​Tuplamestari-Thureson ja Purola säväyttivät, Purola: ”Aika oli nyt yllättävän hyvä”

​Tuplamestari-Thureson ja Purola säväyttivät

Turun Tovereiden Milja Thuresonin 60 ja 400 metrin mestaruus ja Samuel Purolan 60 metrin finaalivoitto säväyttivät Kuopiossa hallimestaruuskilpailuiden avauspäivänä.

Thureson juoksi neljän tunnin sisään 60 metrin alku- ja välierät, voitti 400 metrin finaalin pitkien ratojen halliennätyksellään 54,64 ja päätti urakan voittamalla 60 metrin finaalin ajalla 7,46. 

– Halusin itse juosta nimenomaan 400 metriä. En ajatellut tätä sen enempää, vaan menin juoksu kerrallaan, Thureson sanoi.

Naisten 60 metrin finaali oli erittäin tasainen. Kesti hyvän tovin, ennen kuin tulokset julkaistiin. Toiseksi kurotti Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Aino Pulkkinen ennätyksellään 7,47. Mestaruutta puolustanut JKU:n Anniina Kortetmaa oli kolmas ajalla 7,48.

– Minulla tökkäsi jalka aika pahasti jossain vaiheessa siinä 60 metrillä, Thureson kertaili juoksua.


1xa_8726.jpg

Milja Thureson vei 60 metrin finaalin ajalla 7,46, Aino Pulkkinen ja Anniina Kortetmaa olivat toinen ja kolmas ajoin 7,47 ja 7,48.

,

”Nyt uskalsin aloittaa lujaa”

400 metriä Thuresonilta luisti ongelmitta. Turkulaisen hyvä juoksu kiritti myös  kilpailussa toiseksi juosseen Lappeenrannan Urheilu-Miesten Kristiina Halosen omaan ennätykseen 54,83.

– Nyt uskalsin aloittaa juoksun tarpeeksi lujaa. Aikaisemmin tänä talvena en ole sitä uskaltanut tehdä, Thureson sanoi.

Kolmanneksi naisten 400 metrillä juoksi Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Eveliina Määttänen ajalla 55,37.

– Juoksu loppu tahtoo minulta vähän hajota. Täytyy miettiä, miten sitä pystyisi korjaamaan. Odotin parempaa aikaa, Määttänen sanoi.

Naisten 60 metrillä toiseksi kiihdyttänyt Aino Pulkkinen kohensi ennätystään sadasosan ja kirkasti viime talven pronssin hopeaksi.

– Lähtö ei onnistunut. Katsoin heti startin jälkeen, että jään neljänneksi, mutta lopun tulin tosi kovaa ja heittäydyin toiseksi, Pulkkinen kertaili.

,


1xb_6541.jpg

Samuel Purola nousi 60 metrin lopussa vastustamattomasti mestariksi.

,

Purola: EM-tavoite kaksi juoksua

Samuel Purola tuli 60 metrin finaalissa lopun tutun lentävällä askeleella ja voitti mestaruuden ajalla 6,70. Ikaalisten Urheilijoiden Otto Ahlfors oli viime vuoden tapaan toinen, nyt ajalla 6,77. Kolmas oli Oulun Pyrinnön Eetu Rantala kauden parhaallaan 6,78.

Purola veisteli kilpailun jälkeen, että vaisusta lähdöstä on kehittynyt hänen tavaramerkkinsä, joskin tilanne kohenee koko ajan.

– Ison ja raskaan juoksijan on vaikeampi päästä liikkeelle samaa vauhtia lyhytjalkaisempien juoksijoiden kanssa, mutta tässä on aika kehittää lähtöä, joka on mennyt eteenpäin koko ajan, Purola sanoi.

Purola alitti aiemmin tänä talvena Euroopan hallimestaruuskilpailuiden tulosrajan Tukholmassa ennätyksellään 6,67 ja keskittyy Kuopion kilpailun jälkeen virittelemään kuntoaan Glasgow´n EM-kilpailuihin.

– Aika oli nyt yllättävän hyvä siihen nähden, ettei jaloissa ollut yhtä hyvä fiilis kuin Tukholmassa. EM-kilpailuissa tavoitteena on päästä välieriin ja saada kaksi juoksua,  Purola tuumi.

,


1xa_8637.jpg

Christoffer Ekvall vei mestaruuden samalla ajalla toiseksi jäänen Erik Backin kanssa.

,

Envall täpärästi parempi

Miesten 400 metriä ratkesi maalikamerakuvan tiukan tarkastelun jälkeen. Pedersören Falkenin Christoffer Envall vei voiton. HIFK:n Erik Back sai saman ajan ja Naantalin Löylyn Markus Teijula hävisi yhden sadasosasekunnin. Voittoaika 48,38 on Envallin pitkien halliratojen ennätys.

– Vihdoinkin, Envall hehkutti uransa ensimmäistä hallimestaruuttaan.

Back kärsi korvakivuista ja mietti vielä kisapäivänä starttaako lainkaan.

– Ei se ehkä järkevää ollut. Juoksussa tuntuma ei ollut ollenkaan sitä kuin viime viikolla, Back viittasi kuluvan talven ennätysjuoksuihinsa.

 

,


1xb_6291.jpg

Taika Koilahti ponkaisi mestariksi tuloksella 629

,

Koilahti, Murto ja Kosonen mestareiksi

Naisten pituushypyssä Turun Weikkojen Taika Koilahti juhli uransa ensimmäistä aikuisten Suomen mestaruutta. Hän vei voiton ponnistettuaan 629. Toiseksi pisin hyppykin oli vain sentin lyhyempi. Koilahti on kuluvan talven aika hypännyt 645.

– Hyväntuntuisia hyppyjä, vaikka odotin vähän pidempiä. Ensimmäinen aikuisten Suomen mestaruus on kuitenkin hieno juttu, Koilahti hehkutti.

Kaipolan Vireen Sini Sanaslahti ja Tampereen Pyrinnön Nea Lento ponnistivat hopean ja pronssin kumpikin tuloksella 593.

Naisten seiväshypyssä ja miesten korkeushypyssä mestaruudet ratkesivat uusintojen jälkeen. Salon Vilppaan Wilma Murto vei seiväshypyn ennen Someron Esan Minna Nikkasta. Kumpikin ylitti 425.

– Oikein nauratti miten vaikea oli tänään, mutta nyt keskitytään valmistautumaan EM-kilpailuihin, Murto totesi.

Nikkanen yritti Murron tapaan kolmesti korkeudesta 435, mutta ei onnistunut. Kuopio antoi kuitenkin viitteitä paremmasta.

– Vauhti alkaa nyt kulkea, Nikkanen sanoi.

Miesten korkeushypyn vei Tampereen Pyrinnön Daniel Kosonen, joka ylitti 209. Uudenkaupungin Kenttäkarhujen Valtteri Välimäki oli toinen tuloksella 206.

Oriveden Ponnistuksen Kaisa Kymäläinen voitti naisten kuulantyönnön tuloksella 15,59. Kuopion Reippaan Eveliina Rouvali oli toinen työnnettyään 15,53 ja Maaningan Mahdin Kaisu Eskelinen kolmas ennätyksellään 14,91.

,


1xa_8408.jpg

Wilma Murto voitti seiväshypyn uusinnan jälkeen.