ME-hyppääjä Murto onnesta mykkyräisenä: 471:n ylitys oli yllätys

Hallimaaottelujoukkueet nimettiin: miehet ja naiset voittojahtiin

Wilma Murto oli onnesta mykkyräisenä ylitettyään seiväshypyn junioreiden ME:n 471 Saksan Zweibrückenissä.

– En oikein käsitä vielä, että meni 471. Tuohon 465:n ylitykseen olin jo valmistautunut, mutta 471 oli yllätys, Murto tunnusti.

Salon Vilppaan hyppäjälle ei jäänyt ME-hypystä kovin tarkkoja muistikuvia.

– Se oli helpontuntuinen hyppy, mikä kertoo siitä, että se oli teknisesti hyvä. Itse en siitä paljon muista, Murto sanoi.

Hyppyä viereltä seurannut valmentaja Jarno Koivunen vahvisti hyppääjän tunnot.

– Se oli hyvärytmninen hyppy. Juoksu tuli hyvin merkille ja sen jälkeen Wilma piti paineen seipäässä hyvin koko hypyn ajan, Koivunen totesi.

Edellinen junioreiden ME oli Uuden-Seelannin Eliza McCartneyn 464.

Seipään vaihto toi ruutia hyppyyn

Saksan kilpailun voittaneen Murron kannalta jonkinlainen ratkaisuhetki oli 455:n ylitys kolmannella.

– Se ei mennyt kovin korkealta. Itse asiassa se meni rimaa hipoen, Murto muistaa.

Tuon hypyn jälkeen Murto vaihtoi saman seipään, jolla hän yritti hiljattain Turussa 465:n ylitystä. Vaihtoi osui oikeaan. 

– Siinä 455:ssä arvottiin, että vaihdetaanko seivästä vai ei. Päätettiin, ettei vaihdeta ja, kun sitten vaihdettiin seiväs 465:een, tuli heti hyvä hyppy, Koivunen muistelee.

Toisen perättäisen junioreiden ME:n eli 471 Murto ylitti samalla seipäällä. Hän vaihtoi seivästä uudelleen korkeuteen 477, jota hän kokeili kaksi kertaa. Hypyistä toinen oli kelpo yritys.

– Se parempi yritys 477:stä oli sen verran hyvä, että kun tulee hyvä päivä ja hyppy kulkee, 477 on mahdollista ylittää. Täytyy nyt kuitenkin Jarnon kanssa miettiä, mikä tässä on seuraava tavoite. Nyt tuossa kilpailun lopussa alkoi olla jo puhti poissa, Murto totesi.

Murto ei Saksassa ehtinyt paljon Koivusen kanssa hyppyjään analysoida, Koivunen lähti heti paluumatkalle Suomessa. Murron paluu Suomeen viivästyi muiden muassa ME:n vaatimien dopingtestien takia. 

Nikkasella juoksu ja hyppy reilassa

Murto nousee 471:n ylityksellä seiväshypyn halli-SE:n haltijaksi. Edellinen ol Nikkasen hyppäämä 460. 

Nikkanen ylitti Zweibrückenissä ensimmäisellään 445, joka riitti kolmanteen sijaan.

– Minna teki kilpailussa hyviä hyppyjä, meidän olisi vaan pitänyt vaihtaa isompaa seivästä (455:een). Minnalla oli kisassa kauden parhaat juoksut ja hypyt, mutta väärä seiväs tuossa ratkaisukorkeudessa, Nikkasta valmentava Koivunen totesi. 

Nikkasella ja Murrolla oli sikäli onnea matkassa Saksassa, että kaksikon seipäät tulivat kuljetuksissa olleiden ongelmien takia kisapaikalle vasta juuri lämmittelyyn.

Tulokset: tästä linkistä