Elovena Voimapäivät antavat vinkkejä lähiliikuntaan

Elovena Voimapäivä liikutti Kivijärven koululaisia

Elovena Voimapäivät liikuttavat koululaisia 20 paikkakunnalla ympäri Suomea ja antavat vinkkejä monipuoliseen liikuntaan lähiympäristössä. Paikallinen urheiluseura toteuttaa Voimapäivän kouluympäristössä hauskoilla ja monipuolisilla toimintarasteilla.

Elovena Voimapäivien toteutuksessa yhteistyö seuran ja koulun välillä on tärkeää, että koululaisille saadaan järjestettyä innostava liikuntahetki.

– Aktiivinen yleisurheiluseura antaa innostusta pitkälle eikä Voimapäivä jää vain yksittäiseksi tapahtumaksi. Yhteistyö koulun kanssa tuo parhaimmillaan koululle hyviä vinkkejä liikuntatunneille ja antaa koululaisille intoa tutustua yleisurheiluun myöhemmin seuran yu-kouluissa ja löytää uusi monipuolinen liikuntaharrastus. Tässä Voimapäivät ovat erinomainen lisä syksyn alkaessa, lasten yleisurheilun valmennuspäällikkö Ilpo Koponen SUL:sta sanoo.

Yleisurheilu on paljon muutakin kuin varsinaisten lajien opettelemista. Kaikki tämä on Elovena Voimapäivillä paketoitu hauskaan ja innostavaan muotoon.

– Voimapäivillä käydään lajien ohella yu:ssa tarvittavia perustaitojen, hyppäämisen, juoksemisen ja heittämisen ohjaamisessa ratatyyppistä harjoittelua. Tässä lajia lähestytään mielenkiintoisten toimintarastien avulla. Yleisurheilulajit ovat mukavien harjoitteiden jalostuneita muotoja. Elovena Voimapäivät ovat ajankohdaltaan juuri parhaimmillaan syksyllä ja tuovat koululaisille vinkin, että liikkua voi hyvin kodin ja koulun lähiympäristössäkin, Koponen sanoo.

Elovena Voimapäivä järjestetään tänä syksynä seuraavilla kouluilla:

Aarnivalkean koulu, Espoo

Eteläinen koulu, Riihimäki

Halkokarin koulu, Kokkola

Hannunniittu, Turku

Herralan koulu, Ilmajoki

Tarinmaan koulu, Janakkala

Jukolan koulu, Hämeenlinna

Kimpisen koulu, Lappeenranta

Korkeakosken koulu, Kotka

Kuopion steinerkoulu, Virkkula

Kätönlahden koulu, Kajaani

Lempoisten koulu, Lempäälä

Länsikaaren koulu, Nurmijärvi

Nilonkankaan koulu, Kuusamo

Pirkkalan koulu, Harjavalta

Punkalaitumen keskuskoulu, Punkalaidun

Rusutjärven koulu, Tuusula

Sauvosaaren koulu, Kemi

Vahteron koulu, Kouvola

Vistan koulu, Paimio