​SUL nimesi ensimmäiset neljä urheilijaa MM-joukkueeseen

​SUL nimesi ensimmäiset neljä urheilijaa MM-joukkueeseen

Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola nimesi ensimmäiset neljä urheilijaa Suomen joukkueeseen Dohan MM-kisoihin.

Talven kilpailukauden perusteella joukkueeseen nimettiin kolmiloikkaajat Kristiina Mäkelä ja Simo Lipsanen sekä kilpakävelijät Veli-Matti ”Aku” Partanen ja Jarkko Kinnunen.

– Koko nelikko on talven aikana rikkonut MM-kisojen tulosrajan ja osoittanut olevansa siinä kunnossa, että MM-valinta kannattaa tehdä nyt. Varhainen valinta helpottaa heillä tulevan kilpailukauden suunnittelua, Niemi-Nikkola sanoo.

Mäkelä sijoittui EM-halleissa kuudenneksi ja loikki aiemmin talvella sisäratojen SE:n 14,38, joka rikkoi kirkkaasti MM-kisojen tulosrajan 14,20. MM-kisat ovat Mäkelälle, 26, uran kolmannet.

Myös Lipsanen, 23, ponnisti hallikaudella sisäratojen SE:n 16,98, joka rikkoi MM-kisojen tulosrajan 16,95. Lappeenrannan Urheilu-Miesten kolmiloikkaajalle MM-kisat ovat uran toiset.

–  Tämä helpottaa kesän suunnittelua, eli sen, että missä kesällä kilpaillaan ja milloin harjoitellaan, että ollaan varmasti huippukunnossa syksyn MM-kisoissa, Mäkelä sanoo. 

Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava Partanen, 27, käveli viikonvaihteessa Slovakiassa Dudincen kansainvälisessä kilpailussa 50 kilometrillä toiseksi ajalla 3.46.54. Jalasjärven Jalasta edustava Kinnunen, 35, oli samaisessa kilpailussa kuudes ajalla 3.51.16. Hän lähtee syksyllä MM-kisamatkalle seitsemättä kertaa. Partaselle MM-kisat ovat uran neljännet.

–  Näillä pitkillä matkoilla varhainen valinta on tärkeää, että pääsee rauhassa keskittymään harjoitteluun. Menen nyt huhtikuun alussa vuoristoleirille ja sen jälkeen on tarkoitus kävellä toukokuussa Euroopan cupissa 50 kilometriä, Partanen sanoo.

Yleisurheilun MM-kilpailut alkavat Qatarin Dohassa syyskuun 27. päivä ja päättyvät 6. lokakuuta. MM-joukkue täydentyy seuraavan kerran heinäkuun alussa.

Valintoja/MM-joukkue

Helsinki:

Suomen Urheiluliitto (SUL) on nimennyt ensimmäisessä valinnassa seuraavat yleisurheilijat Dohassa käytävien MM-kisojen joukkueeseen. Dohassa kilpaillaan 27.9-6.10. 2019.

Miehet:

Kolmiloikka:  Simo Lipsanen LappUM (kauden paras/ennätys) 16,98 hallissa/17,14.

50 km:n kävely: Jarkko Kinnunen JalasJa 3.51.16/3.46.25, Veli-Matti ”Aku” Partanen LappUM 3.46.54/3.44.43.

Naiset:

Kolmiloikka: Kristiina Mäkelä OrimJy 14,38 hallissa.

Lisätietoja:

Kari Niemi-Nikkola 

Suomen Urheiluliitto

Valmennusjohtaja

0400 603263 

kari.niemi-nikkola@sul.fi