Murto keskittyy jalan kuntouttamiseen, kilpailukausi on ohi

Murto keskittyy jalan kuntouttamiseen

Seiväshyppääjä Wilma Murron kilpailukausi päättyi 19-vuotiaiden EM-kisoissa Italiassa Grossetossa sunnuntaina pronssimitalin tuoneeseen finaaliin.

Murto päätti kilpailun jälkeen, että keskittyy lähiviikot kuntouttamaan kipeää jalkapohjaa, eikä kilpaile enää tällä kaudella.

– Jos olisi ollut mahdollisuus hypätä pari kivutonta harjoitusta ennen Lontoon MM-kisoja, olisin voinut jatkaa kilpailukautta. Nyt katsoin, että on parempi keskittyä siihen, että pääsen aloittamaan syksyn treenit kivuttomalla jalalla, Murto sanoo.

Jalkapohjavaiva on kiusannut junioreiden ME-hyppääjää läpi kesän. Se oli sen verran kipeä Italian EM-kisoissakin, ettei kilpailukauden jatkaminen ollut hyppääjän mukaan järkevää.

– Jalassa on asentovirhettä ja rakenteellista alttiutta tällaiselle vaivalle. Nyt aletaan vielä aiempaa perusteellisemmin selvittää, millainen kuntoutusohjelma tarvitaan ja miten jalan kanssa kannattaa toimia, Murto sanoo.

Murto, 19, ylitti hallikaudella 466. Ulkoratakausi kutistui jalkavaivan takia kahden kilpailun mittaiseksi. Murto ylitti EM-karsinnassa 405 ja loppukilpailussa 415.