Eemeli Salomäen ura päättyi Ruotsi-otteluun, Suomelle komea kolmoisvoitto

Eemeli Salomäen ura päättyi Ruotsi-otteluun

Eemeli Salomäki lopetti seiväshypyn huippu-urheilumielessä Ruotsi-otteluun, mutta jatkaa lajin parissa Niko Koskisen valmentajana ja mahdollisesti kilpailee vielä itsekin. 

Hän aloitti tällä viikolla Päijät-Hämeen Liikunnassa ja Urheilussa yksilölajien valmentajana.

Miksi tällainen ratkaisu?

– Yleisurheilu kulkee olympiasyklissä. Pitää laskea niin, että jos panostat olympiasyklin ensimmäisen vuoden, pitää panostaa myös kolme seuraavaa. En näe, että tällä systeemillä, jota olen tehnyt, olisi varaa parantaa yhtään senttiä.

Salomäellä on tavoitteita myös siviilielämään.

– Haluan menestyä myös siviilipuolella, päästä työuralla korkealle, saada joskus jälkikasvua ja perustaa perheen. Olenko valmis siirtämään näitä neljä vuotta eteenpäin? En ole, hän totesi.

Salomäki on valmentanut koko kesän Niko Koskista, joka asuu 50 kilometrin päässä Janakkalassa

– Moni ei tiedosta, että olen itse valmentanut itseäni 6-7 vuotta. Olen myös aloittanut viime syksynä vetämään seiväskoulua Lahdessa. Siinä on muutama tosi lahjakas hyppääjä.

Oman huippu-urheilu-uran Top 2-hetket tulevat kauaa miettimättä.

– Hienoin asia on, että olen löytänyt elämänkumppanini (Reetta Hämäläinen ex-seiväshyppääjä) urheilun parista ja että olen saanut urheilusta maailmanlaajuisen ystäväverkoston.

Wecksten nautti tunnelmasta

Ruotsi-ottelun avauslajin voitto meni Suomen Tomas Weckstenille tuloksella 520. Jaetulle toiselle sijalle sijoittuneet Mikael Westö ja Eemeli Salomäki hyppäsivät 485. Suomi voitti Ruotsin pisteissä luvuin 15-7.

– On aina hauskaa hypätä kadulla. Tunnelma on paljon parempi, kun yleisö pakkautuu lähelle. Kilpailu jäi aika lyhyeksi, mikä oli hyvä. Pysyin itsekin paremmin terävänä, Wecksten kertoi.

Ruotsi-ottelu päätti Weckstenin kauden. Hän menee lokakuussa Santahaminaan urheilujoukkoihin varusmiespalvelukseen.

– Kausi meni kokonaisuutena ok. Olisin toivonut 560:n tulosta ja pääsyä EM-kisoihin, joka oli kauden päätavoite. En vaan kerennyt alkukaudesta tulosrajaa hyppäämään. Se kunto (560) oli olemassa. Hyvät hypyt olisi vaan pitänyt saada oikeisiin korkeuksiin (teki kauden aikana ennätyksen 550).

Tuloksiin tästä.