Vapaaehtoistehtävien kuvaukset

2023 yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut käydään Espoon Leppävaarassa 13.-16.7.2023. Kisaorganisaatio etsii noin 500 vapaaehtoista erilaisiin kilpailu- ja tapahtuma toteutuksen tehtäviin. Alta löytyvät tapahtumassa tarvittavat vapaaehtoistehtävät ja niiden tehtävänkuvaukset. Tehtävät on jaettu osa-alueittain kilpailun järjestelyjen, rakentamisen, tapahtuman tukipalvelujen, asiakas- ja VIP-palvelujen, viestinnän ja mediapalvelujen sekä turvallisuus- ja kuljetuspalveluiden tehtäviin. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua koko tapahtuman ajalle tai lyhyemmäksi aikaa. 

Vapaaehtoinen saa kisa-asun (pieni omavastuumaksu) ja todistuksen suoritetuista tehtävistä. Lisäksi hän saa ruokailun, mikäli työpäivän pituus on 8 tuntia. Jos sydämesi sykkii yleisurheilutapahtumille, tutustu ja hae mukaan kisatiimiin! Ilmoittautuminen tapahtuu Suomisport-järjestelmän kautta. Asioidaksesi Suomisportissa tarvitset oman Suomisport-tilin, eli Sporttitilin.

Kilpailutoiminnot

TIC / Kilpailutoimisto

Ottaa vastaan urheilijoiden ja viestijoukkueiden varmistukset kisoihin, huolehtivat protestien käsittelystä. Hallitset sujuvasti niin suomen kuin englannin kielen. Muu kielitaito lasketaan eduksi.

Call room

Toimitsijat valvovat kilpailijoiden siirtymistä lämmittelyalueelta kilpailuareenalle. He varmistavat CR:ssa, että kilpailijat ja heidän varusteensa tarkistetaan ja ovat sääntöjen mukaiset ennen kilpailualueelle siirtymistä, ja että urheilijat johdetaan aikataulun mukaisesti kilpailupaikalle. Hallitset sujuvasti niin suomen kuin englannin kielen. Muu kielitaito lasketaan eduksi.

Välineiden tarkastajat

Varmistavat, että kilpailijat tuovat välineet ajallaan tarkistukseen, tarkistavat kilpailijoiden tuomien välineiden sääntöjen mukaisuuden, tekevät tarvittavat merkinnät tarkoitettuihin välineisiin sekä tarkistusraportit. Varmistat, että oikeat välineet menevät ajallaan oikealle laji paikalle. Välineet luovutetaan urheilijalle takaisin kilpailun jälkeen tarkastuspisteellä. Hallitset sujuvasti niin suomen kuin englannin kielen. Muu kielitaito lasketaan eduksi.

Kuulutus

Jokaisessa kisassa tärkeä rooli on kuulutus, jossa kerrotaan urheilijoille ja yleisölle kisa-aikaisista tapahtumista, kuulutetaan juoksujen erissä juoksevat, palkintojenjaossa palkittavat ja mahdollisesti myös kenttälajien tilannetta kisan aikana. Hallitset sujuvasti niin suomen kuin englannin kielen. Muu kielitaito lasketaan eduksi.

Kilpailutoiminta / Kenttälajit ja juoksut

Sisältää eritasoisia tehtäviä välineen palautuksesta, lajijohtajaan. Toimitsijat hoitavat sekä kenttälajien että juoksujen läpiviennin tiimityöskentelynä, jota ohjaa jokaisessa lajissa nimetty lajijohtaja. Hyvän toimitsijan ominaisuudet ovat terve maalaisjärki ja yleinen tahdikkuus, tarkka keskittyminen omaan tehtävään.

Tulospalvelu / Pöytäkirja-lähetit

Tulospalvelussa syötetään tulokset tulospalvelu ohjelmaan pöytäkirjojen mukaan, tarkistetaan, että tulokset maalikameralta ovat saapuneet. Pöytäkirja-lähetit huolehtivat pöytäkirjojen, lähtölistojen ja tulosten kopioinnista ja toimittamisesta oikeisiin paikkoihin.

  • Erityistä: Tehtävään valittujen henkilöiden tulee toimia aktiivisesti kaudella 2022–23 toimitsijatehtävissä. Henkilöllä tulee olla vähintään tason 3 tuomarikoulutus suoritettuna.
  • Ikärajat: 18-70
  • Kielitaito: Ei pakollinen, mutta on avuksi.

Korinkantajat

Korinkantajien tehtäviin kuuluu toimittaa urheilijoiden varusteet lähtöpaikalta maalialueelle. Tähän tehtävään haetaan erityisesti reippaita nuoria urheilijoita (alaikäraja 10 v.).

Ilmoittaudu kilpailutoimintojen tehtäviin tästä

Logistiikka

Kuljetukset

Kuljetustehtäviin kuuluu EM-kilpailujen virallisten osallistujien kuljettaminen kisahotellien ja stadionin välillä kisaorganisaation varaamilla autoilla sekä ajojen järjestely kuljetustoimistossa. Eduksi katsotaan paikallistuntemus.

  • Erityistä: Tehtävä vaatii ajokortin, ja mielellään ajokokemusta vähintään 2 vuotta.

Majoitus

Hotelli-info
Virallisissa kisahotellissa majoittuvat kisojen kotimaiset ja kansainväliset kisavieraat. Hotelli-info opastaa kisoihin ja kaupunkeihin liittyvissä kysymyksissä. Tehtävä vaatii hyvää organisointikykyä ja vuorovaikutustaitoa sekä kisakaupunkien tuntemusta ja kielitaitoa.

Ruokailut

Kahviomyynti
Kahvio tehtäviin kuuluu myyntiä ja myytävien tuotteiden valmistelua. Voimassaoleva hygieniapassi on suotavaa tässä tehtävässä.

Tekninen tuki

Vastaa kilpailutilojen tekniikan toiminnasta, ICT-toiminnoista ja kaapeloinnista yhteistyössä kaupungin kanssa.

Harjoituskenttä

Otaniemen harjoituskentälle tarvitaan henkilöitä varmistamaan kentän toiminta, välineiden saatavuus ja tilojen yleinen toimivuus. Varmistavat myös, jos kentällä lajikohtaisia harjoitusvuoroja, esim. pitkät heitot, niin paikalle ei ole muita urheilijoita.

Rakentaminen

Tehtäviä ovat mm. rakentaminen, somistus, kyltitys ja purkaminen. Tehtävät vaativat reipasta, toimeen tarttuvaa asennetta ja kädentaitoja. Ennen tapahtumia rakennetaan mainosaitoja, palkintokorokkeita ja eri alueita urheilijoille. Rakentamisen vastuulla on myös rakenteiden purku kisojen jälkeen.

Ilmoittaudu logistiikan tehtäviin tästä

Hallinto

Turvallisuus ja liikenteenohjaus

Tehtäviä ovat mm. tapahtuman kulunvalvonta ja turvallisuus. Ymmärrät turvallisuuden ja ohjeistuksen merkityksen tapahtuman sujuvuuden ja asiakkaan viihtyvyyden kannalta. Olet asiakaspalveluhenkinen, kielitaitoinen ja sinulla on reipas asenne.

Järjestyksenvalvonnan tehtävät vaativat hyvää tilannetajua ja ohjeiden noudattamista. Järjestyksenvalvojakortti ja aiempi kokemus on eduksi, mutta ei pakollinen.

Liikenteenohjauksen järjestyksenvalvojat ohjaavat liikennettä ja valvovat alueelle saapuvien kulkuneuvojen kulkulupia.

Yleisöohjaus

Yleisöohjaajat opastavat yleisöä oikeilla paikoille ja auttavat yleisöä mahdollisissa kysymyksissä.

Joukkuepalvelut

Joukkue-attaseat: Riippuen joukkueiden koosta, on sillä joko oma attasea tai jakaa sen toisten joukkueiden kanssa. Attasea on periaatteessa koko päivän joukkueen saatavilla valmiina auttamaan kaikissa kysymyksissä, mitä joukkueen toimesta esitetään – jokaiseen kysymykseen etsitään vastaus, joka ei ole “En tiedä” vaan aina vähintään “En nyt tiedä, mutta otan selvää ja palaan”. Attaseat voivat saada joukkueilta mitä erilaisimpia toiveita asioiden toteutuksesta, ja niissä tulee olla tarkkana, ettei lupaa mahdottomia. Hyvä yleisurheilun ja PK-seudun tuntemus tärkeä taito, kielitaito vähintään suomi ja englanti.

Akkreditointi

Akkreditointikeskus palvelee kisojen virallisia osallistujia ja kutsuvieraita kulkulupa asioissa. Tehtävät sisältävät mm. asiakaspalvelua sekä akkreditointikorttien tulostusta. Tehtävä vaatii tarkkuutta sekä asiakaspalvelu- ja kielitaitoa.

Vapaaehtoiskeskus

Keskus, jossa vapaaehtoiset otetaan vastaan, jaetaan vaatteet, ja hoidetaan kaikki vapaaehtoisille liittyvä viestintä kisojen aikana. Vapaaehtoiskeskus toimii myös vapaaehtoisten lepo- ja kokoontumispaikkana. Huolehdit siitä, että vapaaehtoisilla on ennen kisoja ja kisojen aikana hyvä olla. Tehtäviin kuuluu esimerkiksi vapaaehtoisten varusteiden ja ruokailujen koordinointia sekä vapaaehtoisten tilojen ylläpitoa (tarjoilujen täydentämistä, kahvinkeittoa, tilojen siistimistä). Tehtävä vaatii aktiivisuutta ja positiivista asennetta.

Ilmoittaudu hallinnon tehtäviin tästä

Markkinointi

Sponsors & Promotion

Yhteistyökumppaneiden sopimuksen mukaisten asioiden toteutusta, mm. esitteiden jakoa, esittelypisteiden rakennus ja miehitys, tms muut toiminnat.

Lipunmyynti

Lipunmyyjät myyvät lippuja sisäänkäynneillä ja jakavat noutolippuja VIP- ja kutsuvieraille. Tehtävä vaatii erinomaista asiakaspalveluasennetta ja paineensietokykyä ajoittain hektisessä ympäristössä sekä sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa. 

Tapahtumatori

Yhteistyökumppaneiden pisteiden sekä kisajärjestäjän omien pisteiden miehitys ja mahdollinen myyntitoiminta. Hallitset sujuvasti niin suomen kuin englannin kielen. Muu kielitaito lasketaan eduksi.

Ilmoittaudu markkinoinnin tehtäviin tästä

Palkintojenjako ja VIP-vieraat

Palkintojenjako / Ceremonies & awards

Ohjaa ja avustaa palkintojenjakoon liittyvissä tehtävissä. Hallitset sujuvasti niin suomen kuin englannin kielen. Muu kielitaito lasketaan eduksi.

VIP-vieraat

VIP-vapaaehtoisten tehtäviin kuuluu VIP-alueen toimintojen sujuvuudesta huolehtiminen ja vieraiden ohjeistus. VIP-alueen tulee pysyä siistinä ja vapaaehtoiset avustavat tarvittaessa VIP-palveluiden tuottajia. Näissä tehtävissä pääset loistamaan, mikäli omaat erinomaisen asiakaspalvelu- ja kielitaidon sekä suomalaisten, että kansainvälisten kisavieraiden parissa. Hallitset sujuvasti niin suomen kuin englannin kielen. Muu kielitaito lasketaan eduksi.

  • Erityistä: Olet vähintään 18-vuotias.

Avajaiset ja Päättäjäiset 

Ilmoittaudu palkintojenjako- ja VIP-tehtäviin tästä

Media ja viestintä

Lehdistökeskuksen päällikkö

Vastaa lehdistö keskuksesta, jota käyttävät toimittajat ja valokuvaajat. Lehdistökeskus aukea 2 päivää ennen ensimmäistä kilpailupäivää ja on kilpailupäivinä auki 2 tuntia ennen päivän ensimmäistä lajia ja ainakin 3 tuntia viimeisen lajin päättymisen jälkeen.

Lehdistökeskuksen päällikkö tarvitsee 1-2 apulaista, joiden kanssa hän katsoo, että lehdistökeskuksen Help desk toimii tai keskuksesta löytyy medialle kaikki tarpeellinen tieto.  Vaatii hyvää järjestelykykyä ja englannin kielen taitoa.

Mixed Zone -vastaava

Mixed zone on yleisurheilukilpailussa paikka, jossa media ja urheilijat kohtaavat, kun urheilija päättää kilpailun. Mixed Zonella tehdään tv- ja muut mediahaastattelut. Mixed Zonen vastaava varmistaa 1-2 apurin kanssa, että toimintaa Mixed Zonella on sujuvaa.

Flash quotes -tiimi

Flash quotes -tiimi työskentelee Mixed Zonella ja kerää nopeat haastattelut finaalien voittajilta ja lähettää EA:n julkaistavaksi. Tiimissä tarvitaan englannin kielen taidon lisäksi, ainakin espanjaa ja saksaa puhuva. Yleisurheilusanaston tuntemus on eduksi, samoin kokemus toimittajan työstä.

Valokuvaajien päällikön apurit

1-2 henkilöä kisojen valokuvaajien päällikön apuriksi

Media-avustajat

Media-avustajat tekevät median edustajien ohjaamista mm. kisoissa toimivilla toimittajilla on tarvittavat tiedot kuten WiFi-tunnukset, lähtölistat ja tulokset käytettävissään ja mahdollisten ongelmatilanteiden ratkaisemista. Tehtävät vaativat asiakaspalvelu- ja kielitaitoa. Hakijan tulee ymmärtää tapahtumassa työskentelevän median tarpeet. Osaathan vähintään suomea ja englantia, muusta kielitaidosta on hyötyä.

Sometiimi

Sometiimi avustaa tapahtumien sosiaalisen median päivityksessä. Tehtävä vaatii erinomaista sosiaalisen median sovellusten hallintaa, tarkkuutta, huomion kiinnittämistä yksityiskohtiin ja hyvää suomen ja englannin kielen kirjallista ilmaisua.

Ilmoittaudu media ja viestintätehtäviin tästä

Lääkintäpalvelut

Ensiapu

Ensiapu varmistaa, että loukkaantunut urheilija saa avun mahdollisimman nopeasti ja arvion vamman jatkohoito tarpeesta. Yleisemmin kuitenkin paikkaillaan pieniä naarmuja ja hoidetaan venähdyksiä ja huolehditaan nesteytyksestä. Ensiaputehtäviä on kilpailukentällä sekä harjoituskentällä.

  • Erityistä: tehtäviin haetaan henkilöitä, joilla on voimassa oleva EA2-tasoinen tai ylempi ensiapukurssi. Ensiaputoimintaa koordinoi Suomen Johanniittain apu ry.

Antidoping-avustus

Antidoping-avustajat saattavat urheilijat doping-testaukseen. Tehtävä edellyttää englannin kielen taitoa, myös muu kielitaito katsotaan eduksi. Tehtävässä vaaditaan yli 18-vuoden ikää.

Ilmoittaudu lääkintäpalvelun tehtäviin tästä

Avoin hakemus

Etkö oikein vielä tiedä mihin tehtävään hakisit, mutta haluat olla kuitenkin mukana? Jätä avoin hakemus, ja kerro hieman itsestäsi ja aiemmasta kokemuksesta vastaavissa tapahtumissa.

Ilmoittaudu avoimella hakemuksella tästä