Kevään Elovena Voimapäivät liikuttivat 1200 lasta eri puolilla Suomea – Koponen: Tavoite on innostaa liikkumaan

Koulujen alaluokkalaiselle suunnatut Elovena Voimapäivät keräsivät kevään mittaan noin 1200 lasta kaikkiaan 12 koulussa eri puolella Suomea hyppäämään, heittämään, juoksemaan ja kisailemaan yleisurheiluhengessä.

– Elovena Voimapäivä tuo luokan liikkumaan yhdessä ja kertoo lapsille liikunnan merkitystä esille. Samalla seuran ohjaajat voivat hyvällä tavalla tukea koulun opettajien työtä, kertoo Annina Walling Polvijärven Urheilijoista. Seura järjesti Voimapäivän Sotkuman koululla.

– Voimapäivän malli soveltuu erittäin hyvin koulumaailmaan ja pienten lasten liikkumisen innostajaksi. Tänä keväänä panostimme kovasti myös ravintoteemaan erilaisten ravintokorttien avulla.

Tieto hyvästä ravinnosta on osa Elovena Voimapäivien konseptia. Pääroolissa on kuitenkin iloinen liikunta.

– Voimapäivän aikana kokeillaan monipuolisesti erilaisia liikuntaratoja heittämiseen, juoksemiseen ja hyppäämisiin liittyen. Toiminnassa käytetään turvallisia lasten yleisurheilussa käytettyjä välineitä. Liikuntaradat on suunniteltu siten, että jokainen voi ne taitotasosta riippumatta viedä läpi, kertoo Suomen Urheiluliiton lasten valmennuspäällikkö Ilpo Koponen.

Kuvat Polvijärven Sotkuman koulun Elovena Voimapäivästä. Kuvat: Salla Seeslahti

Koponen: Liikuntataitojen kehittyminen motivoi lasta

Elovena Voimapäiviä on kevään mittaan järjestetty muiden muassa Hämeenlinnassa, Ylöjärvellä, Espoossa, Lahdessa, Siilinjärvellä, Sastamalassa, Seinäjoella, Joensuussa ja Jyväskylässä

– Voimapäivien järjestäjinä toimivat SUL:n jäsenseurat. Tänä vuonna kohderyhmänä olivat 1-3-luokkalaiset. Joillakin paikkakunnilla mukaan otettiin eskaritkin.

Elovena Voimapäivillä on pitkä historia, jonka aikana konsepti on näyttänyt voimansa.

– Tavoite ei ole saada lasta heti kilpailuihin mukaan vaan innostaa liikuntataitojen kehittämisessä ja tehdä sitä kautta yleisurheilua. Liikuntataitojen kehittyminen motivoi lasta aina ja on tärkeä asia harrastuksen vakiinnuttamisessa, Koponen sanoo.