Nikkanen sai juoksuaan paremmaksi, Sipponen syttyi Uusi-Kinnalan heitosta

Nikkanen sai juoksuaan paremmaksi

Someron Esan Minna Nikkanen vei mestaruuden kauden parhaallaan 445. Nikkanen sai haluamaansa harjoitusta, vaikkei toivomiaan vakaita tuulioloja saanutkaan.

– Nyt sain vihdoin ja viimein juoksua paremmaksi ja seipäitä liikkeelle. Päätin vaan, että mennään. Yhdessä seiväs lähti sen verran sivuun, että se oli pakko lopettaa kesken, Nikkanen kertoi kilpailustaan.

Sipponen sai Uusi-Kinnalalta sopivan sytykkeen

Keuruun Kisailijoiden Salla Sipponen vei kiekonheiton mestaruuden ja jakoi suuret kiitokset hopean ottaneelle kilpakumppanilleen Krista Uusi-Kinnalalle. Kinnala heitti viimeisellään 52,70, joka nosti hänet kuuden sentin erolla johtoon ennen Sipposen viimeistä heittoa. Sipponen päätti kilpailun heittämällä voittotuloksen 53,27.

– Kroppa tuntui tosi hyvältä, mutta heitot jäivät tosi taakse ja lähtivät korkealle. Jos olisin päässyt enempi painamaan eteen, olisi kiekko saanut ihan eri energiat. Näin tänään, Sipponen iloitsi.

Tällä kaudella ennätyksensä 57,39 heittänyt ja viime viikolla 22-vuotiaiden EM-kilpailuissa viidenneksi yltänyt nainen toivoo hilaavansa ennätystään vielä lähemmäs 60 metriä. Hän iloitsi siitä, että selkä on parin viikon takaisen kortisonipiikin jälkeen ollut hyvässä kunnossa.

– Selkä ei ole ollut näin hyvä puoleen vuoteen. Kroppa tuntuu tosi hyvältä. Toivon, että pystyn tekemään sellaista treeniä, että saan kropasta irti enemmän, Sipponen sanoi.

Berghem: ”Tavoite oli mennä alle 58 sekunnin”

HIK:n Jonna Berghem vei aidatulla ratakierroksella uransa ensimmäisen mestaruuden Kalevan Kisoissa. Mestaruuden kylkiäisenä tuli uusi ennätys 58,05.

– Vähän raskaat jalat oli. Aika ilahduttaa, mutta tavoite oli mennä alle 58 sekunnin, Berghem sanoi.

 Berghem oli pika-aidoissa taannoin 19-vuotiaiden MM-edustajakin, mutta sen hän joutui jättämään:

– Takareisi ei kestänyt, Berghem sanoi pika-aitojen jättämisen syyksi.

Hän on pitkissä aidoissa vielä varsin, joten arveli sunnuntaista paremmalla askelrytmillä lohkaisevansa tuoreesta ennätyksestään.

Sara Kuivisto tuplamestariksi 800 metrin ennätyksellään

Sara Kuivisto juoksi tuplamestariksi, kun hän 1500 metrin voiton lisäksi vei myös 800 metrin mestaruuden. Jälkimmäinen tuli juoksulla, jota hän hallitsi alusta loppuun. Voittoaika oli porvoolaisen ennätys 2.03,95. Hänen edellinen ennätyksensä oli 2.04,67.

– Pitää olla tyytyväinen, että omalla vedolla tuli. Se oli taktiikkanakin, että lähden alusta asti vetämään kovaa. Tykkään vetää yksin, Kuivisto sanoi.

Hän haki Seinäjoelta tuplamestaruutta, ja tavoite täyttyi. Ajallisesti hän uskoo kasilla tänä kesänä vielä uuteen ennätysparannukseen.

– 2.02-alkavaan pystyn juoksemaan, jopa 2.01.

Ensi viikolla hän hakee jonkun hyvän kansainvälistä kilpailun, joka voi olla joko 1500 tai 800 metrillä.


Minna Nikkanen Kalevan Kisat

Minna Nikkanen on yksi Someron karnevaaleilla kilpailevista kärkinimistä.