Huippuosaamista SUL:n toimintaan mukaan: Aino-Kaisa Saarinen ja Petri Keskitalo markkinointiyhtiön hallitukseen

Huippuosaamista SUL:n toimintaan mukaan: Aino-Kaisa Saarinen ja Petri Keskitalo markkinointiyhtiön hallitukseen

Suomen Urheiluliiton (SUL) hallitus hyväksyi Helsingin kokouksessaan puheenjohtaja Sami Itanin esityksen SUL:n markkinointiyhtiön Track and Field Finland Oy:n (TFF) uudesta hallituksesta. 

Uudessa TFF:n hallituksessa aloittavat Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksen professori Mika Pantzar, rakennusyhtiö Jatke Oy:n markkinointijohtaja ja entinen kymmenottelija Petri Keskitalo, Salpausselän kisojen pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen, sekä pitkän linjan vakuutus- ja finanssialan hallitusammattilainen Olli Latola.

Itani toimii myyntiyhtiön hallituksen puheenjohtajana. Grano Oy:n kaupallinen johtaja ja tunnettu urheiluvaikuttaja, Jukka-Pekka Vuori, on hallituksessa Senior Advisor -roolissa.

– Olen äärimmäisen ylpeä ja kiitollinen tästä timanttisesta tiimistä, jonka johdolla tiedän meidän kaupallisen toiminnan kehittyvän tulevaisuudessa. Tunnen jokaisen hallitukseen valitun henkilökohtaisesti, tiedän heidän vahvan erityisosaamisensa ja palon auttaa suomalaista yleisurheilua, joten selkeästi roolitettu ja asiantunteva hallitus on nyt kasassa, Itani sanoo.

Lisää sukupuolten tasa-arvoa hallintoon

Hallitus päätti viedä kevään liittovaltuustoon useita sääntömuutosesityksiä, joilla muiden muassa varmistetaan, että liiton hallinnossa olisi eri paikoilla jatkossa enemmän naisia. Liittovaltuustolle eteni myös esitys SUL:n hallinto- ja taloussäännön päivittämisestä.

– Näen ehdotetut sääntömuutokset erittäin tärkeinä, koska tarvitsemme enemmän naisia suomalaisen yleisurheilun päätöksentekoon, minkä lisäksi osa sääntömuutosehdotuksista on tärkeitä tarpeettoman byrokratian keventämiseksi ja operatiivisen organisaation työn tehostamiseksi, Itani kiteytti.

Suomen Urheilututkimussäätiön hallitukseen valittiin puheenjohtajaksi Heikki Tikkanen ja jäseniksi Antti Mero, Tiina Hakanen, Arja Uusitalo, Tapio Kallio ja Tanja Taipale.

Yleisen sarjan arvokisoissa ei ole omavastuita

Valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkolan katsauksen jälkeen hallitus päätti yksimielisesti, että kuluvan vuoden aikuisten MM-kisoissa ja maaotteluissa, tai parayleisurheilun arvokisoissa ei ole omavastuita.

– Nuorten osalta omavastuita on. Niistä tiedotetaan tarkemmin kuluvan kuun lopulla, Niemi-Nikkola sanoo.

Mentorointiohjelma legendojen ja nykyhuippujen välillä käyntiin

SUL:n hallitus päätti Helsingin kokouksessaan myös käynnistää Respect-ohjelman, johon liittyy SUL:n Team Finlandiin ja syksyllä perustettavan nuorten SuperTalent -ryhmään liittyvä mentorointiohjelma.

– Respect-ohjelman tavoite on aikaisemmin menestyneiden urheilija- ja valmentajasukupolvien tietotaidon hyödyntäminen nykyurheilijoiden ja -valmentajien tarpeisiin, sekä yleisurheilun perinteen kirkastaminen, Itani korostaa.

– Mukaan kutsutaan vuosien 1972-2010 arvokisoissa mitaleille yltäneet urheilijat sekä heidän henkilökohtaiset valmentajansa.

Mistä mentoroinnissa on kyse?

– Me kannustamme kaikkia Team Finland- ja SuperTalent-ryhmien urheilija-valmentajapareja mukaan ohjelmaan, jossa heille katsotaan mentorit Respect-ohjelmassa mukana olevista. Pakollista toiminta ei tietenkään ole kenellekään, Itani sanoo. 

– Ajatuksena on, että Respect-ohjelman puitteissa mentorointia toteutetaan niin, että työparit -tai ryhmät kokoontuvat 3-4 kertaa vuodessa. Urheiluliitto luonnollisesti mahdollistaa toiminnan sekä rakenteellisesti että taloudellisesti.

Ensimmäinen Respect-, Team Finland- ja SuperTalent-ryhmät yhteen kokoava tilaisuus on 19. lokakuuta Liikuntakeskus Pajulahdessa tulevan kauden avaustilaisuudessa, mutta jo kesällä Respect-ohjelma kokoontuu ensimmäisen kerran, Itani sanoo.

SUL järjestää mentorointiin myös koulutusta, ja tarjoaa etuisuuksia.

Respect-ohjelmaan sisältyvät jatkossa myös Kalevan kisojen vuosittainen Hakaurheilija-tilaisuus sekä erikseen Ruotsi-ottelussa järjestettävä suuri Respect-tapahtuma niinä vuosina, kun maaottelu on Suomessa.

SM-viestit Ouluun, 19-22-vuotiaiden 2020 SM-kisat Kemissä

Hallitus hyväksyi myös vuoden 2021 SM-kilpailujen paikkakunnat ja järjestäjät kilpailuvaliokunnan esityksen mukaan, sillä poikkeuksella, että SM-viestit menivät Ouluun myös valiokunnan esityksen mukaisesti, mutta vasta äänestyksen jälkeen.

Vuoden 2021 SM-kilpailut järjestetään seuraavasti (suluissa järjestävä seura): SM-hallit  Jyväskylä (Jyväskylän Kenttäurheilijat), Nuorten SM-hallit (M/N 22-19-17) Tampere (Tampereen Pyrintö), SM-hallimoniottelut Jyväskylä (Jyväskylän Kenttäurheilijat), SM-maantiejuoksut Pyhtää (Pyhtään Yritys ja Orimattilan Jymy), SM-maastot Joensuu (Joensuun Kataja), SM-maraton Jyväskylä (Jyväskylän Kenttäurheilijat), SM-maantiekävelyt Urjala (Urjalan Urheilijat), SM-viestit Oulu (Oulun Pyrintö), M/N 19-22-vuotiaiden SM-kilpailut Turku (Turun Urheiluliitto), M/N 16-17-vuotiaiden SM-kisat Hyvinkää (Hyvinkään Seudun Urheilijat ja Riihimäen Kisko), P/T 14-15-vuotiaiden SM-kisat Kokkola (Kokkolan Veikot ja IF Åsarna), SM-moniottelut M/N 22-19-17 ja P/T 15-14 Raasepori (IF Raseborg, Virkby Start, Sjundeå IF), Lohja (Ingå IF, Hangö IK, IF Bromarf-Pojkarna).

Hallitus päätti myös, että ensi vuonna 19-22-vuotiaiden SM-kilpailut järjestetään Kemissä. Kilpailun järjestävät Veitsiluodon Kisaveikot. Kisat oli aiemmin myönnetty Torniolle, mutta kilpailun järjestäjä on ilmoittanut, etteivät he pysty järjestämään kilpailua.

Kilpailuvaliokunnan kokoonpanoa hallitus täydensi urheilijoiden edustajalla, joka on Tuomo Salonen.

Kokouksessa käytiin läpi myös kevään liittovaltuuston esityslista kaikkineen.