Huntington peittosi jalkavaivan, moniottelukarnevaali Pajulahdessa

Huntington peittosi jalkavaivan

Seitsenottelija Maria Huntington ahertaa perjantaista sunnuntaihin Liikuntakeskus Pajulahdessa moniottelijoiden lajikarnevaaleilla. Syystalven jalkavamma on kuntoutettu ja Huntington odottelee tietoa siitä, pääseekö hän Götzisin ottelukisaan.

Huntington on Miia Sillmanin ja Elmo Savolan tapaan odotuslistalla Götzisin perinteikkääseen moniottelutapahtumaan. Se kilpaillaan toukokuun lopulla.

– Olisihan se iso juttu päästä sinne. Olen aina halunnut Götzisiin. Se on otteluiden Timanttiliiga, Huntington tuumii.

Huntington, 22, otteli viime kesänä Suomen mestariksi ennätyspisteillään 5858 ja kilpaili EM-kisoissa. Syksyn harjoituskauden päätteeksi talven hallikausi jäi väliin takareiteen lihaksen ja jänteen kiinnityskohtaan tulleen repeämän takia. Nyt vaiva on kuntoutettu.

– Jalka on kuntoutunut hyvin. Olen treenannut täysipainoisesti ja pystynyt toteuttamaan aika lailla sen mitä on pitänytkin. Piikkareilla en ole vielä täysillä juossut, mutta lenkkareilla olen pystynyt juoksemaan aika lailla maksimivauhtia, Huntington sanoo.

Huntingtonille kesän pääkilpailu on Gävlen 22-vuotiaiden EM-kilpailu heinäkuussa, mutta myös syksyn MM-kilpailut Dohassa välkkyvät ajatuksissa. Paljonko jalan kuntoutus vaikutti kesään valmistautumiseen?

– Hallikausi jäi väliin, mutta ei oikeastaan muuten. Olen pystynyt treenaamaan yllättävän hyvin, paremmin kuin ajattelin, Huntington arvioi.

Yli sata henkeä lajikarnevaaleilla

Viikonvaihteessa moniotteluiden lajikarnevaaleille osallistuu reilut sata henkeä. Karnevaali on toista kertaa kevättalvella, jotta ottelijoilla olisi mahdollisuus osallistua yksittäisten lajien karnevaaleille kesäkuussa.

– Se on loistava idea. Nyt ottelijoiden ei tarvitse päättää, meneekö moniottelijoiden karnevaaleille vai yksittäisen lajin karnevaaleille, kun ne eivät ole samaan aikaan, Huntington sanoo.

Huntington jatkaa karnevaaliviikonvaihteen kuluvan harjoituskauden teemojen parissa.

– Olen tällä harjoituskaudella tehnyt paljon matalatehoista juoksua, lenkkejä ja minuuttivetoja. Syksyllä nopeus kehittyi siinä rinnalla hyvin. Nyt testataan, miten kaikki on mennyt eteenpäin.

– Voimatasot ovat paremmat kuin koskaan, mutta lajeja olen tehnyt aika vähän paitsi keihäänheittoa, jota olen kevään aikana treenannut Matti Närhen kanssa.

Ominaisuuskolmiottelu avaa leirin

Ottelukarnevaalin nuorilla leiriläisillä viikonvaihteen teemat ovat oikean harjoituskulttuurin opiskelu ja ominaisuusharjoittelu.

– Nuorimmilla leiri alkaa ominaisuuskolmiottelulla, jonka lajit ovat lentävät 20 metriä, kevennyshyppy ja sisupunnerrus, eli nopeus, räjähtävyys ja keskivartalon hallinta pitää ottelijalla on kunnossa, leirin vetäjä Janne Lahtinen sanoo.

Myös ottelijoiden yhteisöllisyyttä rakennetaan ja vaalitaan lajikarnevaaleilla.

– Karnevaalit poikkeavat siitä, että ikäryhmien välillä on osittain yhteisiä treenejä, Lahtinen sanoo.

Miesottelijoiden kärkinimiä ei Pajulahden karnevaaleilla tällä kertaa nähdä. Muiden muassa Elmo Savolan, Juuso Hassin ja Eetu Kankaan Kyproksen harjoitusleirille lähtö sattuu samaan viikonvaihteeseen.

Lisätietoa