OK:n johtoon valittu Ritakallio: Huippu-urheilu luo yhteisöllisyyttä ​

OK:n johtoon valittu Ritakallio: Huippu-urheilu luo yhteisöllisyyttä  ​

Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio nousi Olympiakomitean puheenjohtajaksi järjestön syyskokouksessa Lahdessa. Pesti on neljän vuoden mittainen.

– Tänään valitun hallituksen tuleva työ on merkittävää, kun Valon ja Olympiakomitean yhdistymisen myötä huippu-urheilu ja kansalaisten laaja-alainen liikuttaminen ovat saman katon alla, Ritakallio totesi.

– Liikunta ja urheilu muodostavat Suomen merkittävimmän kansanliikkeen. Jokaisen hyvinvointi rakentuu liikunnalliselle arjelle. Huippu-urheilu on äärimmäisen tärkeä asia Suomelle. Se luo yhteisöllisyyttä ja näyttää esimerkkiä parhaansa yrittämisestä joka päivä. Sitä Suomi nyt tarvitsee.

Olympiakomitean varapuheenjohtajina jatkavat Susanna Rahkamo ja Jukka Rauhala.

Karjalainen ja Multala urheilijajäsenet

Olympiakomitean hallitukseen valittiin Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson, lasten liikuntakasvatuksen dosentti Arja Sääkslahti, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen, Voimisteluliiton puheenjohtaja Anne Vierelä, liikuntakeskus Pajulahden toimitusjohtaja ja rehtori Lasse Mikkelson, Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting sekä urheilijajäseniksi kansanedustaja Sari Multala ja projektipäällikkö Olli-Pekka Karjalainen.

Myös Kansainvälisen olympiakomitean jäsen Sari Essayah jatkaa Olympiakomitean hallituksessa. Varajäseniksi valittiin Kansallisen Autourheilun keskusliiton puheenjohtaja Juhani Pakari ja Soveltavan liikunnan SoveLin toiminnanjohtaja Anne Taulu.

Olympiakomitean talousarvio vuodelle 2017 päätyi 15.720.000 euroa.

Syyskokous hyväksyi strategian, jossa on kaksi tavoitetta. Suomalaiset liikkuvat enemmän ja Suomalainen huippu-urheilu menestyy. Vuoden 2017 toimintasuunnitelmassa huippu-urheilu toteutuu huippuvaiheen -, urheiluakatemia – sekä osaamisohjelmien kautta. Lasten liike, seuratoiminta ja aktiivinen arki ovat valinnat liikkeen lisäämiseksi. (Lähde: Olympiakomitean tiedotus)

Olympiakomitean strategia sekä toiminta- ja taloussuunnitelma 2017