Virlander ja Ekblom vastaavat SUL:n kestävyysjuoksuvalmennuksesta

Kokeneet valmentajat Rami Virlander ja Tommy Ekblom vastaavat Suomen Urheiluliitossa (SUL) kestävyysjuoksuista kuluvan vuoden loppuun.

Virlander on kestävyysjuoksun lajivastaava ja Ekblom toimii kestävyysjuoksuvalmentajana, mutta jatkaa työtään myös  Porvoossa Itä-Uudenmaan Urheiluakatemian koordinaattorina.

Virlander ja Ekblom ottavat kestävyysjuoksussa vetovastuun viime vuoden loppuun asti lajivastaavana toimineen Jukka Keskisalon jälkeen.

– Keskeistä tämän vuoden aikana on toteuttaa Keskisalon kanssa luotu maajoukkueohjelma, eli varmistaa aikuisurheilijoille hyvät edellytykset valmistautua olympia- ja EM-kesään ja nuorille junioreiden MM-kisoihin, Virlander sanoo.

Kestävyysjuoksun maajoukkueohjelma perustuu laadukkaaseen leiritykseen, sopimusurheilijoiden harjoittelun tiiviiseen seurantaan ja yhteydenpitoon niin urheilijoiden kuin heidän henkilökohtaisten valmentajiensa kanssa.

– Ohjelmaa toteutetaan yhteistyössä SUL:n, Olympiakomitean ja Liikuntakeskus Pajulahden kanssa.  Yhteistyötahoina ovat myös Kilpa-ja huippu-urheilun tutkimuskeskus ja Helsingin Urheilulääkäriasema, jotka mahdollistavat harjoittelun kuormituksen ja palautumisen laadukkaan seurannan.

– Erityisen tärkeää on tietysti toimia hyvässä yhteistyössä urheilijoiden henkilökohtaisten valmentajien  kanssa. Siellä urheilija-valmentajaparien tasollahan se tärkein työ tehdään, Virlander muistuttaa.

Tommy Ekblom palaa SUL:n kestävyysjuoksuvalmennukseen. Hän vastaa muiden muassa kevään Portugalin leirityksestä.

Kohti syksyllä asetettuja tavoitteita

Virlander työskentelee Nuorten olympiavalmentajana (NOV), eli pestin taustalla ovat SUL, Olympiakomitea ja Liikuntakeskus Pajulahti. Ekblomin roolina on juoksijoiden kevään leiritys Portugalin Monte Gordossa, tiettyjen urheilijoiden harjoittelun seuranta sekä pääkaupunkiseudun kestävyysjuoksuvalmennus ja sen kehittäminen.

Ekblom on aiemmin uransa aikana ollut mukana SUL:n kestävyysjuoksujen lajivalmennuksessa yhteensä 14 vuotta.

– Ramin ja Tommyn vahvalla osaamisella ja pitkällä kokemuksella varmistetaan olympiavuoden haastavan yhtälön onnistunut toteutus, mutta henkilökohtaisten valmentajien panos myös leireillä on edelleen tarpeen ja arvokas lisäapu, muistuttaa SUL:n valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola.

Virlanderin mukaan maajoukkueohjelmalla edetään kohti syksyllä asetettuja tavoitteita.

– Meillä oli toissa vuoden EM-kisoissa Berliinissä viisi kestävyysjuoksijaa, samoin Dohan MM-kisoissa viime syksynä. Tavoitteena on, että Tokion olympialaisissa tuo määrä ylittyisi ja Pariisin EM-kisoissa päästäisiin lähelle kymmentä kestävyysjuoksijaa, Virlander linjaa.