Rinne ja Kortetmaa innostivat lapsia liikkumaan Nestlé For Healthier Kids -iltapäivässä

Helsingin Olympiastadionin sisäjuoksurata täyttyi lasten iloisista ilmeistä ja vauhdikkaista liikkeistä, kun Nestlé For Healthier Kids -PR-tilaisuus järjestettiin tiistaina iltapäivällä. Lapsia oli ohjaamassa ja innostamassa liikkumaan Nestlé iltapäiväkerhojen kummiurheilijat Anniina Kortetmaa ja Joonas Rinne sekä ex-pikajuoksija Markus Pöyhönen.

Joonas Rinne kannusti lapsia juoksemaan Nestlé For Healthier Kids -iltapäivässä. (Kuvat: Jonna Öhrnberg.)

Rinne: ”perusliikuntataidot ovat tärkeitä taitoja lajista riippumatta”

Nestlé For Healthier Kids -iltapäivässä oli vieraana julkkiksia, vaikuttajia ja heidän lapsiaan. Lapsille oli tapahtumassa järjestetty erilaisia toimintapisteitä juoksemisen, ponnistamisen ja heittämisen ympärille. Lisäksi yhtenä toimintapisteenä oli ravintotietoa aivan kuten Nestlé For Healthier Kids -iltapäiväkerhoissa.

–  Lapsena on tärkeää oppia juoksemaan, ponnistamaan ja heittämään. Nämä luovat pohjaa kaikelle liikunnalle. Perusliikuntataidot ovat tärkeitä taitoja lajista riippumatta ja arjessa yleisestikin, maileri Joonas Rinne kuvailee.

Anniina Kortetmaa opasti lapsia kasvisten ja hedelmien päivittäisestä määrästä.

Kortetmaa: ”on tärkeää, että lautaselta löytyy eri värejä” 

Nestlé For Healthier Kids -iltapäiväkerhoihin osallistuu vuosittain noin tuhat lasta eri puolilta Suomea. Kerhoissa lapset harjoittelevat monipuolisesti perusliikuntataitoja, juoksemista, ponnistamista ja heittämistä, paikallisen yleisurheiluseuran ohjaajan johdolla. Jokainen harjoituskerta sisältää ravintovartin, jossa tutustutaan terveelliseen ja riittävään ruokavalioon värikkäiden ravintokorttien avulla.

– Joka päivä tulisi syödä kuusi kourallista kasviksi, Anniina Kortemaa neuvoo kasvisten määrästä.

Anniina Kortetmaan vetämällä ravintopisteellä tutustuttiin lautasmalliin ja eri värisiin kasviksiin ja hedelmiin. Lapset pääsivät pisteellä muun muassa piirtämään lautasmallin mukaisen aterian lempiruuastaan ja nimeämään eri värisiä kasviksia ja hedelmiä.

– Puolet lautasesta tulisi täyttää eri värisillä kasviksilla, joista saa vitamiineja ja vastustuskykyä. ¼ lautasesta tulisi sisältää lihaa, kanaa, kalaa tai kasviproteiinia, mitkä toimivat rakennusaineena kasvamiseen. ¼ lautasesta tulee täyttää perunalla, riisillä tai pastalla, mistä saa energiaa koulupäivään ja harrastuksiin, Kortetmaa ohjeistaa lautamallista.

Joonas Rinne (vas.), Jose Saloranta ja Anniina Kortetmaa.

Jose Saloranta: ”jos en pääse urheilemaan, alkaa väsyttämään”

11-vuotias Jose Saloranta tykkää liikkua ja toivoo kouluun enemmän liikuntatunteja.

– Tykkään liikkua joka päivä. Välitunnilla pelataan aina jalkapalloa ja illalla olen jäällä lätkäharjoituksissa. Jos en pääse urheilemaan, alkaa väsyttää. Kotona menen silloin aina ulos fribaamaan tai lämimään kiekkoja, Saloranta kertoo.

Nestlé For Healthier Kids -iltapäiväkerhot ovat osa Suomen Urheiluliiton ja Nestlén yhteistyöohjelmaa. Tänä vuonna kerhoja järjestetään yhteensä 20 paikkakunnalla ja iltapäiväkerhot ovat lapsille maksuttomia. Valtakunnallisten kummiurheilijoiden, Anniina Kortetmaa ja Joonas Rinne, lisäksi kerhoilla on omat kerhokummit. Kerhokummit ovat paikallisia nuoria urheilijoita, jotka innostavat lapsia yleisurheilun pariin.

Lisätietoja Nestlé For Healthier Kids -iltapäiväkerhoista https://www.yleisurheilu.fi/iltapaivakerho-koulussa/

Tanja Niemi