​Näin Helsinki City Run muuttuu: Nopeampi ja tasaisempi

​Näin Helsinki City Run muuttuu: Nopeampi ja tasaisempi

Helsinki City Run uudistuu ensi keväänä. Suomen suurimman puolimaratonin reitti on nyt aiempaa nopeampi ja tasaisempi. Helsinki City Run juostaan 13. toukokuuta.

Viime vuonna juoksu keräsi reilut 12000 juoksijaa aikaisempia vuosia kaupunkimaisemmalle reitille. Vanhalla reitillä kaupunkiosuuksia oli kolmasosa reitistä. Loput olivat Keskuspuiston metsäisiä reittejä. Vuosi sitten kaupunki- ja metsäosuuksien suhde kääntyi toisinpäin, mikä toi juoksijoilta kiitosta. Juoksun viimeisen kuuden kilometrin mäkisyys sen sijaan toi runsaasti palautetta. Juoksijoiden ääntä kuunneltiin ja reittiä uudistettiin ensi keväälle.

Näin Helsinki City Run muuttuu:

– Perinteinen lähtösuora, Vauhtitie, on ensi keväänä tietöiden vuoksi suljettu. Juoksun lähtöalue tulee siirtymään lähemmäs Kisatoimistoa Mäntymäen kentälle, johon rakentuu näyttävä lähtöalue. Matka varustesäilytyksestä lähtöön lyhenee noin 300 m.

– Noin 9,5 km kohdalla kaarretaan Paciuksenkadulta Seurasaarentielle. Seurasaarentietä juostaan kaunis reitti rantoja myötäillen ohi Seurasaaren ja saavutaan Ramsaynrannan itäpuolen kevyen liikenteen väylää Paciuksenkadun alitukseen. Tästä matka jatkuu edellisvuoden tapaan Pikkuhuopalahden läpi Hakamäentielle.

– Hakamäentie/Vihdintie ylitetään siltaa pitkin ja jatketaan suoraan läpi Kauppalan-puiston ja Matkamiehentietä ja Nuijamiehentietä kohti pohjoista Haagaa. Noin 300 metriä Metsäläntien alituksen jälkeen käännytään kohti Keskuspuistoa, jossa reitti pysyttelee Keskuspuiston tasaisimmilla teillä. Kohti maalia käännytään Maunulan uurnalehdon eteläpuolelta ja paluureitti Keskuspuistonväylää on loivapiirteistä nopeasti juostavaa reittiä. Metsäläntien alituksen jälkeen noustaan reitin korkeimmalle kohdalle (22,8 m) eläinten hautausmaan kupeessa, josta lähdetään viimeiselle tasaiselle 4 kilometrille, laskettelemaan kohti Sonera Stadiumin maalia (4 m merenpinnasta).

Helsinki City Run puolimaratonin ilmoittautuminen käy kuumana ja mukana on jo tuhansia juoksijoita. Osallistumishinta nousee portaittain, yleensä kuun vaihteessa. Ilmoittautumisen voi maksaa myös työnantajan tarjoamilla liikuntaeduilla.

Tervetuloa mukaan kokemaan kauneinta Helsinkiä parhaassa seurassa!

Lisätietoja: Kilpailunjohtaja Markku Haverinen, markku.haverinen@sul.fi puh. 045-1240676

Suomen Urheiluliitto ry (SUL) on yleisurheilun kansallinen lajiliitto ja voittoa tavoittelematon järjestö. SUL järjestää jäsenseurojensa kanssa kannattavia tapahtumia, kuten Helsinki City Run. Tapahtumien tuotto menee lyhentä-mättömänä yleisurheilutoimintaan mahdollistaen lapsille, nuorille, aikuisille ja varttuneemmille mahdollisuuksia liikkua ja harrastaa sekä ottaa osaa kilpailu- ja valmennustoimintaan. Tätä SUL tarjoaa suoraan tai jäsenseurojensa kautta. Osallistumalla SUL:n tapahtumiin tuet yleisurheilutoimintaa koko maassa.


reitti.png