Nestlé Yleisurheilukerho virkisti arkea: ”Lapsille tämä on vaihtelua”

Nestlé Yleisurheilukerho on jälleen tänä vuonna tuonut yleisurheilua alakoululaisten arkeen 15 paikkakunnalla ympäri Suomea ja antanut ideoita terveelliseen sekä jaksamista tukevaan ruokailuun.

Lempäälässä Nurmen koululla lapset pysyivät liikkeessä mielellään ja iloisella ilmeellä koko kerhoajan. Pallojenkeräysviestissä kirmattiin vauhdikkaasti hakemaan omalle joukkueelle pallokasaan lisäystä ja sekä kuulantyönnössä että pallonheitossa parannettiin innokkaasti omia kaaria. Kaikesta näkee, että Nestlé Yleisurheilukerho on ollut yksi toivottu lisä koululaisten arkeen. Lempäälässä kerho on toteutettu osana koulupäivää.

– Lapsille tämä on vaihtelua, kun tulee vähän erilaista. Meillä on ollut yhden tunnin kerhoja ulkona ja tuplatunteja sisällä. Kun naama vaihtuu, se on  positiivista. Tulee aina erilaisia juttuja, Nurmen koulun vastaava opettaja Sari Seppälä sanoo.

Oulussa tehtiin iltapäivän liikuntatunnista tapa kahdessa viikossa

Lempäälässä kerhokummina oli kestävyysjuoksija Emma Ranta, jolle tehtävä oli iloinen asia.

– Hienoa päästä näyttämään nuoremmille mitä on yleisurheilu ja kuinka kivaa se voi olla. Haluan myös kannustaa syömään monipuolisesti. Kaikista ruoista ei voi tykätä, itselläkin on ”inhokkiruokia”, mutta yrittäisi kuitenkin syödä monipuolisesti ja kokeilisi. Kannattaa yrittää pitää myös säännöllistä ruokarytmiä, Ranta sanoo.

Mitkä itselläsi olivat alakoululaisena suosikkijutut liikunnassa ja ruoista?

– Varmaan yleisurheilu oli jo silloin. Ruoista varmaan makaronilaatikko, siitä tykkäsin pienenä aika paljon. Peruskotiruoka. Nykyään yleisurheilussa kestävyysjuoksu ja ruokana ehkä kanakastikkeet, koska niitä voi tehdä niin monella eri tavalla.

Tuleeko syötyä terveellinen aamupala ja kunnolliset välipalat?

– Aamupala kyllä, puuroa joka aamu. Välipalassa on ehkä vielä vähän tsempattavaa, kun koulupäivät venyvät niin pitkiksi. Siinä voisin itse parantaa, Ranta sanoi.

Oulussa Nestlé Yleisurheilukerho on toteutettiin jälleen tiiviinä kahden viikon jaksona iltapäivisin. Lapset olisivat toivoneet kerhon kestävän pidempäänkin.

– Kahden viikon kerho on hyvä testaamaan sitä, että jos liikuntaa tulisikin kaikille tunti päivässä ohjatusti koulupäivän jälkeen. Kahden viikon aikana liikuntaan tottuu ja siitä tulee tapa. Olisi varmaan ihan huippujuttu, jos pystyisi tarjoamaan sen tunnin päivässä, Oulun Pyrinnön toiminnanjohtaja Hanna Uusitalo miettii kokemusten pohjalta.