Lampela taivutti viidenneksi Ranskassa – Duplantis ylitti ME:n 622

Elina Lampela sijoittui viidenneksi ylitettyään 446 kansainvälisessä All Stars- seiväshyppykilpailussa Clermont-Ferrandissa Ranskassa lauantaina. Samaisessa kilpailussa Armand Duplantis taivutti miesten kilpailun voiton ylitettyään ME:n 622.

Myös edellinen ME 621 oli Duplantisin nimissä viime kesältä samoin kuin halliratojen aiempi ME 620, jonka Duplantis ylitti viime vuoden maaliskuussa. Kilpailun voiton Duplantis varmisti 601:n ylityksellä ja nosti sitten riman ME-korkeuteen 622.

Duplantis ehti kokeilla 622:n ylitystä kahdessa kilpailussa tänä talvena ennen kuin se ylittyi Clermont-Ferrandissa.

Lampela meni 431 ensimmäisellään ja 446 toisella, mutta yritykset omasta ennätyskorkeudesta 456 eivät tuoneet ylitystä.

– Harmittaa. Tuntui, että hyppy olisi nyt kulkenut, mutta ponnistukset menivät liian lähelle, eikä hyppy sitten jatkunut. Oli vähän hakemista askelmerkin ja etäisyyksien kanssa, Lampela sanoi.

Yrityksissä korkeudesta 456 Lampelan hyppyjen korkeus olisi riittänyt, mutta kahdessa ensimmäisessä hän putosi riman päälle ja kolmas yritys ei ollut muuten onnistunut.

Oulun Pyrintöä edustava Lampela on hallikauden aikana ylittänyt ennätyksensä 455. Lampela kilpailee ensi viikolla EM-halleissa Istanbulissa. Viime viikonvaihteessa hän voitti Helsingissä halliratojen Suomen mestaruuden ylitettyään 451.

Clermont-Ferrandissa naisten kilpailun voitti tshekki Amalie Svbikova 466:n ylityksellä. Hän taivutti hiljattain Ostravassa maansa ennätyksen 472.

Yleisurheilutuloksia/seiväs

Clermont-Ferrand, Ranska:

All Stars -seiväshyppykilpailu:

Naiset, seiväs: 1) Amalie Svabikova, Tshekki 466, 2) Margot Chevrier Ranska 456, 3) Angelica Moser Sveitsi 456,…5) Elina Lampela Suomi 446.

Miehet, seiväs: 1) Armand Duplantis Ruotsi 622 (ME), 2) Kurtis Marschall Australia 591, 2) Menno Vloon Hollanti 591.

Kaikki tulokset