FitLine-tiimi Helsingissä: Kuikka MM-rajan kimppuun, Ryynänen tekee paluuta

FitLine-tiimi Helsingissä: Kuikka MM-rajan kimppuun

Tiia Kuikka käy vajaan parin viikon päästä Slovakian Dudincessa 50 kilometrin kävelyn MM-tulosrajan kimppuun. Loukkaantumiset selättänyt kestävyysjuoksija Robin Ryynänen toivoo palaavansa kilparadoille huhtikuussa Yhdysvalloissa.

Kumpikin vietti tiistain Helsingissä FitLine-tiimin koulutuspäivässä yhdessä Jenni Kankaan, Salla Sipposen, Tommi Holttisen ja Elina Kinnunen kanssa. Tarjolla oli tietoa tuotteista ja vinkkejä somen hyödyntämiseen.

–  Sairastelin syksyllä paljon. Otan mielelläni kaiken lisäavun vastaan, jolla sen voi välttää ja tässä koulutuksissa tuli esille mielenkiintoisia asioita, Kuikka totesi perehdytyksestä FitLine-tuotteisiin.

– Luulen, että minulla tämä näkyy parempana palautumisena kovien treenien jälkeen, Ryynänen ennakoi koulutuspäivän perusteella.

Kankaalle tuotteet olivat entuudestaan tuttuja.

– Olen nukkunut hyvät yöunet ja pystyn treenaamaan paljon kovempaa kuin ennen, Kangas kertaili kokemuksiaan.

Kuikka: On se iso harmi

Kuikka valmistautuu Dudincen kilpailuun kaksijakoisissa tunnelmissa. MM-tulosrajan 4.30.00 alitus veisi Dohan MM-kisoihin, jossa 50 kilometriä on naisten MM- ja olympiatason kisoissa viimeistä kertaa.

– Onhan se iso harmi. Elättelin toivoa, että 50 kilometriä säilyisi arvokisaohjelmassa, Kuikka kommentoi Kansainvälisen yleisurheiluliiton päätöstä hyllyttää 50 kilometriä arvokisoista 2021 alkaen.

Tokion olympialaisissa 2020 kävelyn kuninkuusmatka on vain miesten ohjelmassa, mutta Kuikka ei anna sen vaivata mieltä. Ajatuksissa on vain Dudincen kilpailu.

– Olen Torreviejan harjoitusleirin jäljiltä toiveikas. Pidän MM-rajan alittamista realistisena, Kuikka sanoo.

Ryynänen kausi saattaa alkaa Kaliforniassa

Ryynänen palasi hiljattain Kenian leiriltä ja matkustaa saman tien kahdeksi kuukaudeksi leirille Yhdysvaltojen Flagstaffiin.

Hän juoksi toissa vuonna 5000 metrin Suomen mestariksi, mutta tulehdus nelipäisen reisilihaksen jänteen kiinnityskohdan molemmissa polvissa pilasi viime kesän kilpailukauden ja teki pitkän loven juoksuharjoitteluun.

– Tällä hetkellä näyttää hyvältä. Vaikeudet on voitettu. Kenian leiri sujui odotettua paremmin. Odotan innolla, että pääsen maajoukkueen kanssa Arizonaan ja voin tuoda tehoja harjoitteluun, Ryynänen sanoi.

– Jos kaikki menee hyvin, saatan kilpailla Los Angelesissa huhtikuussa, ja yrittää rikkoa 22-vuotiaiden 10 000 metrin EM-rajan 30.15,00.

Sipponen ja Kangas luottavaisena kohti MM-kesää

Muiden tiimiläisten kilpailukauden avaus siintää  kevätkesän kisoissa. Kiekonheittäjä Salla Sipponen ja keihäänheittäjä Jenni Kangas kilpailivat viikonvaihteessa heittolajien Euroopan cupissa Samorinissa ja jatkoivat sitten Dohan MM-kisoihin tähtäävää harjoittelua.

– Dohan on ehdottomasti kesän ykköstavoite, mutta myös Universiadit ja maajoukkueiden EM-kisojen Superliiga, ja 60 metrin rajan rikkominen on ihan ykköstavoite. Ominaisuudet siihen ovat olemassa, Sipponen sanoi.

MM-kisoihin tähtää myös Kangas, joka haluaa siirtää ennätystään parilla metrillä 63 metriin.

– Harjoituksissa on menty paljon eteenpäin. Olen saanut onnistuneita suorituksia ja vietyä heittoa siihen suuntaan mihin halusin. Nyt se pitää saada pelittämään myös kisoissa, Kangas sanoo.

– Askelrytmin vaihto viidestä seitsemään sujui Samorinin kisassa jo hyvin. Vauhtijuoksu ei ole ongelma.

Holttinen ja Kinnunen janoavat kehitystä

Seiväshyppääjä Tommi Holttinen ylitti hallikaudella 545 ja otti tuntumaa yli 560:n korkeuksiin, mutta viime vuonna hypätty halliennätys 555 jäi henkiin.

– Olen tyytyväinen hallikauden perustasoon, mutta tulospiikki jäi puuttumaan, mutta hyvillä mielillä odotan kesään. Minulle 22-vuotiaiden EM-kisat ovat ykköstavoite. Dohan MM-kisat tulevat jos ovat tullakseen, Holttinen sanoo.

– Hypyn kehityksessä nopeuspuoli on ykkönen. Täytyy tulla kovempaa kuopalle ja yhdistää siihen hypyn tekninen puoli.

Keihäänheittäjä Elina Kinnunen on rakentanut kesän kuntoaan Turussa, jonne hän muutti Uudestakaupungista.

– Muutto on parantanut harjoitusolosuhteita. Olen pystynyt käyttämään hyvin Kupittaan hallia ja käymään Alfassa tekemässä punttitreenejä. Se on myös iso parannus, kun valmentaja Tuomas Laaksonen voi olla mukana liki jokaisessa treenissä, Kinnunen sanoo.

Holttisen tapaan Kinnunen tähtää kuntoaan nuorten EM-kisoihin.

– Kesän tavoite on nostaa taso sinne 55 metriin ja tehdä ennätys, Kinnunen sanoo.

Katso lisää fitlineurheilu.fi