Toimintamuodot

Nestlé for Healthier Kids – ohjelma on suunnattu alakouluille! Ohjelmalla on kolme toimintamuotoa.

Yleisurheileva Iltapäiväkerho

Koulun jälkeen organisoitavan Yleisurheileva iltapäiväkerhon 10 toimintakertaa haastavat lapset mukaan hyppäämisen, heittämisen ja juoksemisen monipuoliseen maailmaan. Paikallisen yleisurheiluseuran ohjaajat toteuttavat kerhon koulun tiloja hyödyntämällä. UKK-instituutin Terve Koululainen -hankkeen oppien mukaisesti lapset saavat kerhossa myös asiantuntevaa tietoa ravinnosta.

Aktiivisuushaaste

Aktiivisuushaasteen voi toteuttaa mikä tahansa koulu ja opettaja vapaasti omalle luokalleen. Haasteessa oppilaat mittelevät siitä, kuka on aktiivisin luokka:

  • Luokat yrittävät suorittaa ennalta määriteltyjä terveyshaasteita ja näin keräävät itselleen haastepisteitä
  • Luokan oppilasmäärä mukaan luokalle määräytyy oma aktiivisuushaastelukunsa, johon he pyrkivät
  • Haasteen suoritusaika on 2 viikkoa
  • Haaste suorituksen jälkeen opettaja voi ilmoittaa 1.3. alkaen luokkansa mukaan osoitteessa: www.yleisurheilurekisteri.fi, palvelutunnuksella 2020AKTIIVI
  • Haastejakson (koulujen päättyessä ennen joulua) päätteeksi arvotaan mukana olleiden luokkien kesken kolme yleisurheilun välinesettiä. Kaikkien luokkien opettajat saavat opeaktiivisuudestaan yllätyslahjan.
  • Lataa oma aktiivisuushaastetaulu ohjeineen alla olevasta linkistä!

Tutkimusosa

Nestlé for Healthier Kids -ohjelman iltapäiväkerhoon osallistuvat lapset ovat mukana liikunta- ja ravintotottumuskartoituksessa. Kyselylomakkeet täytetään nimettöminä kerhon alussa ja lopussa. Tutkimussuunnittelusta ja toteutuksesta vastaa UKK-Instituutin alainen Terve koululainen -hanke.