Partanen käveli Dudincessa toiseksi ja alitti Tokion olympiarajan: "Perussuoritus"

Partanen käveli Dudincessa toiseksi ja alitti Tokion olympiarajan: "Perussuoritus"

Veli-Matti ”Aku” Partanen käveli toiseksi 50 kilometrillä Slovakian Dudincessa. Partasen aika oli 3.46.54. Sillä hän alittaa Tokion 2020 olympiakisojen tulosrajan. Kilpailun voitti Norjan Håvard Haukenes ennätyksellään 3.42.50.

– Isossa kuvassa tärkeää oli olympiarajan rikkominen. Positiivista oli myös, että juomat imeytyvät hyvin, eikä tullut mitään romahdusta. Perussuoritus, Partanen sanoi.

Jarkko Kinnunen oli kuudes ajalla 3.51.16. Hän oli olympiarajan 3.50.00 alittavassa vauhdissa vielä 5 kilometriä ennen maalia, mutta vauhti putosi viimeisillä kilometreillä.

– Siinä se kanttasi, ei ollut paljosta kiinni, Kinnunen harmitteli, ettei saanut olympiarajaa rikki.

Kinnusella oli nesteiden nauttimisen kanssa pieniä vaikeuksia. 

– Se olisi voinut paremminkin mennä. Vähän piti skippailla juomisia, kun tuntui, että neste jäi mahaan, Kinnunen kertaili.

Partanen: Hyvä suoritus kauden tässä vaiheessa

Partanen oli alkumatkasta tuntuvasti kovemmassa vauhdissa, kuin mitä aika maalissa oli. Haukenesin kyydistä hän jäi 30 kilometrin jälkeen, mutta piti kilpailun viimeisillä kilometreillä toisen sijan taistelussa kolmanneksi ajalla 3.47.04 kävellyttä Puolan Rafal Augustyniä vastaan.

– Alkumatkasta olin vähän kovemmassa vauhdissa, mutta viimeisellä kympillä hyydyin harmittavasti. Tuntui, että jaloista loppui voima, mutta hengitys pelasi hyvin. Tässä vaiheessa kautta tämä oli kuitenkin hyvä suoritus, Partanen sanoi.

Samaa mieltä oli Partasta ja Kinnusta valmentava Valentin Kononen.

– Melkein täydellinen kisa. Se jäi reilusta minuutista kiinni, että molemmat olisivat päässeet alle olympiarajan. Se tarkoittaa Jarkon osalta, että lisää vaan pökköä pesään toukokuussa, Kononen sanoi.

Kononen viittasi sanoillaan Liettuan Alytusissa toukokuun lopulla käytävään kilpakävelyn eurocupiin, jossa Partanen ja Kinnunen ovat aikeissa kävellä kauden toisen 50 kilometrin kilpailun.

– Lähtökohtaisesti ajatuksena on, että kumpikin heistä kävelee 50 kilometriä kolmesti tällä kaudella, Kononen sanoi.

Kolmas kilpailu on Dohassa syksyllä käytävien MM-kisojen 50 kilometriä. Kansainvälisen yleisurheiluliiton MM-kisarajan 3.59.00 Partanen ja Kinnunen alittivat jo viime vuonna.

Ojala: Vatsa meni kunnolla sekaisin

Toukokuiselle Euroopan cupin 50 kilometrille on lähdössä myös Aleksi Ojala, joka keskeytti Dudincessa vatsakramppien takia 35 kilometrin jälkeen oltuaan alkumatkan hyvässä vauhdissa.

– Vatsa veti itsensä kunnolla sekaisen. Vikan kilsan aikana piti käydä kahdesti vessassa ja sen lisäksi ”laatta lensi”. Tuntuma ensimmäiseen vessassakäyntiin asti oli hyvä. Harmittaa. Olen hyvässä kunnossa, mutta vatsa ei nyt antanut näyttää sitä, Ojala sanoi.

Tiia Kuikka oli naisten 50 kilometrillä neljän tunnin ja 32 minuutin loppuaikaan tähtäävässä vauhdissa, mutta teki 42-23 kilometrin välissä valmentaja Jani Lehtisen johdolla päätöksen keskeyttää, koska Dohan MM-kisojen tulosraja 4.30.00 ei olisi alittunut. 

Alkumatkan Kuikka käveli kirkkaasti ennätysvauhtiaan.

– 35 kilometriin tuli älyttömän hyvin, vaikka alusta asti oli vaikeuksia nesteen imeytymisessä. Sitten yhtä äkkiä se tökkäsi. Olisi ehkä pitänyt tyhjentää vatsa jo aiemmin, Kuikka totesi.

– Oksensin 40 kilometrin kohdalla ja sitten rajummin 41 kilometrin kohdalla.

Naisten kilpailun voitti Slovakian Maria Czakova ajalla 4.16.33.

Yleisurheilutuloksia/kv.

Dudince, Slovakia:

Kv. kilpailu:

Miehet, 50 km:n kävely: 1) Håvard Haukenes Norja 3.42.50, 2) Veli-Matti ”Aku”Partanen Suomi 3.46.54 (kkk), 3) Rafal Augustyn Puola 3.47.04,…6) Jarkko Kinnunen Suomi 3.51.16. Aleksi Ojala keskeytti.

Naiset, 50 km:n kävely: 1) Slovakian Maria Czakova ajalla 4.16.33. Tiia Kuikka keskeytti.


jarkko_kinnunen-7677.jpg