Samuelssonin akillesoperaatio onnistui: Pääsen juoksemaan joulukuussa

Samuelssonin akillesoperaatio onnistui: Pääsen juoksemaan joulukuussa

Pikajuoksija Samuli Samuelssonin syksy kuuluu kuntoutuksen parissa. Hän kävi leikkauksessa, jossa  vasemman jalan akillesjänteestä poistettiin kiinnikkeitä ja kantaluuta muotoiltiin. Jos kuntoutus sujuu ongelmitta, Samuelsson pääsee juoksemaan joulukuussa.

– Hyvä asia tässä on, että ensi kesän kilpailukausi ei ole vaarassa. Hallikausi on kysymysmerkki, mutta luulen, että joulukuussa, kun pääsen juoksemaan, lähden rakentamaan kuntoa suoraan kohti kesää, Samuelsson sanoo.

Samuelsson oli sivussa kuluvan kesän kilpailuista, kun vasemman jalan akillesjänteestä löytyi keväällä pieni repeämä. Juoksija kuntoutti sen ja pääsi jo aloittamaan harjoittelua kesällä. Elokuussa, kun jalka kuvattiin uudelleen, paljastui vaivoja, jotka piti hoitaa leikkauksella. 

– Kiinnikkeiden lisäksi sieltä löytyi kuollutta jännettä, jota piti poistaa. Se ei ollut mikään normileikkaus, mutta meni hyvin. Ilman leikkausta jalka ei olisi tullut kuntoon, Samuelsson kiittelee ortopedi Ilkka Tulikouran tekemää leikkausta.

Samuelsson, 23, on kotimaisen pikajuoksun kärkinimiä.  Hän juoksi talven hallikaudella 60 metrin mestariksi. Viime kesänä hän oli alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa 100 metrillä neljäs ja 4 x 100 metrillä pronssilla. Kalevan kisoista hän on juossut seitsemän mitalia.