​Fogelholm säväytti TJIG:n pika-aidoissa

​Fogelholm säväytti TJIG:n pika-aidoissa

Tampere Junior Indoor Gamesin päätöspäivän tyttöjen 60 metrin aitajuoksufinaaleista povattiin tasaisia, mutta päivän kärkinimeksi kiiti Espoon Tapioiden Minea Fogelholm. Hän oli täysin omaa luokkaansa 15-vuotiaissa.

Fogelholm kohensi ennätystään 24 sadasosalla aikaan 8,76, joka toi voiton kahden kymmenyksen turvin.

Fogelholmia kovempaa tuossa ikäluokassa on hallissa juossut ainoastaan Manuela Bosco, joka aitoi vuonna 1997 lukemat 8,65.

– Odotin, että yhdeksän sekuntia voisi alittua, mutta näin kova aika oli todella iso yllätys, Fogelholm ihmetteli. 

Fogelholm oli lauantaina pituushypyssä toinen, mutta jätti 60 metrin finaalissa kisan kesken heti startissa.

– Olin 60 metrillä kuulevinani kaksi laukausta ja sen takia kisa jäi lähdössä kesken. Aitojen voitto korvasi 60 metrin pettymystä, Fogelholm kertaili.

Myös 15-vuotiaiden 60 metrin aitafinaalin hopea- ja pronssimitalistit, Tampereen Pyrinnön Vilma Väliharju ja HIFK:n Liina Tervo alittivat yhdeksän sekuntia ajoin 8,95 ja 8,97.

Siirtola ja Fogde voittoihin kovin tuloksin

14-vuotiaiden 60 metrin aitojen voitosta käytiin tasainen taisto. Helsingin Kisa-Veikkojen Siiri Siirtola oli nopein ennätyksellään 9,03. Hän kukisti kolmella sadasosalla roimasti ennätyslukemiaan kohentaneen Malax IF:n Elizabeth Fogden.

Fogde sai TJIG-voiton kovatasoisessa korkeuskisassa, jossa ylitti 165, aivan kuten hopeamitalisti, Vantaan Salamien Lumo Keisanen. Fogde vei ykkössijan paremman pöytäkirjauksen turvin.


aino_aalto_tpe.jpg

Aino Aalto ylitti korkeushypyssä 13-vuotiaiden halliennätyksen 170.

,

Aalto ennätyksiin kisojen kautta

13-vuotiaiden korkeushypyssä syntyi vielä parempaa jälkeä, kun Hämeenlinnan Tarmon Aino Aalto ylitti ikäluokan halliennätyksen 170, joka jää ulkoratojen ikäkausiennätyksestä vain sentin. 

Tulos kohoaa 14-vuotiaidenkin hallitilastossa jaetulle kakkospaikalle. Ennätystään Aalto kohensi kaksi senttiä. Hän oli aiemmin tänä talvena ylittänyt jo 168.

Talven aikana hämeenlinnalainen on kilpaillut korkeudessa ahkerasti, ja syykin on selvä.

–Hämeenlinnassa harjoittelemme enemmän pikajuoksua ja pituutta, enkä hyppää korkeutta harjoituksissa. Piirileirillä tulee hypättyä myös korkeutta, keihäänkin voiton sunnuntaina vienyt Aalto paljasti.

 

,


1xa_1772.jpg

,

Harjoituskaverukset triplamestareiksi

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Kasperi Vehmaa voitti 14-vuotiaissa pojissa kolme kultaa ja kaikki omin ennätyksin. Niistä kaksi tuli sunnuntaina, kun Vehmaa vei nimiinsä 60 metrin aidat ja pituuden.

Aidoissa Vehmaa lohkaisi ennätyksestään kerralla 0,15 sekuntia kellottaen voittoajakseen 8,73. Sitä kovempaa on juossut hallissa kautta aikain vain kaksi 14-vuotista poikaa.

Pituuden voittotulos 5,97 oli myös erinomainen.

– 60 metriä meni ehkä lajeista jopa parhaiten ennakkoon nähden ja voittokin oli yllätys, Vehmaa myönsi.

Vehmaa harjoittelee samassa Kati Minkkisen vetämässä ryhmässä, jossa on myös 15-vuotiaissa kolme pikamatkojen kultaa TJIG:ssä napannut Konsta Rutonen.

–Meillä on noin kymmenen 2003-2005-syntynyttä samassa ryhmässä. Kyllähän se, kun ryhmässä on kovempi ja vanhempi urheilija, antaa lisätsemppiä omaankin harjoitteluuni, Vehmaa viittasi Rutoseen.

Rutonen täydensi erinomaisen viikonloppunsa voitolla 60 metrin aidoissa. Rutonen teki ajan 8,25 ja oli täysin ylivoimainen voittaen kilpailun hopeamitalistin 0,62 sekunnin erolla. 

,


ville_viitakoski_tpe.jpg

Ville Viitakoski voitti 12-vuotiaiden 1000 metriä ennätyksellään 3.03,38.

,

Viitakoski ja Kumpulainen kovassa vauhdissa tonnilla

Kestävyysmatkoilla säväyttävimmästä soolosta vastasi Mikkelin Kilpa-Veikkojen Ville Viitakoski. Viitakoski voitti 12-vuotiaiden 1000 metriä ennätyksellään 3.03,38.

– Lähdin voiton lisäksi hakemaan myös hyvää aikaa. Käyn jalkapalloharkoissa muutamia kertoja viikossa ja juoksuharjoituksissa 3-4 kertaa. Juoksu on päälajini, Viitakoski kertoi.

Viitakoski mittasi tasoaan jo lauantaina juostulla 14-vuotiaiden 800 metrillä, jossa sijoittui neljänneksi.

– Ei hirvittänyt lähteä kahta vuotta vanhempia vastaan kisaamaan, Viitakoski vakuutti.

Tonneilla ainoasta kolmen minuutin alituksesta vastasi 13-vuotiaiden kilpailun voittanut Orimattilan Jymyn Joonas Kumpulainen, joka paransi ennätystään 12 sekuntia aikaan 2.59,06.

Jalkapalloa pelaava Kumpulainen kävi ensimmäiset viralliset yleisurheilukilpailunsa kaksi viikkoa sitten.

tulokset

 

,


1xa_1617.jpg