Elovena Voimapäivät syksyllä 20 koulussa eri puolella Suomea

Elovena Voimapäivää vietetään syksyllä liikunnallisissa merkeissä 20 koulussa eri puolella Suomea.

– Alueellinen jakauma on todella laaja. Voimapäiviä on syksyllä Kuusamosta Helsinkiin, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) lasten yleisurheilun valmennuspäällikkö Ilpo Koponen.

Elovena Voimapäivä on koulujen pihalla toteuttava liikunnallinen toimintapäivä, jonka aikana lapset tutustuvat ja kisailevat yleisurheilun perustaidoissa.

– Päivän aikana koululaiset pääsevät hyppäämään, heittämään ja juoksemaan. Voimapäivän tarkoituksena on saada toiminnan kautta koululaisille viestiä terveellisen ravinnon ja iloisen liikunnan merkityksestä elämään, Koponensanoo.

– Pienissä alle 100 oppilaan kouluissa Elovena Voimapäivä voidaan tarjota kaikille oppilaille, jotka tulevat porrastetusti liikuntaradoille. Isoissa kouluissa painotus on 4.-6.-luokille.

Elovena Voimapäivät toteutetaan niin, että lapsia ovat ohjaamassa ja opastamassa  SUL:n jäsenseuran koulutetut ohjaajat.

– Ajatuksena on tarjota nuorille samalla mahdollisuus saada kontakti lähialueen seuraan ja mahdollisuus harrastuksen jatkumiseen, jos Elovena Voimapäivä innostaa mukaan yleisurheiluun, Koponen sanoo.

– Tapahtuman ajatuksena on myös tarjota opettajille ideoita yleisurheilun perusopetukseen liikuntatunneille.

Elovena Voimapäivään kuulu myös terveellistä ravintoa painottava välipalainfo.

Katso koulut, joissa Elovena Voimapäivä on syksyllä 2021

https://www.yleisurheilu.fi/yleisurheilupaiva-koulussa/