Kaarilan koulun 5A lämpeni Hese-päivälle ja tenttasi Kortetmaata: Koira vain kissa?

Kaarilan koulun 5A lämpeni Hese-päivälle ja tenttasi Kortetmaata: Koira vain kissa?

Tiesitkö, että Anniina Kortetmaan suosikki jääkiekkoliigassa on Oulun Kärpät, tai että hänen suosikkivärinsä on oranssi. 

Nuo ja monta muutakin asiaa Kortetmaa kertoi Tampereella Hese-treenipäivässä Kaarilan koululla, jossa pikajuoksijaa tenttasivat 5A -luokan oppilaat

– Oli todella innokas luokka, jolla oli hyviä kysymyksiä. Hyvä oli myös treenipäivä. Heti näki, että luokassa on urheilullisesti lahjakkaita nuoria, Hese-kisan kummiurheilijana toimiva Kortetmaa sanoi.

– Meillä oli pituushyppy- ja keihäänheittopiste ja kaikenlaista muuta. Tuntui, että lapset innostuivat tosi hyvin, kun vähän kannustin.

Hyvin jäivät mieleen myös Kortetmaan opit.

– Odotin juoksemista, aitojen hyppimistä ja sellaista liikuntapäivää. Sain vinkkejä aitajuoksuun. Pitää mennä aidan yli toinen jalka suoran, toinen vinossa. Hauska päivä, Augusti Salmela kertaili.

Samaan tapaan kuvasi Kortetmaan oppeja Johannes Hirvimies. 

– Ehkä parhaiten jäi mieleen se, että juostessa pitää koettaa pitää käsiä suorassa, Hirvimies sanoi.

– Minusta hauskinta oli mennä aitojen yli, ja se pituushyppypaikka missä hypittiin patjoilla, Saaga Hietakangas muisteli.

 


_mg_3476.jpg

,

Koira vai kissa?

Kun yleisurheiluopit olivat saatu ja hikoiltu, luokka pisti Kortetmaan koville. Oli lupa kysyä kaikenlaista, ja kysymyksiä tuli.

– Sen lempiväri on oranssi ja sekin jäi minulle mieleen, kun kysyin Anniinalta, että koira vai kissa ja hän halusi koiran, Lisa-Fauna Niitty-Uotila tuumi.

Kortetmaa vastasi myös kevään Hese-kisaan valmistautuvalle luokalle, kuinka kilpailujännitystä voi vähentää.

– Itse tykkään kuunnella musiikkia kisaan valmistautuessa. Minulla jännitys vähenee sitten, kun lähden verryttelemään, Kortetmaa kertoi.

,


_mg_3121.jpg

,

”Positiivinen päivä”

Kaarilan koulun 5A voitti Kortetmaan vetämän treenipäivä arvonnassa, johon osallistuivat kaikki Hese-kisaan ilmoittautuneet luokat. Hese-kisa on yleisurheilun joukkuekilpailu 5.-6.-luokkalaisille.

– Jos tätä miettii lasten kautta, he saivat tosi hyvän esimerkin urheilijan elämästä. Positiivinen päivä, joka painui varmasti monille mieleen. Täytyy toivoa, että monelle heräsi kipinä lähteä kentälle kokeilemaan näitä oppeja, 5A-luokan opettaja Aapeli Särkimäki arvioi treenipäivää.

Hese-kisaa Särkimäki pitää hyvä konseptina.

– Innostuin siitä itse edellisen luokan kanssa, kun koulun lähellä järjestettiin Hese-piirikisat. Se on joukkuekilpailu, jonne mennään porukalla. Se tuo yhteenkuuluvuutta, kun kaikki lähtevät mukaan kannustamaan, Särkimäki sanoo.

– Nyt on treenattu pitkin lukuvuotta ja keskitytty vähän enemmän heittoihin. Siinä voisi tulla tulostakin. Tärkeintä on kuitenkin yhdessä tekeminen.

,


_mg_3390.jpg

,


_mg_3455.jpg

Kaarilan koulun 5A nautti Hese-kummiurheilijan vetämästä treenipäivästä.