Hese-kisat kilpaillaan hybridinä 2022 – ilmoittaudu joulukuun aikana, osallistu samalla kummiurheilijan treenin arvontaan!  

Yleisurheilun Hese-kisat kilpaillaan ensi keväänä hybridimallilla. Kilpailuun voivat osallistua Suomen alakoulujen 5.–6. -luokat. Luokat voivat tavoitella paikkaa valtakunnallisessa finaalissa joko piiri- tai etäkilpailussa tai molemmissa.

Valtakunnalliseen finaaliin pääsee viisi parasta joukkuetta etäkilpailusta sekä jokaisen piirikisan voittajajoukkue. Valtakunnallinen finaali kilpaillaan 24.5. Tampereella.

Etäkilpailuun luokka voi osallistua koulun omalla liikuntatunnilla eikä siihen tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Etäkilpailuun osallistuminen ei vie oikeutta osallistua myös piirikisaan. Luokat voivat osallistua etäkisoihin ilmoittamalla tulokset sähköisesti 12.5. mennessä. Ilmoituslinkki löytyy osoitteesta: https://link.webropolsurveys.com/S/DCF5ADA353781FA1.

Joulukuun aikana Hese-kisaan ilmoittautuneiden kesken arvotaan kaksi Hese-treeni, jotka tulevat pitämään H-hetken kummiurheilijat 110 metrin aitojen SE:n haltija Elmo Lakka ja kestävyysjuoksija Camilla Richardsson.

Etäkilpailun laji ovat 12 x 60 metrin sukkulaviesti, junnukeihäs, vauhditon pituus ja 12 x 400 metriä. Jokaisessa lajissa tulokset tulee laskea yhteen ja ilmoittaa yksi tulos kustakin lajista. Tulokset tulee muuttaa senteiksi ja sekunneiksi.

Piirikisoihin ilmoittauduttava 1.4. mennessä

5. ja 6. luokkien ilmoittautuminen piirikisoihin tapahtuu 22.11.2021 – 1.4.2022 välisenä aikana Webropol-linkin kautta. Linkki löytyy osoitteesta: https://link.webropolsurveys.com/S/DCF5ADA353781FA1. Piirikilpailut järjestetään 19.4.-12.5.2022.

Piiri- ja etäkilpailujen lajit ovat 12 x 60 m sukkulaviesti, junnukeihäs, pituushyppy ja 12 x kierrosviesti (etäkisassa 12 x 400 m). Jokaisessa lajissa tulokset tulee laskea yhteen ja ilmoittaa yksi tulos kustakin lajista. Tulokset tulee muuttaa senteiksi ja sekunneiksi.

Kilpailusäännöt 

– Joukkue voi koostua koulun 5. tai 6. luokasta tai 5.–6. luokkalaisten yhdysluokasta. Joukkueessa tulee olla 6 poikaa ja 6 tyttöä, jotka osallistuvat kerrallaan lajeihin.

– Yhdistäminen voi tapahtua 5. ja 6. luokkien kesken, jos kyseisten luokkien oppilasmäärä koulussa on 30 tai pienempi.

– Tarvittaessa pojan voi korvata tytöllä (jos luokassa ei ole tarpeeksi poikia).

– Kenttälajeissa kuuden tytön ja kuuden pojan parhaat tulokset lasketaan yhteen joukkueen tulokseksi.

– Viesteissä 6 poikaa ja 6 tyttöä tekevät joukkueen lajituloksen.

– Pituudessa ja junnukeihäässä on kaksi suoritusta (kolmas suoritus vain, jos ei aiemmista ei saada tulosta). HUOM! Liikuntatunneilla suoritettavissa lajeissa ei ole suoritusrajoitusta!

– Sukkula- ja kierrosviestissä aika ratkaisee.

– Voittaja on pienimmän sijoituspistemäärän saanut joukkue.

– Mikäli kisan lopputuloksessa kaksi tai useampi joukkueista päätyy tasapisteisiin, kierrosviestin aika ratkaisee voittajan.