Viimeinen kouluviikko käynnistyi Elovena Voimapäivällä

Viimeinen kouluviikko käynnistyi Elovena Voimapäivällä

Vantaan Seutulan koululaisten viimeinen viikko ennen kesälomaa käynnistyi eilen vauhdikkaasti Elovena Voimapäivällä. 150 pientä alakoululaista tutustui yleisurheilun ja terveellisen ruokailun perusteisiin Vantaan Salamien yleisurheiluohjaajien opastuksella.

– Nyt opetellaan samanlaisia juoksutekniikkajuttuja, joita Usain Bolt teki harjoituksissaan. Kuinka moni tietää, kuka on Usain Bolt?, Vantaan Salamien valmennuspäällikkö Olli-Pekka Mykkänen kysyy Seutulan koulun kolmannen luokan oppilailta.

– Se on maailman nopein mies!, takarivissä tiedetään.

Mykkänen pyytää lapsia asettumaan riviin ja näyttää polvennostojuoksun oikean tekniikan.

– Ei pidetä kiirettä etenemisessä, vaan kiinnitetään huomiota askeleen terävyyteen, hän ohjeistaa ja lapset tekevät työtä käskettyä.

Polvi nousee, tanner tömisee ja hiekkakenttä pöllyää.

– Nyt näyttää jo ihan oikealta pikajuoksulta!, Mykkänen kannustaa ja saa lapset nostamaan polvia entistäkin korkeammalle.

Oppia kaikille

Seutulan koulussa erityisopettajana työskentelevä Miia-Noora Kettunen seurasi kentän laidalta lasten touhuja. Hän sanoo Voimapäivän antavan lapsille uusia virikkeitä sekä opettavan heille tärkeitä ryhmäytymistaitoja.

– Kaikilla lapsilla ei välttämättä ole koulun ulkopuolisia harrastuksia. Tällaisessa tapahtumassa lapset saavat uusia aikuiskontakteja ja näkevät samalla erilaisia opettamisen ja ohjaamisen tapoja.

Liikunnan lisäksi Kettunen piti Voimapäivän ryhmäyttävästä vaikutuksesta sekä ohjaamisessa korostuvista toiminnallisista menetelmistä.

– Näistä oppivat sekä lapset että opettajat. Lisäksi joku lapsi voi saada ihan oikean kipinän uuden harrastuksen aloittamiseen.

Mukaan seuratoimintaan

Olli-Pekka Mykkäsen sekä toisena ohjaajana toimineen Henna Hiltusen mukaan Seutulan koulun lapset olivat ilahduttavan innokasta ja liikunnallista porukkaa, joilta juokseminen, hyppääminen ja heittäminen sujuivat mallikkaasti.

– Ei ole itsestään selvyys, että lapset ovat näin hyvin mukana tekemässä. Seutulan koulun oppilaiden reipas vastaanotto ja innokas tekeminen tekivät meille ohjaajillekin hyvän mielen, Mykkänen kertoi.

Vantaan Salamien valmennuspäällikkönä työskentelevä Mykkänen kertoi seuran pitävän kouluissa lajiesittelyjä, jollainen liikunnan ja ravitsemustietouden täyteinen Voimapäiväkin itse asiassa on.

– Täällä Seutulassa emme olleet vielä käyneetkään. Yleensä oppilaiden joukossa on paljon tuttuja ja seuran toiminnassa jo mukana olevia lapsia, mutta täältä en bongannut kuin muutamat entuudestaan tutut kasvot. Yleensä näin isosta joukosta aina joku innostuu lajiesittelystä ja tulee mukaan seuran toimintaan. Tilaa ja hyvin organisoituja yleisurheiluharjoituksia on tarjolla kaikille halukkaille, Mykkänen vakuuttaa.