Vänttisen vetämä Elovena Voimapäivä liikutti ja innosti Naantalissa

Yleisurheiluhenkinen Elovena Voimapäivä sai lapset liikkeelle ja hyvälle tuulelle syksyisenä aamupäivänä Naantalissa.

Naantalin Löylyn Christian Vänttisen ja Elias Tuomisen vetämä tapahtuma kokosi satakunta Kuparivuoren koulun oppilaista urheilukentälle, jossa otettiin tuntumaa juoksemisen, hyppäämisen ja heittämisen perusteisiin.

– Alkulämmittelyn jälkeen lapset juoksivat aitoja, heittivät keihästä ja hernepussia ja hyppäsivät pituutta. Jokaiselle ryhmälle oli aina kolme lajipistettä, joten lapsille riitti toimintaa koko ajan, Vänttinen totesi.

Koululaisten joukossa oli useiden eri urheilulajin harrastajia, mutta yleisurheilun perusteet sekä hauskat ja vauhdikkaat lämmittelyleikit maistuivat kaikille.

– Liskobanaanihippa oli tosi hauska alkuleikki, vakuuttivat yhteen ääneen 6-vuotiaat Nea Svärd ja Mauno Laakso.

 ”Kouluissa saisi olla enemmän Voimapäivän tyylisiä tapahtumia”

Svärdin harrastuksiin kuuluvat uinti ja telinevoimistelu. Oma suosikkiaan Elovena Voimapäivän lajeista hänen ei tarvinnut kauan miettiä.

– Minusta parasta oli keihäänheitto ja että oppi hyppäämään pituutta, Svärd tuumi.

Jääkiekko ja paini ovat Laakson harrastusten listalla.

– Minulle mieluisinta oli keihäänheitto ja se, että oppi heittämään keihästä. Kouluissa saisi olla enemmän Voimapäivän tyylisiä tapahtumia, Laakso totesi.

”Oli tosi kiva, kun tein pituushypyssä oman ennätyksen”

Vänttisen tarjoamat opit sekä Voimapäivän iloinen ja reipas tunnelma purivat myös hieman vanhempiin koululaisiin.

– Oli tosi kiva, kun tein pituushypyssä oman ennätyksen. Tykkäsin myös alkuleikistä ja opin heittämään keihästä, 9-vuotias Mila Halonen kertaili Voimapäivän antia.

Halonen harrastaa cheerleadingiä ja soittaa pianoa. Jos saisit toivoa, mitä toivoisit koululiikuntaan lisää?

– Pitäisi olla juoksutapahtumia, Halonen sanoo.

Kotimäki nautti aitajuoksusta

Ahti Kotimäki 9, pelaa jalkapalloa ja harrastaa yleisurheilua, joten hänelle Voimapäivän lajit olivat tuttuja, mutta jotakin uuttakin löytyi.

– Se oli uutta, kun pääsi juoksemaan aitoja, jotka olivat eri korkeuksilla. Myös jahti oli hauskaa, Kotimäki sanoi.

– Kouluun toivoisin kisoja. Ne on kivoja, kun voi voittaa.

Vänttinen: Moni osoitti kiinnostusta yleisurheilua kohtaan

Naantalin Elovena Voimapäivä oli lapsille mieluisa kokemus, mutta sitä se oli myös seuratoverinsa Tuomisen kanssa Voimapäivää vetäneelle Vänttiselle, joka on toiminut myös Naantalin Löylyn yleisurheilujaoston vetäjänä ja Varsinais-Suomen Yleisurheilun (Varsy) kenttäpäällikkönä.

– Tästä jäi kiva fiilis. Kaikki lapset liikkuivat innoissaan ja moni osoitti kiinnostusta yleisurheilua kohtaan. Koulusta kerrottiin, että lasten palaute Voimapäivästä oli positiivinen, Vänttinen kertoi.

– Voimapäivässä oli mukana useita Naantalin Löylyn yleisurheilua harrastavia lapsia, jotka toivat harrastustaan aktiivisesti esille. Tässä oli myös paljon lapsia, joilla on liikunnallista potentiaalia, ja joita olisi kiva saada seuran toimintaan mukaan, Vänttinen totesi.

– Seuran kanssa palaveerataankin, miten ala- ja yläkoululaisista saataisiin uusia harrastajia. Yleisurheilua kun voi harrastaa myös ”kesälajina” tai muiden lajin ohessa yleisenä liikunnan harrastuksena.

Vänttinen itse rakentaa paluuta kilparadoille ja keskimatkojen juoksuun loukkaantumisen ja ylirasitustilan kiusaamien vuosien jälkeen.

– Toivon mukaan voisi kilpailla jo hallikaudella, Vänttinen sanoo.