Kannustusta ja jaettua onnistumisen iloa – Keski-Palokan koulun 6XL Hese-kisafinaalin voittaja

Kannustushuudot raikuivat ja luokkakaverin puolesta iloittiin 16 paikkakunnalla, kun Hese-kisan finaali toteutettiin ensimmäistä kertaa etänä. Voittajaksi ylsi Keski-Palokan koulun 6XL ennen Haagan peruskoulun 6A:ta ja Sandsund Skola 6A:ta.

– Todella mahtava fiilis, opettaja Joni Rikman puki sanoiksi porukan tunnelmat voiton jälkeen.

Keski-Palokan koulun kisapäivässä lisätsemppiä antoi Hese-kisojen kummiurheilija, aitajuoksija Elmo Lakka. Harjulla tunnelmaa loivat lisäksi koulun paikalle tuomat rummut. Muutenkin erittäin liikunnalliselle luokalle Hese-kisa toi pitkäksi aikaa lisää mukavaa tekemistä.

– Aika paljon harjoittelimme lajeja. Emme kilpaile toisiamme vastaan vaan jokainen on omaa suoritustaan yrittänyt aina parantaa, Rikman sanoo iloisena.

Finaalipaikkakuntien positiivinen kisaenergia ja kannustus välittyivät somen välityksellä laajalle. Luokkakavereiden kannustushuudot toivat lisävoimaa ja -pituutta askeleeseen silloinkin, kun kierrosviestin loppusuora tuntui jo todella pitkältä.

– Etäkisoissa korostui SUL:in verkostojen ja paikallisten seurojen korvaamaton rooli, kun kaiken piti toimia saumattomasti ja samanaikaisesti eri paikkakunnilla. Kuuluttajat pitivät paikallisesti kunkin luokan ajan tasalla siitä, miten kisassa menee ja sillä oli suuri merkitys kisan tunnelmaan. Varsinkin kierrosviestin aikana tunnelma kuumeni kuin tavallisissa urheilukisoissa konsanaan, Liedossa finaalitunnelmia seurannut Hesburgerin viestintäpäällikkö Heini Santos sanoi.

Tänä keväänä iso osa tapahtumista on jouduttu perumaan, joten Santos uskoo, että Hese-kisoilla on ollut erityinen merkitys.

–  Uskomme, että monelle luokalle ja koululle on ollut tärkeää ja innostavaa päästä osallistumaan Hese-kisoihin. H-hetken ja Hese-kisojen idea on, että mahdollisimman moni lapsi pääsee osallistumaan ja nauttimaan liikunnan riemusta yhdessä. Etäyhteyksien välityksellä kisailu toi osallistumisen mahdolliseksi yhä suuremmalle joukolle kouluja, ja se on mahtava juttu, Santos sanoo.

Tulokset kokonaisuudessaan

 

Haagan peruskoulun 6A sijoittui toiseksi.

Sandsund Skola 6A sijoittui kolmanneksi. Kuva: Anette Byskata