​Neziri ja Hurske finaaliin: ”Toinen juoksu on aina parempi”

​Neziri ja Hurske finaaliin: ”Toinen juoksu on aina parempi”

Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske painuvat Glasgow´n EM-hallien välierien jälkeen keskittymään finaaliin. Neziri eteni jatkoon suoraan eränsä kolmantena ajalla 8,04 ja Hurske aikavertailusta ajalla 8,07 oltuaan erässään neljäs.

– En voi antaa noin paljon eteen muilla tuossa juoksun alussa. Alku oli pehmeä, mutta loppu tulee hyvin. Alkua pitää parantaa finaaliin, mutta minulla toinen perättäinen juoksu samassa kisaa on aina paljon parempi, Neziri sanoi.

Neziri on ollut EM-hallien finaalissa parhaimmillaan kuudes.

– Kun saan tuon juoksun alun toimimaan, mahdollisuuksia on mihin vaan, Neziri arvioi.

Nezirin erän voitti Unkarin Luca Kozak ajalla 7,97 ja Hollannin Nadine Visser oli toinen juostuaan 7,99. Ne olivat välierien nopeimmat ajat.  Neljänneksi erässä juossut Hurske vietti pitkiä minuutteja odottaessaan finaalipaikan varmistumista.

– Tuntui, että kesti ikuisuuden ennen kuin se toinen erä edes pääsi viivalle. Kyllä jännitti, Hurske huokaili.

Omaa välieräjuoksuaan Hurske kuvaili perusjuoksuksi.

– Vähän oli hukassa. Odotin, että olisin pystynyt juoksemaan kovempaa, mutta finaalista tule mielenkiintoinen, kun kaikki finalistit mahtuvat sekunnin kymmenyksen sisään, Hurske arvioi.

tuloksia

 


hurske_reetta_glasgow.jpg

,

Bogdanoff: Aidat pysyy ykköslajina

Hyvän välierijuoksun teki myös erässään seitsemänneksi aitonut Matilda Bogdanoff. Hän paransi roimasti alkueristä uransa toiseksi parhaalla ajalla 8,12.

– Onneksi sain nyt juoksun alun toimimaan. Se ero alkueräjuoksuun tuli varmaan siinä kahdella ensimmäisellä aidalla. Ei ollut kaikkein vetrein fiilis, mutta terävyys juoksuun löytyi, Bogdanoff sanoi.

Bogdanoff on talven mittaan keskittynyt taas pelkästään aıtajuoksuun ja pituushyppy on jäänyt. Näin tulee olemaan ainakin lähitulevaisuudessa.

– Aidat tulee olemaan päälaji kevään harjoittelussa. Hallikausi on mennyt niin paljon paremmin kuin osasi kuvitella, Bogdanoff sanoi.

Bogdanoff on talven aikana juossut ennätyksekseen 8,04.

Naisten EM-hallien finaali juostaan kello 20.25 Suomen aikaa.

,


bogdanoff_matilda_glasgow.jpg