​Paavo Nurmi Gamesin superbonus laajeni: Saari tarjolla kahdessa lajissa

​Paavo Nurmi Gamesin superbonus laajeni: Saari tarjolla kahdessa lajissa

Kesäkuinen Paavo Nurmi Games tarjoaa nyt kahdessa lajissa superbonuksen. Jos miesten keihäskilpailun voittaja heittää yli 93,09 tai miesten kiekonheiton voittaja sivaltaa pidemmälle  kuin 70,98, hän kuittaa palkinnoksi saaren Turun saaristosta.

– Se tarkoittaa, että saaren omistajaksi pääsee heittämällä noissa lajeissa paremman tuloksen kuin mitä Suomen kamaralla on nykyvälineillä heitetty, sanoo Turun kilpailua järjestävän PN-Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen.

Saari oli ensi kertaa Turussa bonuksena viime kesänä, mutta vain miesten keihäänheitossa. Bonusperinteen jatkaminen ja lajien lisääminen oli Salosen mukaan luonteva ratkaisu.

– Tärkeintä bonuksessa on sen paikallisuus. Turulle ja Lounais-Suomelle saaristo on iso ja tärkeä asia, joten mikä voisi olla tänne tulevalle kansainväliselle heittäjälle arvokkaampi bonus, kuin omistaa pala Turun kaunista saaristoa, Salonen sanoo.

Miksi kiekonheitto valikoitui toiseksi lajissa?

– Paavo Nurmi Gamesissa on aina erittäin kovatasoiset heittolajit. Nyt äitinsä puolelta turkulaistaustaa omaava kiekonheiton MM- ja EM-mitalisti Daniel Ståhl otti meihin yhteyttä. Hän kertoi haluavansa heittää todella pitkälle Turussa. Sen jälkeen ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, mikä voisi olla toinen laji, Salonen sanoo.


unknown-4.jpeg

,

Salonen: Ståhl pisti todennäköisyyslaskelmat uusiksi

Saaribonuksen laukeaminen 11. kesäkuuta vaatii Paavo Nurmen stadionilla huippusuoritusta, mutta se on mahdollista, kun paikalla ovat maailman valiot.

– Ståhl avasi kilpailukauden Dohassa heittämällä 42 sentin päähän bonusrajasta. Ainakin minun päässäni se pisti todennäköisyyslaskelmat siitä, että saaribonus laukeaa ihan uuteen asentoon, Salonen tunnustaa.

Ståhl itse pitää bonusrajan rikkomista täysin mahdollisena.

–  70,98 on hieno tulos, mutta ei se niin pitkä heitto ole. Saari olisi mahtava juttu, Ståhl sanoo.

Ståhl kohtaa Turussa viime kaudella 69,67 heittäneen Fedrick Dacresin, ex-maailmanmestari Piotr Małachowskin, MM-mitalisti Robert Urbanekin, olympiavoittaja Christoph Hartingin ja muita kansainvälisen huipputason heittäjiä.

Paavo Nurmi Gamesin keihäskilpailussa  heittävät muiden muassa olympiavoittaja Thomas Röhler, maailmanmestari Johannes Vetter, vuoden 2012 olympiavoittaja Keshorn Walcott ja suomalaisista vuoden 2014 EM-voittaja Antti Ruuskanen sekä Oliver Helander.

,


rohler.jpeg

,

Röhlerin haave: Mökki, sauna ja laituri omassa saaressa

Saaribonus on alusta asti saanut erittäin lämpimän vastaanoton niin Paavo Nurmi Gamesiin tulevilta huippuheittäjiltä kuin Turun kaupungilta.

–  Kesäni täyttyvät keihäänheitosta ainakin lähivuodet, mutta kun eläköidyn urheilusta, haluan viettää kesäisin aikaa kalastellen ja rentoutuen, Röhler herkuttelee ajatuksella omasta saaresta Turun saaristossa.

Oma saari, jossa olisi mökki ja sauna on käväissyt Röhlerin ajatuksissa.

–  Kalastus ja saunominen ovat minun tapani rentoutua. Mökin pitäisi olla puurakenteinen ja käytännöllinen. Siellä pitäisi olla takka, pieni keittiö ja rannalla laituri, jossa voi istuskella katsomassa ilta-aurinkoa tyttöystävän kanssa, Röhler sanoo.

Saari ja mökki on houkutteleva ajatus myös Ståhlin mielestä.

–  Olisi aivan fantastista hypätä saunasta suoraan mereen. Vielä en ole kokenut sitä Suomessa. Tykkään myös kalastamisesta, Ståhl sanoo.

–  Mökki saisi olla talviasuttava ja niin iso, että kaverit ja perhe voisivat tulla käymään. Siellä pitäisi olla myös laituri ja oma Buster-vene sekä sauna, johon mahtuu kerralla ainakin 5-7 ihmistä ja isot ikkunat merelle päin. Keittiön ovesta pitäisi päästä terassille syömään suomalaista grilliruokaa ja ottamaan aurinkoa.

Saarelle ja mökille olisi käyttöä myös Johannes Vetterille.

–  Ottaisin sinne kavereita mukaan ja viettäisin siellä vapaa-aikaa kilpailukauden päätteeksi, Vetter kaavailee.

Malila: Toivotaan, että saamme uuden asukkaan

Turun kaupungin viestintäjohtajan Saara Malilan korvaan huippuheittäjien toiveet kuulostavat hyvältä.

–  Turun saaristo on maailman kauneimpia. Me olemme ylpeitä ja onnellisia siitä. Toivotaan että saamme sinne uuden asukkaan tai asukkaita, Malila sanoo.

Saaribonus vie Malilan mukaan myös oikeaa viestiä Turusta maailmalle.

–  Suurtapahtumat ovat Turulle tärkeä asia. Ruisrock ja Paavo Nurmi Games koskettavat ihmisiä ympäri maailman. Paavo Nurmen tapahtumaviikko myös osallistaa kekseliäästi eri tapahtumillaan kaikkia ihmisiä, Malila sanoo.

,


vetter.jpeg