Manni taktisesti vahvalla kelauksella neljäs 800 metrillä: ”Tästä ei jäänyt mitään jossiteltavaa”

Henry Manni kelasi neljänneksi ajalla 1.47,34 Tokion paralympialaisten T34-luokan 800 metrin finaalissa. Lohjalainen veti pitkään joukkoa, mutta toisella kierroksella kärkikolmikko meni ohi ja repi lopulta lähes kahden sekunnin eron Manniin ja muihin.

– Lähdin kisaan porukan toiseksi heikoimmalla ennätysajalla. Ainoastaan kiinalaisella oli heikompi ennätys, mutta hänen tiesin olevan kovassa kunnossa. Siihen nähden sain monta hyvää päänahkaa. Jos satasen kisan vitossija tuntui hävityltä, tämä oli ennemmin voitettu nelossija, Manni sanoi.

Mestaruuden kelasi luokan supertähti, Tunisian Walid Ktila ajalla 1.45,50. Rion kisojen 800 metrin voittaja, Arabiemiraattien Mohamed Alhammadi oli toinen ajalla 1.45,59 ja Kiinan Yang Wang kolmas ajalla 1.45,68.

Suomen yleisurheilujoukkue kokosi Tokion paralympiakisoista kaikkiaan viisi mitalia: Toni Piispasen 200 metrin kulta ja 100 metrin hopea, Leo-Pekka Tähden 100 metrin hopea, Amanda Kotajan 100 metrin hopea ja Marjaana Heikkisen pronssi keihäänheitosta. Rio de Janeiron kisoissa 2016 Suomi saavutti kolme mitalia.

Manni: Tämä oli varmaan kypsin arvokisakasisatanen urallani

Alkuerän tapaan Manni lähti heti startista vetämään joukkoa. Se oli suunnitelmien mukainen ratkaisu.

– Olen ihan tyytyväinen siihen, että uskalsin mennä kärkeen ja uskalsin pitää paikkani siellä. Tämä oli varmaan kypsin arvokisakasisatanen urallani, Manni totesi.

– Tiesin, että jos Ktilalla tai Alhammadilla ei ole vetohaluja, niin minä saatan hyvinkin kärkeen päätyä ja se oli ennalta mietitty juttu. Tästä ei jäänyt mitään jossiteltavaa, että olisi voinut tehdä jotain itse paremmin, vaikka harmittaa tietysti nelossija ja se, etten pystynyt lopussa pistämään enemmän kampoihin, hän jatkoi.

Riossa 2016 Manni voitti satasella pronssia ja oli 800 metrillä neljäs. Nyt hän uusi 800 metrin nelossijan ja oli satasella viides. Käytännössä Ktilan perässä T34-luokan kelauksen kärkiporukka on tasainen, ja Manni tietää pystyvänsä onnistuessaan nousemaan mitaleille tulevissa arvokisoissa.

– On tiedossa mitä pystyn parantamaan näillä matkoilla, ja satasella olisin täälläkin pystynyt parempiaan suoritukseen, jos olisin tehnyt asiat paremmin, Manni sanoi.

Tokio:

Paralympialaiset:

Yleisurheilu:

Miehet, T34, 800 m, finaali: 1) Walid Ktila Tunisia 1.45,50, 2) Mohamed Alhammadi Arabiemiraatit 1.45,59, 3) Yang Wang Kiina 1.45,68, 4) Henry Manni Suomi 1.47,34.