamme Voimapäivän kevään ja syksyn aikana, Koponen sanoo.

– Kaikille Voimapäivää hakeneille toimitetaan ilmainen ravintomateriaali koulun käyttöön ja kolmelle niistä kouluista, jotka eivät saaneet Voimapäivää, arvotaan Elovena- tuotteet.

MITEN MUKAAN?

Hakuaika keväälle ja syksylle on 1.-28.2.2023 Suomisport linkin kautta TÄSTÄ

Valitsemme hakemusten perusteella päiväkoteja, eskareita ja kouluja Elovena Voimapäivien toteutukseen. Toteutukset tehdään yhteistyössä paikallisen seuran kanssa. Suomen Urheiluliitto vastaa toteutuksesta ja paikallisen urheiluseuran kontaktoinnista. Voimapäivien toteutusajankohdat ovat keväällä huhti-toukokuussa ja syksyllä elo-lokakuussa 2023.

KEHEN VOI OTTAA YHTEYTTÄ?

Ilpo Koponen
Lasten yleisurheilun valmennuspäällikkö
Suomen Urheiluliitto
p. 050 414 5085, ilpo.koponen@sul.fi

LISÄTIETOJA:
www.yleisurheilu.fi/yleisurheilupaiva-koulussa