Hae Elovena Voimapäivää, tarjoa koululle liikuntapäivä osaavien ohjaajien vetämänä

Kiinnostaako iloinen, yleisurheiluhenkinen koulun liikuntapäivä? Elovena Voimapäivä tarjoaa kouluille ammattitaitoisten ohjaajien vetämän kokonaisuuden, joka opettaa, liikuttaa ja hauskuutta.

Elovena Voimapäivä on koko päivän mittainen tapahtuma, joka etenee noin tunnin liikuntajaksoissa per ryhmä, eli päivän aikana mukaan ehtii iso joukko lapsia, jopa koko koulu.

– Yleensä Voimapäivä on ulkona ja lapsille rakennetaan miniyleisurheilukenttä, jossa luokka toimii pienryhmissä, kertoo lasten yleisurheilun valmennuspäällikkö Ilpo Koponen Suomen Urheiluliitosta.

– Ajatuksena on liikkua iloisella leikkimielellä ja samalla ammentaa vähän perusliikuntaoppia, eli juoksemisen, hyppäämisen ja heittämisen perustaitoja. Tunnin liikuntahetkeen kuuluu myös napakka tietoisku nuoren ravinnosta.

Elovena Voimapäivän vetäjinä toimivat paikallisen tai lähialueen yleisurheiluseuran koulutetut ohjaajat. Liikuntapäivä tarjoaa siten myös uusia ideoita opettajille liikuntatuntien pitoon.

Mitä jäi käteen Voimapäivästä?

Millainen kokemus Elovena Voimapäivä koululle on? Vastaukseksi käy hyvinkääläisen Kytäjän alakoulun rehtorin Lauri Mattilan kommentti Voimapäivästä hänen koulullaan.

– Se jäi hyvin mieleen, kuinka muutamalla keilalla ja aidoilla saadaan aikaan monipuolisia liikuntaratoja -ja juttuja. Se ei vaadi kymmenientuhansien vehkeitä, Mattila kiitteli.

– Myös ravintohetki, jossa käytiin läpi päivän ravintorytmiä, mitä syödään ja milloin, jäi hyvin mieleen. Näitä asioita on kyllä käyty läpi ennenkin, mutta tämä oli hyvä paketti.

– Hauskaa oli, tai niin lapset ainakin sanoivat, totesi Kytäjän koululla Voimapäivän Vetänyt Mirka Tuisku Hyvinkään Seudun Urheilijoista.

– Tykkään tästä itsekin, koska tämä on selkeä kokonaisuus ja vetäjälle on valmiit ohjeet, Tuisku totesi.

Miten Elona Voimapäivän koululle saa?

Elovena Voimapäivää voi hakea koululle syksyksi 2021. Hakuaika on 1.3.-30.4.2021 ja haku tapahtuu yleisurheilurekisteri.fi -palvelussa tunnuksella 2021VOIMAPÄIVÄ.

– Haun perusteella valitaan 20 koulua, joissa toteutus tapahtuu elo-lokakuussa yhdessä paikallisen urheiluseuran kanssa. Seuran etsii Suomen Urheiluliitto, Koponen kertoo.

– Urheiluliitto antaa seurojen ohjaajille selkeät ohjeet Voimapäivän toteutuksesta. Tärkeintä tässä on innostaa nuoria liikkumaan iloisella mielellä, ja tarjota tietoisku ravinnosta.

Elovena Voimapäivillä on pitkät ja vahvat perinteet.  Viime vuotta lukuun ottamatta Voimapäiviä on järjestetty kouluissa ympäri Suomen vuodesta 2007 lähtien.

Lisätiedot:
Ilpo Koponen
Lasten yleisurheilun valmennuspäällikkö
Suomen Urheiluliitto
050 414 5085
ilpo.koponen@sul.fi