Eino Vuori 60-metristen nopein: ”En saanut sitä juoksua, mitä hain” – Baas ylivoimainen 400 metrillä

Hämeenlinnan Tarmon Eino Vuori piti parasta vauhtia nuorten SM-kilpailujen 60 metrin finaaleissa Liikuntamyllyssä. Vuori vei 22-vuotiaiden hallimestaruuden ajalla 6,83.

– Lopputulos oli sikäli hyvä, että voitin. Aikaan en ole tyytyväinen. En saanut sitä juoksua, jonka olisi toivonut saavani, Vuori totesi.

Vuori oli finaalissa omaa luokkaansa. Pietarsaaren Drottin Alexander Björkgren oli toinen ajalla 6,95.

– Otin alkuerän aika rennosti. Finaalissa yritin vetää kovaa, mutta sain umpisurkean lähdön eikä juoksu sitten lähtenyt täysillä ja juoksu vielä hajosi lopussa.

Vuori on tällä kaudella juossut ennätyksekseen 6,74 ja koki, että sellaiseen aikaan oli eväät myös SM-kilpailuissa.

– Hyvällä juoksulla olisin ollut lähellä ennätystä. Kunto oli sellainen, mutta yksikin virhe 60 metrillä ja se on siinä, Vuori tuumi.

Kangasoja puristi sadasosan eron

Jos Vuori oli ylivoimainen, niin Oulun Pyrinnön Niko Kangasojan mestaruus 19-vuotiaiden 60 metrin finaalissa heltisi vain sekunnin sadasosan erolla.

Kangasoja voitti mestaruuden ajalla 6,87,kun tuttu haastaja Lapuan Virkiän Valtteri Louko oli toinen ajalla 6,88.

– Meillä on ollut muutama vuosi hyvä kilpailu. Hyvä, kun on tuollainen kilpakumppani, Kangasoja totesi finaalissa.

– Alkuerän ja välierän yritin ottaa rennosti ja säästellä finaaliin. Vähän yllätyin, kuinka kovaa finaali meni, Kangasoja sanoi.

Kangasojan valmistautumista kiusasi flunssa.

– Alkuviikosta piti olla vielä pikkuisen varovainen. Pikkuisen se vaikutti valmistautumiseen. Loppuviikosta olo parantui.

Tässä ikäluokassa neljä parasta juoksi alle seitsemän sekunnin. Kolmas oli Vieremän Koiton Topi Huttunen ja neljäs JKU:n Juho Koivisto.

Vehmaa täpärästi mestariksi, Hirvi toinen

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Rasmus Vehmaa kiiti 17-vuotiaiden poikien 60 metrin mestaruuden ajalla 7,01. Juoksun toinen ennakkosuosikki Viipurin Urheilijoiden Kalle Hirvi kukistui kahdella sekunnin sadasosalla.

– Se oli tiedossa, että todennäköisesti Kallen kanssa juoksu ratkaistaan. Nyt meni näin päin, huomenna voisi olla toisin, Vehmaa sanoi.

– Juoksussa oli hyvä lähtö ja 20 metristä 40 metriin juoksu kulki hyvin. Siinä sain eroa tehtyä. Loppu oli sitten aika tasainen.

Vehmaan urakka SM-kilpailuissa jatkuu sunnuntaina 60 metrin aitajuoksun voittajaehdokkaana.

Kylmänen kiiti mestariksi: ”Jäin telineisiin”

Raision Kuulan Johanna Kylmänen ei ollut yllätettävissä naisten 60 metrillä. Kylmänen kiihdytti mestaruuden ajalla 7,55.

Vaikka mestaruus maistui, juoksu ei Kylmästä tyydyttänyt.

– Aivan surkea juoksu. En ole tyytyväinen. Jäin telineisiin enkä saanut oikein juoksusta irti.  Vähän samanlainen juoksu kuin Kuopiossa, Kylmänen viittasi Kuopion SM-finaaliin, jossa hän oli 60 metrillä kolmas ajalla 7,46.

– Sain säästellä alku- ja välierissä ja koetin panna kaikkeni finaaliin, mutten vaan onnistunut.

HKV:n Petra Häggqvist juoksi SM-hopean ajalla 7,59 ja Porin Yleisurheilun Pirkitta Marjanen oli kolmas ajalla 7,62.

Espoon Tapioiden Anna Pursiainen pinkaisi 19-vuotiaiden 60 metrin mestariksi samalla ajalla 7,55, jolla Kylmänen vei 22-vuotiaiden tittelin.

– Nyt kulki ihan hyvin. Se oli hyvä, että ekat juoksut sai vetää aika rennosti. Finaali meni jo vähän enemmän yrittämisen puolelle, mutta hyvin se meni, Pursiainen sanoi.

Paimion Urheilijoiden Emma Tainio oli toinen ajalla 7,67 ja Lapuan Virkiän Inka-Maria Ylitalo kolmas ajalla 7,83

Oksanen mestariksi, vaikka lähtö takkusi

Noormarkun Nopsan Aada-Olivia Oksanen oli tyytyväinen juostuaan 17-vuotiaiden 60 metrin mestariksi ajalla 7,67. Mutta juoksu ei ollut aivan sellainen, kuin hän toivoi.

– Pelästyin niin paljon juoksun alussa, kun meinasi lähteä jalka alta. Minulla on ollut lähdössä muutenkin ongelmia ja monesti on meinannut lähteä jalka alta, Oksanen sanoi.

– Nyt siinä oli sitä samaa ja oma juoksu meinasi romahtaa siihen. Sitten ajattelin, että nyt täytyy vain painaa, muuten ei tule mitään.

­HIFK:n Elmiina Siikala oli toinen ajalla 7,76  ja Imatran Urheilijoiden Meeri Riiali kolmas ajalla 7,79. Saman ajan 7,79 juoksi myös neljänneksi tullut HKV:n Siiri Siirtola.

Baas voitti mestaruuden 3,57 sekunnin erolla seuraavaan

Joensuun Katajan Mette Baas kiiti ulkorataa 22-vuotiaiden naisten 400 metrin ylivoimaiseen mestaruuteen. Mutta aika 54,39 ei ollut sitä, mitä Baas haki.

– Olisin halunnut juosta vielä hyvän ajan, mutten yhtään tiennyt tuossa matkalla, mitä vauhtia menee. Ei hirveästi tullut infoa väliajoista, Baas kertoi.

Baas on tällä kaudella juossut lyhyellä radalla 400 metriä huippuaikaan 53,46. Viikko sitten Kuopion SM-hallissa hän juoksi pitkällä radalla neljänneksi ajalla 53,30.

– Nyt oli paljon parempi olo, kuin viime viikonloppuna Kuopiossa. Mutta vaikea se on yksin juosta, vaikka kuinka haluaisi, Baas totesi.

SM-hopean vei Lahden Ahkeran Veera Perälä ajalla 57,96. Eroa mestariin oli 3.57 sekuntia.

Pohjan Koiton Jenna-Emilia Piirainen kiiti 19-vuotiaiden mestariksi ennätyksellään 58,38.

– Onnistunut juoksu ehdottomasti ja vähän yllätys kyllä. Juoksu tuntui helpolta ja kevyeltä, Piirainen sanoi.

Eurajoen Veikkojen Aada Puosi oli Piiraisen jälkeen toinen ajalla 59,30.

Puolimaileri Viljola yllätti sprintterit

22-vuotiaiden miesten 400 metrin mestariksi juoksi HKV:n puolimaileri Niko Viljola halliennätyksellään 49,19. HKV:n kaksoisvoiton sinetöi Elias Jrad ajalla 49,67. Pallokentiltä yleisurheiluun siirtynyt Turun Urheiluliiton Peetu Toivonen jäi hopeasta vain 0,05 sekuntia.

19-vuotiaiden kaksi parasta aikaa juostiin yllättäen C-erässä. Mestaruuden voitti Jyväskylän Kenttäurheilijoiden moniottelija Joonas Lapinkero halliennätyksellään 50,23. Vain kaksi sadasosasekuntia hävisi välivuoden jälkeen radalle palannut Espoon Tapioiden Sampo Väyrynen. A-erän voittanut Tampereen Pyrinnön Jere Haapalainen jäi tasaisen kamppailun kolmanneksi ajalla 50,26.