Puolangalla nuoret toimivat Silja Line Seurakisoissa toimitsijoina

”Lasten vanhemmatkin innostuvat kilpailemaan”

Kainuun maakunnan pohjoisosassa sijaitsevalla alle 3000 asukkaan Puolangalla avattiin Silja Line Seurakisakausi kuluvan viikon tiistaina. Mukana oli parikymmentä pientä yleisurheilijan alkua, jotka saivat tehdä niin monta suoritusta kuin kukin halusi.

Seuran puheenjohtaja Martti Köngäs oli tyytyväinen tiistaina käynnistyneisiin seurakisoihin.

  • Kuntaan syntyy vuodessa keskimäärin alle 10 lasta per ikäluokka. Väkimäärään suhteutettuna noin 20 osallistujaa on hyvä joukko.

Puolan Ryhdin Silja Line Seurakisat on tarkoitettu alle 15-vuotiaille. Sitä vanhemmat yleisurheilijat ovat kisoissa toimitsijoina.

  • Saamamme mittanauhat, sekuntikellot ja kuminauharimat tulevat tarpeeseen. Niille on kisoissa käyttöä. Isommat nuoret opettelevat toimitsemista ja kirjaavat ylös pienten tuloksia. Jokainen lapsi saa yrittää kutakin lajisuoritusta niin monta kertaa kuin haluaa.  

Kesän aikana Puolangalla kilpaillaan Silja Line Line Seurakisoja joka tiistai aina koulujen alkamiseen asti.

  • Kaikki eivät pääse kaikkiin kisoihin ja välillä mukana on ulkopaikkakuntalaisiakin. Viimeisessä kisassa juoksemme yhdessä kilometrin lenkin, syömme jäätelöt ja palkitsemme lapsia osallistumisen ahkeruudesta. Käytäntö on ollut kovasti lasten mieleen.