Hese-kisalajeja hiottiin Nastolassa Elmo Lakan johdolla

Nastolan Kirkonkylän peruskoulun oppilaat nauttivat Hese-kisalta maistuneen liikunta-annoksen aurinkoisessa kevätsäässä pika-aituri Elmo Lakan johdolla.

Lakka vieraili Nastolassa H-hetkiohjelman kummiurheilijana. Huippuaituri veti treenit neljälle nastolalaiskoulun luokalle. Treenit koulu voitti viime vuonna Hese-kisaan osallistuneiden kesken tehdyssä arvonnassa.

– Se oli kiva, että saatin Elmon tapainen huippu-urheilija kylään ja vieraita myös seurasta, Kirkonkylän koululla opettajana työskentelevä Petri Stubbe sanoi.

Kuntoaan olympiakesään virittelevä Lakka veti treenit yhdessä Lahden Ahkeran Teija Takalan ja Laura Rautiaisen kanssa.

– Jokaiselle luokalle oli tarjolla Hese-kisalajien setti: lyhyttä sukkulaviestiä ja pidempää viestiä, keihäänheittoa ja vauhditonta pituutta, Suomen Urheiluliiton nuorisopäällikkö Piia Jäntti kertaili.

Hese-kisa on hyvä tapa nostaa yhteishenkeä

Hese-kisa on 5-6-luokkalaisten joukkuekisa, joka alkaa piirikisoilla, joista parhaat etenevät finaaliin. Tänä vuonna kilpailu käydään etänä. Luokka tekee kilpailusuoritukset liikuntatunnilla ja lähettää tulokset kilpailun järjestäjille. Parhaat etenevät finaaliin, joka sekin kilpaillaan tällä kertaa etänä, eli kaikki luokat omilla kilpakentillään.

Nastolalaiskoulun oppilaille Hese-kisa on erittäin tuttu ja mieluisa kilpailukonsepti.

– Parasta Hese-kisassa on, kun voi kannustaa muita yrittämään parhaansa, todettiin monen oppilaan suulla.

Samaa mieltä oli myös paljon liikuntaa opettava Stubbe.

– Me olemme olleet useamman kerran mukana Hese-kisassa. Se on hyvä tapa parantaa luokan yhteishenkeä. Siinä on sellainen yhdessä tekemisen meininki, Stubbe kiitteli.