Hurske kuudes Düsseldorfissa: Aidan ylitystä pitää parantaa, Neziri: Juoksu lähti alusta hajoamaan, Mäkelä loikki 13,83, ”Tein vuorotellen kaikki virheet”

Reetta Hurske aitoi 60 metrin aitojen kuudenneksi ajalla 8,06 Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) hallisarjan Düsseldorfin kilpailussa. Voittoon kilpailussa pinkoi Yhdysvaltain Christina Clemons kauden parhaallaan 7,91.

Hurske varmisti finaalipaikan pinkaisemalla alkueristä jatkoon ajalla 8,10. Hurske oli alkuerässään kolmas ja jatkopaikka tuli aikavertailusta.

– Alkuerä oli vähän pirteämpi kuin finaali, mutta aidan ylitys kesti, eli liitelin siinä liikaa. Finaalijuoksu oli ok, vaikka lähtö ei ollut ihan terävin. Vaikka vierellä oli todella terävä lähtijä, siinä pitäisi pysyä kyydissä ensimmäiselle aidalle, Hurske sanoi ja viittasi Christina Clemonsiin.

Neljän startin ja kahden kilpailun jälkeen Hurskeen kauden paras on WA:n kilpailuturneen Karlsruhen kilpailussa perjantaina kolmannen sijan tuonut 8,02.

– Vaikka ajat olivat nyt huonoja, ei ole syytä huoleen, kun tietää, että noista ajoista saa pienillä parannuksilla pois sadasosia. Erityisesti aidan ylitystä pitää parantaa, Hurske sanoi.

Neziri: Juoksu lähti heti hajoamaan

Nooralotta Neziri oli omassa alkuerässään viides ajalla 8,15, joka ei riittänyt jatkoon. Finaalipaikka jäi kahden sadasosan päähän.

– Oli ihan hyvä fiilis, mutta jotenkin läksin heti alussa könyämään ja juoksu lähti hajoamaan. Onneksi se ei ollut kauden avaus. Nyt on kuitenkin hyvä aika alla Karlsruhesta. Pieni pettymys tuo oli, kun edellisen kisan tulosta läksin parantamaan, mutta kausi jatkuu Puolassa, Neziri sanoi.

Mäkelä loikki kuudenneksi: ”Ihan kauheaa”

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ponnisti kauden avauskilpailussaan Düsseldorfissa kuudenneksi kauden kotimaisella kärkituloksella tuloksella 13,83. Tulos syntyi tasaisen sarjan viimeisellä hypyllä. Mäkelä ponnisti kisan parhaansa ohella kaksi kertaa 13,75 ja kerran 13,74.

– Ihan kauheaa. Se oli selkeästi sellainen tilanne, kun tullaan harjoituskaudelta kilpailuun ja juoksu oikeasti kulkee. Tein vuorotellen kaikki virheet, käsi pyörähti ja jarrutin lankulle, mutta ei syytä huoleen, Mäkelä kertaili.

– Tämänhän piti olla vasta valmistavia kisoja, kun tähtäin oli MM-halleissa maaliskuun puolivälissä. Nyt kun MM-halleja ei ole, tuntui vähän turhalta, mutta tästä jatketaan. Seuraavaksi kilpailen Pariisissa.

Kilpailun voitti Saksan Neele Eckhardt halliennätyksellään 14,17, joka on myös talven kärkitulos maailmassa.

Duplantis pudotti täpärästi ME-korkeudesta

Düsseldorfin kilpailun hahmo oli Ruotsin seiväshyppytähti Armand Duplantis, joka ylitti 590 ja 595 ensimmäisellään ja kuusi metriä toisellaan. Kilpailun voiton varmistuttua hän nosti riman ME-korkeuteen 617. Kolmesta yrityksestä toinen oli erittäin lähellä. Duplantis oli jo riman yli, mutta oikea käsi toi riman alas.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Yhdysvaltain Sam Kendricks, joka ylitti 580. Hän pudotti sitten kerran korkeudesta 590 ja kahdesti kuudesta metristä.

Illan muissa lajeissa Kroatian Filip Mihaljevic työnsi kuulakisan voittoon kotimaansa halliennätyksellä 21,52. Sarjan toiseksi paras työntö kantoi 21,37.

Miesten 1500 metrillä Filip Ingebrigtsen juoksi voittoon halliennätyksellään ja kauden kärkiajalla 3.36,32. Miesten 3000 metrillä Etiopian Selemon Barega vei voiton kauden kärkiajalla 7.35,71 ja britti Chijindu Ujah voitti 60 metriä ennätyksellään 6,53.

Filip Ingebrigtsen voitti 1500 metrin halliennätyksellään.