Lakka hurjasteli huippuajan 7,65, ​Purola vaivatta välieriin: Tämä juoksu aukaisi paikkoja

Lakka hurjasteli huippuajan 7

Elmo Lakka nipisti kaksi sadasosaa ennätyksestään ja juoksi EM-hallien 60 metrin aitojen alkuerässä toiseksi ajalla 7,65. Se vei hänet suoraan sunnuntaina juostaviin välieriin. Aika on kotimaan kaikkien aikojen hallitilastossa kolmanneksi.

Lujaa liikkui myös Samuel Purola, joka kiihdytti suoran välieräpaikan 60 metrillä. Hän oli eränsä kolmas ajalla 6,75, ja juoksee välierissä vielä tänään.

Euroopan mestarin vierestä pääsin lähtemään. Siinä oli hyvä juosta. Tuntui, että olisi voinut tulla vielä himpun verran kovempaa, Lakka kertaili.

Ranskan Pascal Martiot-Lagarde voitti erän sadasosan Lakkaa nopeampana.

Lakka veisteli, että juoksuun alkuun löytyi hyvä puristus, kun hän teki alkuverryttelyssä teki vahingossa vetoja telineistä ensimmäiselle aidalle hieman pidemmällä välillä.

–  Siinä joutui puskemaan voimalla ja sain ehkä siksi tuohon juoksun alkuun paremman rytmin, Lakka sanoi.

EM-hallien alkueräjuoksu kieli siitä, että Lakka ja hänen valmentajansa Antti Haapakoski ovat onnistuneet kunnon ajoituksena. Lakka pinkoi edelliset uransa parhaat ajat 7,68 ja 7,67 Kuopion SM-halleissa ja ennusteli silloin, että parempaa on tulossa.

Alkuerissä Lakka oli koko juoksijajoukon kuudenneksi nopein. Mitä vaaditaan sunnuntaina välieristä finaaliin, sitä Lakka ei halunnut ennustella.

–  En tykkää ennustella aikoja. Kovaa sinne pitää juosta, eli jos tuollaisen samanlaisen suorituksen saisi aikaiseksi.

 


lakka_elmo_g.jpg

,

Purola: Tämä juoksu aukaisi paikkoja

Samuel Purola oli eränsä kolmas ajalla 6,75, ja juoksee välierissä vielä tänään illalla.

Purolan oli eränsä tilastokolmonen ja piti paikkansa, kun Hollannin Joris van Gool vei voiton ajalla 6,71 ja Ruotsin Henrik Larsson oli kolmas ajalla 6,72.

– Ihan hyvä maku jäi juoksusta, vaikka tuntui, että paikat pääsivät jäähtymään, ja siksi loppu ei tullut niin hyvin, Purola sanoi.

Purola on tällä kaudella juossut 60 metriä 6,67. Hän arveli, että alkueräjuoksu toimi hyvin kroppaa avaavana suorituksena, joten välierissä vauhdin pitäisi parantua.

– Lähtö oli omasta mielestä hyvä, mutta ensimmäisellä 30 metrillä jalat tuntuivat vähän jäykältä. Uskon, että tämä juoksu avasi kroppaa hyvin välieriin.

Alkuerien nopeimman ajan 6,66 juoksi Kreikan Konstadinos Zikos.

,


murto_wilma_g1.jpg

,

Murto: Nyt palataan harjoittelun pariin

Wilma Murron talven kilpailukausi päättyi seiväshypyn karsinnassa 410:n ylitykseen. Hän yritti kolmesti korkeudesta 425, mutta se jäi ylittymättä.

– Hyppääminen on nyt ollut vähän hataraa. Olen koettanut lähteä kisaan ilman mitään suuria odotuksia, mutta odotin toki parempaa kuin 410, Murto sanoo.

Murto ylitti sydäntalven Australian leirillä ulkoradoilla 451, mutta hallikilpailuista paras tulos on Kuopion SM-hallien 425. Murto näkee, että fyysisiä ominaisuuksia on hypätä korkeammalta.

– Tuntuu, että kun hyppy lähtee, siinä on tehoa ja energiaa, mutta jotenkin se vaan nyt katkesi siinä välillä, Murto sanoo.

Murron katsoo, että syksy ja hallikausi oli häneltä ja uudelta valmentajalta Steve Ripponilta toisen tapojen opiskeluja. Kesää hän odottaa luottavaisena.

– Nyt pidetään viikon huili ja sitten jatketaan harjoittelua, Murto sanoo.